Ek MTV kararı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Ek MTV kararı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girdi
"Ek MTV" kararı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki MTV'ye ek ödemeler ne zaman yapılacak Deprem bölgelerindeki araç sahipleri ek MTV ödeyecek mi ?

Ek bir MTV hükmü de içeren kanun kapsamında mevcut araç sahipleri ve 31 Aralık 2023 tarihinden önce araç satın alanlar da dahil olmak üzere halktan bu yıl ek bir Geçici Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tahsil edilecek. Ek MTV, 2023'te MTV tarafından talep edilen miktarla eşleşecek. Örneğin; Ocak ayında ilk taksitte 1.846 lira, Temmuz taksitinde 846 lira ödeyen bir vatandaş, Ağustos ve Kasım'da aynı tutarı ödeyecek. 2023 yılında araçlar toplam 7.384 lira vergiye tabi olacak.

Her zamanki gibi iki taksitle ek MTV satın alın. İlk taksit Ağustos ayı sonuna kadar, ikinci taksit ise Kasım ayı sonuna kadar ödenecektir. 31 Aralık 2023 tarihinden önce yeni araç alanlar, bu araçlar için yol vergisi ile birlikte ek MTV ödeyecek.

Ek MTV kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Yürürlükteki yasa kapsamında MTV'den muaf tutulan kişiler ek MTV alamazlar. Ayrıca, deprem günü deprem bölgesinde kayıtlı araç sahiplerine, depremde yıkılan veya ağır veya orta hasarlı bina sahiplerine ve eşini veya her ikisini birden kaybedenlere ek MTV kesintisi yapılmaz. Depremlerden akrabalar.

MTV'nin ek ilanlarının 6 Şubat 2023 depreminin neden olduğu ekonomik kayıpları telafi etmek için yaklaşık 30 milyar Türk lirası ek gelir elde etmesi bekleniyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.