Öğretmenlik sadece bir meslek değildir

Öncelikle mesleğini layıkıyla yapan bütün öğretmenleri tenzih ederek yazmaya başlıyorum satırlarımı...

Geçtiğimiz günlerde bir öğretmenin sınıftan çıkardığı öğrencisini tekme tokatla dövmesine ve uyguladığı zulme şahit olduk. Bu insana öğretmen demek, hakkını vererek öğrencilerine öğretmenlik yapan tüm değerli öğretmenlerimize büyük bir hakaret ve haksızlık olur. Bu insan müspetesine öğretmen demiyorum.

Hepimiz için ilk öğretmeni müthiş bir ilham kaynağıdır. Bu yüzden öğretmenlik kutsal bir meslektir. Gelecek nesilleri yetiştirmektir. Öğretmenlik ülkemizin yarınlarına ışık tutan gençlerimizi umutla hazırlamaktır. Topluma örnek olma makamıdır, öğretmenlik aydınlıktır umuttur yarınlardır gelecektir.

Fakat tüm bu değerlerden yoksun kendini bilmez hayasız herif maalesef kendini yetiştirememiş, kendi iç dünyasında kendine yetememiş ki nasıl olsun da bir başkasına yetsin, faydalı olsun. Biz çocuklarımıza nasıl böyle hainlere teslim edeceğiz.

Bizim çocuklarımız emin ellerde olmalı çünkü öğretmenin görevi sadece çocuklarımıza okuma yazma öğretmek değil yarının doktorlarını, mühendislerini, öğretmenlerini, avukatlarını, savcılarını, hakimlerini yetiştirmektir.

Ben hep söylerim hep yazarım yazmaya da devam edeceğim, erdemli ahlaklı nesiller yetiştiriniz aksi takdirde yarınlarımız tehlike altındadır. Çünkü bugünün çocukları yarının doktoru, hakimi savcısı olacak.

Öğretmenlik sadece bir meslek değildir dolayısıyla vahşice şiddet uygulayan zebani herif hakkında sadece öğretmenlik mesleğinden azl etmek yeterli değildir.

Ben şuna dikkat ettim TCK kanunlarında cinayet veya suç işleme şekilleri cezayı en alt yada üsten almayı belirler.

Örneğin bir cinayet işlemeden örnek vermek gerekirse savunmasız veya ölmüş kişiye halen şiddet uygulayan en yüksek cezaya tabi tutulur.

Çocuklara şiddete gelince de bence aynı yaptırımlar uygulanmalı. Bu ahlaksız öğretmen tüm müdahelelere rağmen döne döne çocuğu dövemeye saldırıyor. Şimdi soruyorum sizlere sadece meslekten men etmek yeterli mi bu kişiyi? Bu çocuk tokatın acısı belki unutur ama ruhunda oluşan yaraları şimdi kim saracak!

Buradan devleti yöneten tüm makam sahiplerine çağrımdır, bu alçak herif, insan müspetesi en ağır cezayı almasa herkes vebal altındadır.

Ve selam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi