BYD'nin Türkiye'ye ne zaman geleceği belli oldu!

BYD'nin Türkiye'ye ne zaman geleceği belli oldu!
Çinli otomobil üreticisi BYD'nin Türkiye pazarına "ALJ Türkiye" üzerinden geleceği belli oldu. BYD için çok az zaman kaldı.

Birkaç ay önce sizlerle paylaştığımız bir haberimizde Çinli elektrikli otomobil devi BYD'nin Türkiye'ye geleceğini söylemiştik. Resmi açıklamaya göre marka, ALJ Türkiye çatısı altında Türkiye'ye giriş yapacak. Lexus ve Toyota'nın Türkiye distribütörü ALJ Türkiye, bu gelişmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şimdi ise BYD'nin Türkiye'ye gelişiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Gazeteci Emre Özpeynirci, satışın başlamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada BYD'nin Türkiye için gün saydığı ortaya çıktı.

BYD, son çeyrekte Türkiye'ye giriş yapacak

3cff545f8620a23610387d05e388c44ce63e40b8.jpeg

Emre Özpeynirci'nin konuyla ilgili açıklamasına göre BYD, son çeyrekten itibaren Türkiye'ye resmen girecek. Yani birkaç ay içinde BYD marka otomobillerle tanışma şansımız olacak. Özpeynirci, Türkiye markasının genel müdürlüğünün İsmail Ergun olduğunu da aktardı.

Emre Özpeynirci'nin X'teki açıklaması:

BYD, Türkiye'de olmaktan, ALJ ise markayı Türkiye'ye getirmekten heyecan duyuyor!

c447223ccace080e35b36855101ef56855622d94.jpeg

Bu konuda daha önce yapılan açıklamaları incelediğimizde, tarafların bu gelişmeden memnun olduğunu gördük. BYD Avrupa CEO'su Michael Shu, "Türkiye pazarının potansiyeline inanıyoruz." derken, ALJ Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt ise "BYD’nin son elektrikli teknolojisine sahip modellerini Türkiye pazarına ilk kez sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. BYD’nin elektrikli modellerinin, Türkiye’deki otomobil tutkunları tarafından büyük beğeni toplayacağından eminiz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.