Devlet Bahçeli’nin Mehmet Şimşek’e söylediği “Müfsit” ne demek? Müfsit kelimesinin anlamı ne?

Devlet Bahçeli’nin Mehmet Şimşek’e söylediği “Müfsit” ne demek? Müfsit kelimesinin anlamı ne?
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelik söylediği “müfsit” sözünün anlamı merak konusu oluyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yayınladığı 23 Nisan mesajında geçen bir ifade bir anda gündem oldu. Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde Türk vatandaşları için “yerel halk” ifadesi kullanan Mehmet Şimşek’e yönelik kullandığı “müfsit” ifadesi olay yarattı. Pek çok kişi Bahçeli’nin söylediği “müfsit” kelimesinin ne demek olduğunu araştırmaya başlarken, kelimenin anlamı da merak konusu oldu. Peki “müfsit” nedir, ne demek, anlamı ne?

Müfsit nedir, anlamı ne?

Bahçeli’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104'üncü yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda “müfsit” kelimesi; “Türk milletini "yerel halk" ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir.” cümlesinde geçti.

Müfsit ne demek, kime denir?

Bahçeli’nin sözlerinin geçtiğimiz günlerde ABD’de katıldığı IMF toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’den bahsederken “yerel halk” kelimesini kullanan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelik olması dikkat çekti.

Müfsit ne, kelime anlamı nedir, kimler için kullanılır?

Türk Dil Kurumuna göre, müfsit sözünün anlamı arabozan olarak tanımlanıyor. Müfsitlik kelimesi ise sözlükte arabozanlık olarak geçiyor.

Müfsit kelimesi din, müfsit kısaca nedir, müfsit örnekleri nelerdir?

Müfsit sözcüğünün bir başka anlamı ise ortalığı karıştırıcı olarak geçmektedir. Bozgunculuk yapan, arabozan kimseler için kullanılan bir kelime olarak öne çıkar.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.