Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Ne güzel İstanbul be! 

Çatalca'da seçimin havası bildiğiniz tam bir pus! Göz gözü görmüyor açıkçası. CHP'nin hali ilçedeki tüm CHP'lileri gerçekten çok üzüyor. Şu an yazacaklarım ile ilgili birileri direk hedef göstermeye çalışsalar da bizi, bu bir gerçek! 
Tarihinde ilk defa CHP böylesine bir hataya düştü Çatalca'da! Başkan Cem     Kara'nın sağlık durumu ile ilgili defalarca uyarılarda bulunmamıza rağmen birilerinin gazı ile Başkan Cem Kara tekrar aday yapıldı. Hoş, bir iddiaya göre Başkan Cem Kara'nın, Erhan Güzel'e "Belediye Başkan Aday adaylığı başvurusu yap" dediği de şu an en çok konuşulan konulardan bir  tanesi. 
Erhan Güzel'in bu teklifi kabul etmemesini gayet iyi anlayabiliyoruz şu an için. Her şey ortada! 
Bugün için Çatalca'da CHP'nin, ya da Belediye Başkanı Cem Kara'nın "Başarısız Belediye Yöneticiliği" noktasında ki en büyük sorumlunun Erhan Güzel olduğu aşikar. 
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara başarısız oldu ise 10 yıl içerisinde ve bu halk "Belediyenin çalışmalarından memnun değiliz" söylemini bir hayli fazla dile getiriyor ise, bence başarısız olan sadece Cem Kara değil, ne yazık ki onun teknik ekibinin ta kendisidir. Teknik ekibin neredeyse son 7 yılında da başındaki kişi Erhan Güzel'in ta kendisidir. 
Şimdi başkan Cem Kara, rahatsızlığı sebebi ile ola ki seçimi alır sonra istifa eder ise yerine meclisteki çoğunlukla seçilecek ismin Erhan Güzel olacağı da bir hayli konuşulan bir konu haline geldi. 
Bir yolun yarısını parke, yarısını asfalt yapacak kadar beceriksiz ellerin Başkan Cem Kara'yı ne hale düşürdükleri ortada, ben bunların başında Cem Kara yok iken neler yapabileceğini düşünmek bile istemiyorum. 
Neyse ben bir Çatalcalı vatandaş olarak düşünüyorum. Egosu tavanda olanların, bugün ki halleri ortada!
He seçimin hiçbir taraf tarafından çok ta kolay bir sonuç ile, sonuçlanacak bir seçim olacağını söyleyemem. Bizim ilçemiz her ne kadar mevcut yönetimi başarısız olarak ta görse yine de iktidara oy vermekten yana olmayan bir ilçe. 
Korkusu şu ki "Çatalca iktidara geçer ise talan edilir"
Bizim karakterimizde mi vardır nedir bilinmez ama, iktidar hangi parti olur ise olsun, biz hep onun karşısında oy vermişiz. Bu sefer değişir mi bu kanaat? Çatalca halkının bu anlamda fikrinin değiştiğini söyleyemem lakin, Çatalca diğer bir taraftan da hizmet istiyor. Halkın yüzde 80'ine yakını mevcut belediye yönetimini başarılı bulmuyor. Ancak dedim ya, iktidar karşıtı çok insanımız var. "Çatalca küçük olsun bizim olsun" dediğimiz de doğrudur. 
Seçimin sonucunu kestirmek çok kolay değil belki, Mesut Üner'in mütevazi kişiliği bir nebze de halkın düşüncelerini değiştirmiş gibi görünse de, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın sağlık nedenleri ile seçim çalışmalarına katılmaması halkın kafasında soru işaretleri bırakıyor olmuş olsa da, sırf iktidar karşıtlığı bile seçimi kıran kırana bir hale çeviriyor. Çok büyük oy farkı kimse beklemesin derken bundan bahsediyorum. 
Ama eğer ki yukarıda da dediğim gibi, iddialar doğru ise Başkan Cem Kara sağlık nedenlerinden dolayı istifa edecek ve meclis Erhan Güzel'i Belediye Başkanı seçecek ise, halkın iradesine de asıl o zaman tecavüz edilmiş olur. Açıkçası birçok kişinin de bu sebeple oy vermeyeceği de aşikar bir şekilde görünüyor. 
Bu dönem konuştuğumuz şeylere bakın. CHP Genel Merkezi’nin yaptığı bir hata Çatalca'da nelere mal oldu, bunu halk görüyor da, densiz eller neden görmez aklım almıyor. Neyse şimdi birileri çıkar bir taraflık yaftası yapıştırır belki ama gerçekler ne yazık ki Güzel değildir her zaman. Acısı can yakar. 
Hiç adaletli bir seçim yaşamıyoruz, hem de hiç! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi