Namı değer Kumarbaz Özcan… (*) Tunç Soyer, Baysan A.Ş.'ye başkan atadı!

90’lı yıllar… 
Gazeteci Şenol Demirci, o zamanlar Silivri Belediye Başkan Yardımcısı olan Özcan Işıklar için; Klassis Hotel’in kumarhanesinde sabaha kadar kumar oynadığını, cebindeki bütün parayı makinalara kaptırdığı için yürüyerek evine geldiğini yazdı. 
özcan ışıklar kumar


Tarih Şubat 2014… 
AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahir Sert, seçim çalışmaları sırasında yaptığı bir konuşmada Işıklar’a, “Bulgaristan’da ne yaptığını açıkla, Belediye Başkanı mısın, kumarhane müdürü müsün sen?” demiş ve arkasından eklemişti: “10 Kasım 2012’de Atatürk’ümüzü anma gününde Bulgaristan’da kumar masasında uyuya kalmış. Bunları kendi arkadaşları söylüyor.” 

kumar özcan ışıklar


Tarih 8 Nisan 2015… 
Kumar oynadığı iddiasıyla sık sık eleştirilen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile ilgili, bu kez CHP Belediye Meclis Üyesi Ünal Doğrul sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın lüks Audi aracını Bulgaristan’da bulunan “Nymphes Princess Casino” önünde fotoğraflayan Doğrul şunları yazdı: “Pazar günü komşuda gezerken yine pişti olduk. Ya bi rahat bırakın inovasyon becerilerimizi geliştirelim.”


Tarih 16 Nisan 2016… 
Bulgaristan’da kumar oynadığı iddiaları üzerine Belediye Başkanı Özcan Işıklar bir radyo programında şunları söyledi: “Toplumlar temel yargılar üzerine kuruludur. Temel yargılarla inatlaşmam tabi ki. Halkım istemezse oynamam. Hepsinin emri olur. Halkımız bu konularda hassasiyet gösteriyorsa ben de ona göre davranırım.***

Aynı programda “Komşuda pişti olduk” diyen Belediye Meclis Üyesi Ünal Doğrul’a hem hakaret ederek hemde tehdit ederek şöyle yanıt verdi: “Kaşınan keçi çobanın değneğine sürtünür. Özel hayatım ihlal edildi. Kendisinden şikayetçi olacağım. Kediyi bile döverken pencere açık bırakılır. Herkes haddini bilecek, bilmek zorunda. Bu zavallılıktır ve bu zavallığı halkın vicdanına bırakıyorum. Ben, pandora’nın kutusunu açarsam farklı şeyler olur. Samanlık yanarsa fare de yanar.”


Işıklar’ın üstü kapalı mesajı yerine ulaşır ve Ünal Doğrul, Işıklar’a yanıt olarak Sezai Karakoç’un Sürgün şiiri ile yanıt verir;
“…. Sana geldim ayaklarına kapanmaya geldim
Af dilemeye geldim affa layık olmasam da
Uzatma dünya sürgünümü benim…” 

Ve son olarak şunları yazdı: “Dünyayı güzellik kurtaracak. Sevmekle başlar her şey.” Üstü kapalı tehdit sonuç almış, sevgi pıtırcıkları ortalığa saçılmıştı… Samanlık yanmamış doğal olarak fare de kurtulmuştu. 


Tarih 26 Nisan 2016…
Silivri Belediyesi’nin hoparlöründen “Kumarbaz Özcan, rüşvet parasıyla kumar oynuyor” anonsu yankılanıyordu.


Tarih 27 Nisan 2016…
Silivri AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, düzenlediği basın toplantısında ilçe gündemini meşgul eden korsan anons konusuna değinerek; “Belediyenin anonslarına giriliyor, Belediye Başkanı’na ‘Kumarbaz Özcan’ ifadeleri kullanılmak suretiyle birtakım yakıştırmalar yapılıyor. Işıklar’ın böyle bir duruma düşmesinden dolayı son derece üzgünüz” diyerek üzüntülerini dile getiriyordu.

özcan ışıklar kumar


Tarih Kasım 2018…
Özcan Işıklar’ın Bulgaristan’da kumar oynadığı bir kez daha haberlere konu oluyor ve fotoğrafları yayınlanıyordu.

Her kumarbazın sonu kaybetmekti. Ve o kaybediş 31 Mart tarihinden önce işaretini veriyor ve Belediye Başkan aday adaylığı 28 Ocak’da toplanan PM’de vize alamıyordu. Muharrem İnce’nin dünürü olmasına rağmen PM’de istenilen oyu alamaması Silivri’de muhalifleri arasında sevinç yaratıyor bu sevinç ancak 10 gün sürüyordu.  8 Şubat tarihinde yapılan PM’de, muhalefetin direnmesine rağmen Kılıçdaroğlu’nun isteği ile ucu ucuna adaylığı kabul ediliyordu.

Silivri’de nasıl kaybetti!
İki dönem üst üste CHP’den Belediye Başkanı seçilen Özcan Işıklar, 31 Mart 2019 seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın ortak Adayı MHP MKYÜ Volkan Yılmaz’a karşı hezimet yaşıyor ve seçimleri kaybediyordu.

MHP’nin adayı Volkan Yılmaz yüzde 46.78 ile 46 bin 740 oy, Özcan Işıklar ise yüzde 43.97 ile 43 bin 933 oy alıyordu. Belediye Meclisi’nde ise Işıklar yüzde 43.88, Volkan Yılmaz ise yüzde 44.37. Yılmaz, meclis üyelerinden yüzde 2.90 fazla oy alırken, Işıklar ise yüzde 0.9 fazla oy alabiliyordu.

Bir seçim bölgesinde belediye başkan adayı meclis üyelerinden fazla oy alamıyorsa bilin ki, kazansa bile iyi bir aday değildir. Çünkü partisini taşıyacak olan amiral gemisi belediye başkan adayıdır. Aday ne kadar iyiyse hem partisinin oyunu hem de belediye meclis listesinin oylarını yükseltiyordu.

Ekrem İmamoğlu ise Silivri’de yüzde 53.76, Binali Yıldırım yüzde 43.35 oy alıyordu. Yıldırım, Volkan Yılmaz’ın aldığı oydan yüzde 3.43 daha az oy, İmamoğlu ise Işıklar’dan yüzde 9.79 daha fazla oy alıyordu. DSP Adayı Selami Değirmenci’ye verilen oyların tamamına yakını ve Volkan Yılmaz’a verilen yüzde 3.43 oy Ekrem İmamoğlu’na veriliyordu. 

Yenilenen 23 Haziran İstanbul seçimlerinde ise İmamoğlu oylarını yüzde 8.34 yükselterek yüzde 62’ye yükseliyor, Binali Yıldırım’ın oyları yüzde 5.95 azalarak yüzde 37.4 oluyordu. 

Şunu açıkça yazayım CHP’nin adayı Özcan Işıklar olmasa DSP’den Selami Değirmenci aday olmaz ve CHP’nin adayı kim olursa olsun seçimleri en az yüzde 50’den fazla oy alarak kazanırdı.

Işıklar kibire kapılmasa, yıllarca yanında başkan yardımcılığı yaptığı Değirmenci’nin karşısına oturup uzlaşsa sorun kalmayacaktı. Ancak kibirinden dolayı da bunu yapması da mümkün olamazdı.

İstanbul’da yükselen bir İmamoğlu gerçeğine rağmen, 10 yıl iktidar olan ve kendisini çok başarılı bulan Işıklar kaybediyordu. Hem de her kumarbaz gibi…

Danışman değil Baysan AŞ’nin yönetim kurulu başkanı imiş!
Seçimleri kaybettikten sonra, İBB koridorlarında çok gezen Işıklar’a, herhangi bir görev verilmeyince, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından Grand Plaza A.Ş.’ye Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Özcan Işıklar, “İzmir tarım ve gıdanın silikon vadisi olacak, Türkiye ilk defa tarım arsası kavramıyla tanışacak” diyerek büyük (!) hedefler koyuyordu.

Gelen tepkiler üzerine yönetim kurulu başkanlığından alınan, Işıklar'ın isminin İzmir kamuoyuna başkan danışmanı olarak atandığı duyuruluyordu.

Gazete Damga’nın 16 Nisan Perşembe günkü sayısında “Kendileri Silivri’de, makamları İzmir’de” manşeti ile habere imza atıyordum. 
Özcan Işıklar, kendisiyle beraber Murat Önkardeşler ve Melis Avcı’yı da İzmir’e götürmüştü. Bu iki ismi Silivri’de ki tarım politikalarının arka planındaki isimleri olarak İzmir’e taşımıştı.

Bu isimlerden Önkardeşler, Staretejik Planlama’da, Avcı ise Basın Danışmanı olarak görev yapıyordu. Basın Danışmanı Avcı ARGE müdürü oluyordu…

Haberin detayını araştırırken sürprizle karşılaşıyordum. 
Soyer’in Danışmanı olduğu ifade edilen Işıklar, Grant Plasa AŞ’den alındıktan sonra yaklaşık 4 yıldır atıl olan Baysan AŞ’nin başına getiriliyor, Önkardeşler Genel Müdürü, Avcı ise ARGE Müdürü oluyordu. Şirketin çalışan sayısı ise 5-6 kişiden oluşuyordu.

Işıklar İzmir’e tarım lisesi kuracak ve İzmir’i tarımda silikon vadisi yapacak(!) ekibi, Silivri’den taşımıştı.
Anlaşılamayan ise şuydu; İstanbul’un 10 yılda silikon vadisi olamayan ve ürettiklerinin karşılığı hesaplarda gözükmeyen Silivri Belediyesi eski başkanı tam da kentte hoparlöründen anons edilen “kumarbaz Özcan” sözüne yakışır bir şekilde İzmir’de kumar oynuyordu.

90’lı yıllarda sevgili meslektaşım Şenol Demirci’nin yaptığı haberde tüm paralarını kumar masasında kaybeden ve evine yürüyerek dönmek zorunda kalan Işıklar, İzmir’de 5 yıl boyunca mehter marşıyla görev yapacaktır. İki ileri bir geri… Gidebileceği yer ise bir adım ötesi olacaktır. 5 yıl sonra İzmir’den İzmir Marşı’yla döneceği de kesindir.

Son söz: Ufku ancak oğlunu köfteci dükkanına ortak yapabilen, o köfteciden belediyenin köfte siparişi vermesini sağlayan, vizyonunun ancak kumar masasının çemberi kadar olduğunu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, gerçeği projeler hayata geçmediğinde “Kumarbaz Özcan”ı ancak tanıyabilecektir. Tabi iş işten de geçmiş olacaktır.


Not: Başlık bizim sözümüz değildir… Belediye hoparlöründen yapılan anons sonucu kamuoyunda çıkan haberler üzerine kullandığımız bir deyimdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Tarakçı Arşivi