Oyumu kimlere vermeyeceğim!

Bu ülkenin 82 milyon eşit paydaşından biri olarak; iktidara, kötü yönetime, kibire, liyakatsızlağa, şımarıklığa, yoksullaşmaya, yoksunlaşmaya, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, vatandaşlarını ikiye bölen efendi anlayışına sadece itiraz edebilmek için, sandıkta vicdanımın sesini dinleyerek oy kullanacağım. Yani anlayacağınız, tuttuğunuz yol yol değildir demek için, itiraz etme hakkımı kullanacağım. 

Ülkeyi ötekileştiren ve nefret dili kullanan hiç kimseye oy vermeyeceğim.
****
Ülkeyi sanki muhalefet yönetiyormuş gibi davranan, hiç sorumluluk almayan ve tüm kusurları, hataları muhalefete yükleyen, iktidarı temsil eden hiç kimseye oy vermeyeceğim.
****
Cezaevinde olsa bile ceza almamış herkesin masumiyet karinesi olduğuna inanarak, geçmişte gözaltına alınmış yada hakkında soruşturma açılmış tutuklu kalmış, ceza almış ancak şuanda dışarıda olan, siyasi düşüncesi farklı muhalefete destek vereceğini söyleyen vatandaşlarına terörist diyen hiç kimseye oy vermeyeceğim.
****
YSK'nın Türkiye'nin anayasal kuruluşlarından biri olduğunu bilerek, yargıçlardan oluştuğunu bilerek, her il ve ilçede kurulun başkanlığını hakimlerin yaptığını bilerek, hukuku yok sayanlara oy vermeyeceğim. 
****
Soracağım, teröristse dışarıda geziyorsa, YSK'ya dilecekçe veriyor ve evrak gönderiyorsa seçilebilir onayı alıyorsa, birilerin mahkeme kararı olmadan vatandaşına; terörist, adiler diyebilen hiç kimseye oy vermeyeceğim.
****
Terörist dedikleri, hain dedikleri dışarıda elini kolunu sallayarak gezebiliyorsa, adalete teslim etmesi gerekenlerin görevlerini yapmayanların, topluma korku ve ötekilik yayarak, ötekileştiren hiç kimseye oy vermeyeceğim.
****
Toplumun yarısına kibirli – efendi gibi seslenerek; vatandaşlarının yarısına gayri milli ve makbul olmayan, diğer yarısına milli ve makbul vatandaş ve onların hizmetkarı gibi davranan hiç kimseye oy vermeyeceğim.
****
Dünyanın her yerinde iktidar ülkeyi kötü yönetirse sandıkta cezalandırılacağını bilerek, bu gerçeği bilenlerin ülkenin beka meselesi var diyerek, kendi seçmen kitlesini konsolide etmek isteyerek toplumu ikiye bölen hiç kimseye oy vermeyeceğim. 
****
31 Mart tarihinde kentlerimizi yönetecek belediye başkanlarını seçecek olmamıza rağmen, bu seçimleri bir beka meselesi diyerek toplumu düşmanlaştıran hiç kimseye oy vermeyeceğim.
*****
Ve devleti ve ekonomiyi son iki yıldır kötü yönetmiş, devleti aile yönetir gibi yönetmiş, işi bilen ve liyakat sahibi olanlara değil liyakatsız biat edenlere görev vermiş, hizmetkar gibi değil efendi gibi davranan hantal ve parti bürokrasisini büyütmüş olan hiç kimseye oy vermeyeceğim.
****
17 Nisan Refarandumunda ve 24 Haziran seçimlerinde, vesayet rejimini tamamen sonlandıracaklarını, tüm sorunları çözeceklerini, yeni sistemin daha demokratik bir devletin ve ülkede demokratik hukukun ve adaletin egemen olacağını söyleyip, eskinin benzerini kuran hiç kimseye oy vermeyeceğim.

Son söz: En önemlisi de; bu ülkenin 82 milyon paydaşından biri olarak, ülkemizin toprakları üzerinde yaşayan her vatandaşın, eşit vatandaşlar olduğunu bilmeyenlere "yanlış yapıyorsunuz" diyebilmek için, vicdanımın sesini dinleyerek, sandıkta iktidar partisinin adaylarına değil muhalefetin adaylarına oy vereceğim.

Not: Bu bir yerel seçim olmasına rağmen, iktidarın sahipleri bizzat bu seçimleri genel seçime çevirmişlerdir. Stratejik olarak da yanlış yapmışlardır. Ve bunun sorumlusu bizzat iktidarın kendisidir. Şayet böyle olmasaydı, inanın bu yerel seçimlerde muhalefet başarılı olamazdı. Bu gerçeğinde bilinmesini isterim
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Tarakçı Arşivi