Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Neler oluyor bize...

Çatalca'da son zamanlarda resmi törenlere, açılış programlarına bakınca insanın eskiyi arayacağı geliyor.
Mesela dün 10.30'da gerçekleşen “ Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Programı” katılım yoklaması yapsak, hep “ YOK” diyeceğimiz bir tepe yetkili protokol sayabilirim. Peki ya geçtiğimiz yıllardaki         kalabalıklara ne oldu?
Hadi Belediye Başkanı Mesut Üner ve İBB Meclis Üyeleri ( Hem AK Partili, Hem CHP'li) Büyükşehir Meclisine gittiler o saatte! Peki ya diğer meclis     üyeleri! Çok mu işleri vardı acaba?
İlçe Başkanları? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti... Hiç birisinin ilçe başkanı yoktu açılış programında!
Dedim ya, görülen o ki bundan sonra resmi     programların katılımları ne yazıktır ki böyle boş     geçecek gibi görünüyor.
30 Ağustos Zafer Yürüyüşünde de kalabalıkların, geçmiş yıllara nazaran az olması dikkatlerden     kaçmamıştı. İnşallah böyle sürüp gitmez.
Siyasi Partiler...
AK Parti ve CHP'de önümüzdeki süreçte ciddi değişikliklerin olacağı apaçık belli. CHP'de özellikle iki ayrı grubun çalışmaları da dikkat çekiyor! Bir tarafta Mimar Mehmet Çoban, bir diğer tarafta Avukat Kerem Ozan Girgin... Diğer tarafta ise Çatalca'yı     kaybeden bir ilçe başkanı ve kadrosu.
AK Parti kanadında ise ilçe başkanının ikinci planda kaldığı aşikar. Belediye Başkanı Mesut Üner'in siyaset noktasında AK Parti İlçe Yönetimine müdahale edip etmeyeceği tartışılır. Ama her belediye başkanı ki tüm ilçelerde böyledir, kendi kadroları ile yönetim oluştururlar. Ve Mesut Üner'in Belediye Başkan Adaylığının öncülerinin bugünlerde yeni bir ilçe başkanı ve kadrosu çalışmasına başladıkları da en çok konuşulan konulardan.
Aslına bakarsanız, Mesut Üner Belediye Başkanı olduktan sonra CHP'li Çatalcalılar ile çok samimi noktasında eleştiriler alıyor. Herkesin bildiği bir     gerçeği dillendireceğiz şimdi!
Eğer ki Mesut Üner sadece AK Parti oyları ile     hareket etseydi seçim zamanı, bugün zaten belediye     başkanı olamazdı. Bugün için görünen köy kılavuz     istemiyor. 31 Mart'ta ortaya çıkan oy belli. Yüzde 51.75 yani 25.199... AK Parti'nin aldığı oy! Sizce Çatalca'da bu seçimde oy AK Parti'ye mi yoksa     Mesut Üner'e mi verildi?
O zaman şöyle diyeyim, 23 Haziran İBB Seçimlerinde alınan oy nedir AK Parti'de? Ben söyleyeyim, 23 Haziran seçimleri Çatalca'da AK Parti'nin gerçek oyunu ortaya koyan seçimdir.
Çatalca halkı Mesut Üner'in partisine bakmadan kendisine oy vermiştir. Ve bu bir kısmettir ha!
Nedenleri belli aslında. Çok açmaya gerek yok. Ama 23 Haziran Seçimlerinde AK Parti'nin oyu
Yüzde 39.71'dir. Yüzde 12.84 bariz CHP'li seçmenin Mesut Üner'e verdiği oydur. Bu oyun tekabül     ettiği seçmen sayısı da 5.995. Yani CHP'ye oy veren     6 Bin Kişi Mesut Üner'e oy vermiş.
Şimdi diyorlar ya “ CHP'lilere çok yakın” diye.         E adam haklı! Kendisini belediye başkan adayı yapan parti AK Parti ama, onu belediye başkanı yapanlarda CHP'li seçmen...
Bu doğru olanıdır. Bunun aksini ispat eden varsa rakamlar ile oturur hesap yaparız. Yani bu ilçede siyasi anlamda üstünlük ise, halkın oyunu alarak göreve gelenlerindir. Tabiki siyasi anlamda yürüyecekleri yolda yol arkadaşlarını da kendileri seçeceklerdir.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi