Mustafa Sarıgül ve değişmeyen hareket

Mustafa Sarıgül'ü hepiniz tanıyorsunuz. Şimdilerde Türkiye Değişim Hareketi'ni (TDH) yeniden örgütlemekle ve kurmakla meşgul. Hatırlayacaksınız bundan seneler önce de TDH'yi kurmuş ve tek başına yola çıkacağını söylemişti. Nihayetinde filmin sonunda CHP saflarına geçmiş ve TDH'yi tedavülden kaldırmıştı. TDH içerisindeki il, ilçe yöneticilerini de beraberinde CHP'ye transfer etmişti. O günlerde bugünlere...

Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Rakibi AK Partili Kadir Topbaş'a karşı veya kendi deyimiyle 'sevgili Kadir ağabeyine' karşı yüzde 40 oranında oy almış, Topbaş'ı sallasa da yıkamamıştı.

Bu olayın devamında Sarıgül, Dimyat'a pirince giderken bir yerde evdeki bulgurdan da olmuştu. İBB Başkanlığı mümkün olmayınca, siyasete ara vermek istemeyen Sarıgül'ün arayış ve çabaları da devam etti.

2015 yılında yani İBB seçimlerini kaybettikten 1 yıl sonra bu kez de milletvekili olabilmek için CHP saflarını zorlayan Sarıgül, ön seçime girdi. Belki de açık ara bir farklı çıkacağı bir ön seçim hayal eden Sarıgül burada da büyük bir hüsran yaşadı. CHP tabanı Sarıgül'ü milletvekili adayı yapacak oyu vermedi ve Sarıgül'ün milletvekilliği hayalleri de suya düştü.

Görece başarılı ve marka haline gelen Şişli Belediye Başkanlığı'ndan; TDH hareketine oradan İBB adaylığına ve milletvekili olma çabalarına kadar siyasi hırslarına kurban olan Sarıgül tüm bu süreç içerisinde; bir de oğlu Emir Sarıgül'ün o yıllarda Şişli Belediye Başkanlığı yapan Hayri İnönü ile mücadelesi yüzünden manşetlerden bir türlü inmiyordu. Sarıgül ailesinin, İnönü ailesini tehdit ettiğinden tutun da, belediye işlerini baltalamaya yönelik hamleler yaptığı yazılıp çiziliyordu.

Bütün bu hengameler içerisinde CHP içerisinde gün gün eriyip giden Sarıgül'e karşılık oğul Sarıgül de Şişli'de, CHP örgütünün tepkisini alıp “istenmeyen adam” ilan edilmişti.

Yıllar içinde gel zaman git zaman CHP'de denizin bittiğini gören ve köşesine çekilip “dinlenmek” yerine siyasi hırsıyla “mücadeleye devam” diyen Sarıgül bu kez de eski aşkına dönmek istedi. Neydi o eski aşkı? Tabii ki Şişli...

CHP'den ayrılıp Demokratik Sol Parti (DSP) saflarına geçen Sarıgül, hem Şişli'yi kazanmak kazanamasa bile “bana yar olmayan size de olmasın” diyerek CHP'den rövanş almak adına DSP Şişli Belediye Başkan Adayı oluyordu. Kazanacağına inanan görüntüsü ve hırslı halleriyle dikkat çeken Sarıgül bu maceranın sonunda da makus kaderiyle karşılaşmaktan kurtulamadı.

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde deyim yerindeyse Mustafa Sarıgül DSP adayı olarak büyük bir hüsran yaşadı. Yüzde 29 oranında oy alabilen Sarıgül bu sonuçla birlikte Şişli hayalleri üzerine de bir bardak soğuk su içmek zorunda kalacaktı...

Bütün bu başarısızlıklar sonrası artık sahiden “dinlenir” dediğimiz Sarıgül; 27 Ekim 2020 tarihinde yani bundan sadece 2 ay önce DSP'den istifa etti. Herkes bu defa ne yana gideceğini merak ederken o gene büyük bir hırsla geçmişte kurmaya çalıştığı; Türkiye Değişim Hareketi, dümeninin başına geçti.

Yine yeniden TDH diyen Sarıgül, bu haliyle Türkiye Değişim Hareketi değil de bana göre daha çok Türkiye değişmeyen hareketi olmaya aday isimlerden birisidir. Kendi siyasi hırsları doğrultusunda seyrelen siyasi yolculuğuna şöyle biraz eleştirel gözle baksa, özeleştiri yapsa eminim kendisi de bana hak verecektir...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Anıl Boduç Arşivi