Başa dönüş andı

Başa dönüş andı
Barış Süreci, AB Kriterleri dahil AK Parti’yi iktidara taşıyan birçok vaadin bir formül bulunarak geriye döndürüldüğüne şahit olduğumuz şu günlerde şimdi de okullarda okutulan And gündeme geldi.

Sanki birilerinin suni gündemler oluşturmak için düğmeye basıp, tartışmaya açtığı konuların arasında olan bu son gelişme ne iyiden iyiye bozulduğu ileri sürülen ekonomiye, nede sosyal hayata hiçbir katkısı olmaması ise bu yaşananlarına dikkat çeken diğer bir yönü.

Yani hiç gündeme gelmemesi gereken ve tartışılmasının bile ülkeye zaman kayıp ettirdiği bu tür suni gündemleri ortaya atanların asıl yapmak istediğinin ne olduğuna bakmak daha faydalı olması gerekirken, her gün yeni bir söz de gündemle meşgul lup gidiyoruz.

Arabistan’ın bir gazeteciyi öldürmesini ‘Kendi topraklarım olan alanda olan olmuş’ demesi kadar normalleştirilen bu tür suni gündemlerle zaman kayıp eden, enerji harcatması gerçekten düşündürücüdür.

Türk olmayan zoraki Türküm dedirtenlerin yıllardı bu ülkede yaşanan sorunların baş sorumluları olduğunda unutuverenlerin savunculuğunu yaptığı bu tür saçma gündemlerin asıl diğer bir amacının da gerçek gündem saklamak, gündemde düşürmektir.

Bunun en açık örneği de her geçen gün daha ağırlaşan ekonomiyi onca haber ve müjdeli açıklamalarla kapatamayanlar, genel bir affı tartışmaktansa sağından, solundan kırpılması için alınan emirle küçük bir af olacağını görmeyenlerin bu tür suni gündemler takılması da diğer bir sorundur.

Eğitimin içler acısı hali başta olmak üzere okullarda ki kitap ve defter ihtiyacını karşılamayacak kadar sıkıntıda olan kâğıt piyasasının durumunu tartışmaktansa And’ı getirip, gündeme oturtmak böyle bir şey olmalı.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi kimin, hangi proje ile aday olduğunda bakmaktansa alakasız isimlerin ‘Bende adayın’ demesine takınılmasına benze olan bu tür suni gündemler ne ülkeye nede bizlere bir şey katmadığı aksine hepimize zaman kayıp ettirdiği artık  anlaşılmalı derim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.