Operasyonlar, CHP, Ak Parti ve yeni Türkiye...

Yeni bir yılın ilk ayında her zamanki gibi yine sıcak gelişmeler yaşandı. Türk Silahlı Kuvvetleri AFRİN'e girerek, Zeytin Dalı Harekatı’nı başlattı.
Şimdiye kadar operasyonun üçüncü gününde, askerlerimiz kayıpsız harekat sürdürmekteler.
Dileriz hep böyle devam eder.
Diplomatik bakımdan, ilgili bütün başkentler bilgilendirildi. Resmi açıklamalarda diplomatik dil kullanılıyor. Harekâta hamasi bir isim değil, “Zeytin Dalı” adı verildi. Uluslararası hukuka, BM Antlaşması’na, Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve sadece PYD gibi DAEŞ’in de hedef alındığına vurgular yapılıyor.
Askeri bakımdan vurulacak hedefler çok iyi tespit edilmiş, isabetle vuruluyor.
Hava harekâtı ile ilk gün öncelikli hedefler vurulduktan sonra, ikinci gün kara harekâtı başlatıldı.
Ülkemizi yönetenler, Türkiye için hem güvenli alanların genişlemiş olacağı için hem PKK'nın Doğu Akdeniz’den uzaklaştırılması için bu operasyonun önemine değindiler.
Bu ülkenin evlatları olarak bize düşen Mehmetçiğimizin yanında olmak.
Kayıpsız ve başarılı bir şekilde harekatın tamamlanması en büyük arzumuz.
*
Bir taraftan böyle bir ciddi gelişme yaşadık ülke olarak, diğer taraftan siyasette de hareketli günler yaşıyoruz.
CHP’de il kongrelerinin ardından 3-4 Şubat’taki kurultaya yönelik kulisler hızlandı. 2014’te toplanan 18’inci Olağanüstü Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nun karşısında yarışarak 740’a karşı 415 oyla kaybeden Muharrem İnce, yeniden CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Baykal’ın istifasının ardından aday olarak genel başkan seçildiği 10 Mayıs 2010 tarihinden itibaren karşısına çıkan tek aday olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce bu defa ne yapacak hep birlikte bekleyip göreceğiz.
Bir diğer aday eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal’ın yeterli sayıda delegeden imza toplaması pek mümkün görünmüyor.
CHP kulislerinde İnce’nin il kongreleri sürecinde yarışı kazandığı Yalova, Bolu, Bilecik, Karabük, Aksaray, Bartın ve Zonguldak dışındaki bazı illerden de delege desteği sağlayabileceği konuşuluyor.
*
AK Parti'de de durum farklı değil.
Her ne kadar genel başkan problemini ortadan kaldırsa da bu günlerde iktidar partisinde de ortalık toz duman dersek yeridir.
Bir tarafta Abdullah Gül gibi muhalif isimlerin durumu.
Diğer tarafta görevden uzaklaştırılan isimlerin yarattığı sorunlar.
Ve bir diğer tarafta da yapılması gereken ilçe ve il kongreleri ile bu kongrelerde göreve gelecek isimlerin belirlenmesi.
*
İstanbul’un ilçe kongrelerine başlamadan önce, yeni il başkanı adayını belirlemeyi düşünen Ak Parti'nin bu ismi açıklaması bekleniyor.
AK Parti İstanbul İl Başkanı için daha önce adı geçenlerden; İdris Güllüce ve Ahmet Çin'in yanı sıra, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Celal Erdoğan’ın ismi de parti kulislerinde tartışılıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta İstanbul İl Başkanlığı için yaptığı bir dizi toplantıda, herkesten, tek isim belirtmelerini istediği, bazı partililerin, il başkanlığı için milletvekili tercih edip edemeyecekleri sorusuna Erdoğan’ın “Buna gerek yok, bir eksilmeyelim. Bir il başkanı bulamayacak mıyız?” dediği, Mehmet Müezzinoğlu, Erkan Kandemir ve Aziz Babuşçu’nun adını yazmayı düşünenlerin bu nedenle vazgeçtikleri bildirildi.
*
Anlayacağınız, yaklaşan yerel ve genel seçimleri öncesi ortalık toz duman.
CHP'de kurultay ve parti üst yeni yönetiminin belirlenmesi.
AK Parti'de yeni ilçe ve il başkanlarının belirlenmesi.
İYİ Parti'nin seçimlere girip giremeyeceği tartışmaları.
HDP'nin seçimlerde nasıl bir rol alacağı konusu.
Erken seçim yaşanıp yaşanmayacağı tartışmaları.
Bütün bunları sık sık konuşup gündeme getirmeyi sürdüreceğiz.
*
Tabi bir diğer taraftan yeni siyasi partiler yasa tasarısının çalışmalarının başlatıldığı.
Bu tasarıda ileride ilçe teşkilatlarının olmayacağı.
İlçe belediye başkanlıklarının kaldırılacağı.
Merkezi yönetime geçilerek sadece il belediye başkanlıklarının seçileceği ve ilçelerde müdürlüklerin olacağı tartışmaları da sıcaklığını koruyor.
Gördüğünüz gibi hareketli bir yıl bizleri bekliyor...
Hadi bakalım hepimize kolay gelsin...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi