NATO zirvesi

Bugün 14 Haziran 

Yani; Nato zirvesi…

Aslında toplum olarak Nato zirvesinde nelerin konuşulacağı ya da hangi kararların çıkacağına değil Sayın Cumhurbaşkanının Abd Başkanı Biden ile yapacağı görüşmeye odaklanmıştık.

Keza Akp Hükümetininde derdi NATO zirvesi değil. Abd Başkanı Biden’in desteğini alabilmek adına vereceği NOTA’ya bile razı olmaktı. Çünkü 17-25 Aralık süreci ve Fetö terör örgütünün 15 Temmuz kalkışması her ne kadar “kandırıldık” denilerek sıyrılmaya çalışılsa da kendilerine tabi olan toplumu bu cümle ikna etmemişti.
Kaldı ki MHP ile ittifak kurmalarındaki asıl amaç Cemaat yüzünden kaybedilen seçmeni Mhp ile kapatmaya çalışmaktı.

Ve yine geçmişte Akp Mitinglerine itibarlı iş adamı denilerek davet edilen Sedat Peker’in bugün yayınladığı videolarla “Mafya Akp, Derin Devlet Akp, Kokain Akp ve Rüşvet Akp” iddiaları için “kandırıldık” demek yerine “suç örgütü lideri” nin sözlerine itibar etmediklerini söylemeleri cemaatten ağzı yanan toplumu ikna etmek için yeterli değildi. 

Ki her ne kadar Sayın Cumhurbaşkanı ve Abd Başkanı Biden’in görüşmesine Akp Hükümeti ve havuz medyası Türkiye–ABD arasında kısmi bir iyileşmenin sağlanacağı ve Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi için çözüm geliştirilebileceği yönünde olsa da bence bu görüşmenin ana gündem maddesi “erken seçim” olacaktı. Yani Abd Başkanı Biden, Sayın Cumhurbaşkanına önce Türk halkının desteğini al sonra iş birliğini konuşuruz diyerek Akp Hükümetini seçime zorlayabilirdi.

Ki bana kalırsa Sedat Peker’in kaçış rotasının Fas ve ardından Dubai olmasıda çok ilginçti. Çünkü bu iki ülkede de Abd ciddi anlamda güçlüydü ve Akp Hükümeti Biden’in vereceği bütün Nota’lara harfiyen uyma sözü verir ve erken seçim kararı alırsa Biden’in seçim arefesinde şapkadan tavşan yerine Sedat Peker’i çıkarmasına şahit olabiliriz diye düşünüyorum. 

Gelelim NATO zirvesine; 

Bence ilk gündem maddesi Çin’in durdurulamaz yükselişi olacak. Yani virüs ile Çin’in ihracatına, teknolojisine, sanayisine sekte vurmaya çalışanların o aynı Çin’in kapısına Covit 19 aşısı almak için sıraya girmesi ve bitirmek istedikleri Çin’e kendi elleriyle milyar dolarlarca para vererek ekonomisini şaha kaldırmanın aptallığı konuşulur diye düşünüyorum.
Keza bugün bir çok Avrupa ülkesinin Çin aşısı yaptıranları ülkelerine almayacaklarını söylüyor olması yanılmıyorsam ne demek istediğimi daha iyi anlatmaya yetecektir. 

İkinci gündem maddesi ise Rusya olur diye düşünüyorum. Çünkü Suriye’nin istila edilmemesinin en önemli sebeplerinden biri Rusya’nın Suriye’ye verdiği destek sayesinde engellenmişti.
Keza Azerbaycan’ın Ermenistan sınırına dayanıp Karabağ’ı almasında da Rusya’nın büyük bir payı olduğunu düşünüyorum. Çünkü NATO ve Abd’nin Gürcistan’ı Nato ülkeleri arasına dahil etmek istemesi Rusya’nın işine gelmezdi. Yani plan Gürcistan’ı Nato’ya dahil edilerek Rusya sınırına Nato ve Abd askeri üs haline getirmek olsada Rusya’nın Nato ve Abd’nin bu hamlesine karşılık vereceği cevap kuşkusuz Türkiyeden başlayıp Nahçivan, Karabağ, Azerbaycan ve oradan Çin seddine kadar uzanabilecek bir Türk Devletinin kurulması için tek engelin Ermenistan olduğunu hatırlatması yeterli olur diye düşünüyorum.

Üçüncü ve en önemli konu ise Afganistan. Size sadece dünyadaki eroinin yüzde 90’ının Afganistanda üretildiğini söylesem Nato ve diğer kan emici emperyalistlerin neden orada olduğunu Yanılmıyorsam söylememe gerek kalmayacaktır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01