Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

O don çoktan biçildi!

“Doğmamış çocuğa don biçmek” deyimi yerinde ise böyle bir durum ile karşı karşıya yine Çatalca! Lakin dedikoduların merkezi olan bazı yerlerde “Çatalca Cumhuriyet Meydanı yer altı otoparkının işletmesi bir yandaşa verilmiş” cümlesi aldı başını gidiyor. Lakin beyler geç kaldınız! O don çoktan biçildi.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, “Çatalca Millet Bahçesi içerisinde bulunan kafeteryanın da Çatalca Cumhuriyet Meydanı yer altı otoparkının da işletmesini belediyemiz yapacak” demiş idi daha temelin atıldığı ilk günlerde. Şu an “Otoparkın işletmesi bir yandaşa verilmiş” dedikodusu da öyle yayıldı, öyle yayıldı ki sormayın gitsin. Bu dedikodu da tutmadı tabi.

Beyler, bayanlar, sağda solda bu dedikoduyu yapanlara söyleyin, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, “Ben ne dediysem, yine aynısını söylüyorum. Buraların işletmesi ile ilgili gram fikir değişikliği söz konusu değildir. Cumhuriyet Meydanı yer altı otoparkının işletmesi Çatalca Belediyesi tarafından yapılacaktır. Gündemimiz de kesinlikle başka bir konu yoktur!” dedi.

Kaldı ki her bir araya geldiğimiz de bu otoparkın ne kadar büyük bir hizmet olduğunu, Çatalca’da ki park sorununa çok büyük bir çözüm getireceğini konuşuruz. Ve her seferinde de “Belediye olarak biz işleteceğiz” der.

Neyse dört değil, 40 bin göz ile Çatalca Belediyesi Cumhuriyet Meydanı yer altı otoparkının açılmasını bekliyoruz. Tabi ki bununla birlikte Çatalca’nın en güzel ve en büyük sosyal yaşam alanı olacak olan Millet Bahçesini…

Soranlar çok... “Ne zaman açılacak?” diye. Geçici kabul de kesin kabul de bürokrasi yönünden kolay bir iş değil. Yapılan işler ile ihale sözleşmesinde yer alan işlerin eksiksiz tamamlanmış olması gerekiyor. Eksik olan her işin bedelini yine bu Çatalca halkının ödediği vergiler ile oluşan Çatalca Belediyesi kasasından yeniden yapmak gerekir eğer “Hadi bir an önce hizmete sunalım” deyip palur küldür açarsanız. O sebeple ben eksiksiz bir şekilde teslim alınıp açılmasından yanayım.

Ama şunu söyleyebilirim ki 2023 ilkbahar ve yaz dönemi Çatalca merkezi için çok sosyallik içeren bir dönem olacak. Bir de genel seçim hareketliliği eklenince yeni Cumhuriyet Meydanı çalışması ve Millet Bahçesi, bunun yanında da yer altı otoparkı Çatalca’ya iyi bir nefes aldıracak.

Lakin, Şehitler Caddesi- Sanayi Kavşağı Birleşimi olan Millet Bahçesi ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki uzun zamandır kapalı olan yolun bir an önce açılması şart. Hiç beklemeden çalışmalar devam edecekse bile bu yolun açılması gerekiyor. Hem Atatürk Caddesinin yükünü almak, hem de vatandaşın “Yeter artık” serzenişlerine kulak vermek gerekliliği şart.

Karadeniz Caddesi (Eski Meydan Karakolu ve Kaymakamlık arasından İstikbal’e giden yol” çalışmalarını, kaldırım genişletme ve aydınlatma çalışmalarını beğenen var, beğenmeyen var. Güzel oluyor diyenler çoğunlukta. Ama hep bir şey söylüyoruz. Hele bir bitsin! Bunu hem Çatalca Belediyesinin çalışmaları için, hem de İBB’nin Çatalca’daki yaptığı çalışmalar için söylüyorum. Hele bir bitsin.

Çatalca’da eğitim anlamında büyük işler yapılıyor. Önümüzdeki köşe yazımızda bunu dile getireceğiz. İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş önderliğinde, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’in inkar dilemeyecek büyük desteği ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu’nun ekibi ile beraber ortaya koyduğu projelerinin son iki yılda Çatalca’da eğitim başarı düzeyini bir hayli yükselttiğini görüyoruz. Bunu bir çok velimiz dile getiriyor. Unutmamak gerekiyor ki 39 ilçe arasında biz 39’uncu olan bir ilçeydik. Neyse geniş bir köşede ilçemizde eğitim de son 3 yılda nereden nereye geldiğimizi hep beraber paylaşacağız.


 

Emniyet ve Jandarma uygulamaları!

Çatalca girişlerinde, bazı mahallelerde 4 yol ağızlarında yapılan uygulamaların ilçemizin huzuru açısından ne kadar faydalı olduğunu söylememizin sanırım gereği yok. Yapılan uygulamalarda özellikle Çatalca girişlerinde ilçe halkının emniyeti açısından ne kadar faydalı işler ortaya çıktığını kalem kalem yazsak sayfamız almaz. O sebeple ben Çatalca’da yapılan bu tür uygulamaları başarılı ve gayette yerinde buluyorum. Hem İlçe Emniyet Müdürümüzü ve ekibini, hem de Jandarma Komutanımız ve ekibini bu anlamda da ayrıca kutluyorum. İnşallah uzun yıllar daha İstanbul’un suç oranı en düşük ilçelerinin içerisinde yer alma durumumuz böyle devam eder.


Yıkımlar devam edecek!

Çatalca’da Hallaçlı Mahallesi'nde başlayan kaçak yapıların yıkımları devam edecekmiş. Bu konuda da duyumlar alıyoruz. Ancak bir taraftan da “İmar affı gelecek” duyumları da bitmiyor değil. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, “Böyle bir af bakanlık gündeminde yok” dedi. Geçtiğimiz hafta kendisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir toplantı yaptı Ankara’da. Kendisine böyle bir konunun gündemde olmadığı söylenmiş. Tabi bir anda gündeme de gelebilir mi? 2018’de çıkan af bir anda belli olmuştu. Ama Başkan Mesut Üner, “Dün de söyledik, bugün de söylüyoruz. Yapmayın, pişman olursunuz” demeye devam ediyor. Meclis kürsüsünden de konuşurken aynen “Vatandaşlarımıza sesleniyorum. İmar affı çıkar diye beklemeyin. Kaçak yapı yapmayın. Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığımız tek tek inceliyor. Bu şekilde olan yapıları tespit ederek bizlere yapı kayıt belgelerinin iptal kararlarını gönderiyor. Yapmayın, üzülürsünüz” cümlelerini kuruyor. Yani işin özü yıkımlar devam edecek gibi görünüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi