Kuruluş Osman dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri

Kuruluş Osman dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri
ATV'nin bu sezon başlayan ve yayınladığı günden bu yana başarısıyla gündeme gelen dizisi Kuruluş Osman çarşamba akşamlarına damga vuruyor. Dizinin oyuncuları da büyük bir ilgiyle karşı karşıya. Peki Kuruluş Osman dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri haberimizde yer alıyor.

Dönem dizisi olarak yayınlanan Diriliş Ertuğrul'un ardından bu boşluğu doldurmak için yola çıkan ve her bölümü ile binlerce kişiyi ekran başına kilitleyen Kuruluş Osman'ın oyuncuları merak konusu haline geldi. Çarşamba akşamlarına damga vuran performansı ve rakiplerini adeta silip süpürmesiyle gündeme gelen dizide rol alan oyuncu kadrosu ve karakterleri öğrenilmek isteniyor. Siz değerli okuyucularımız için hazırladığımız haberimizde Kuruluş Osman oyuncularının gerçek isimlerini de okuyabilirsiniz.
 


Kuruluş Osman konusu nedir?

Ağabeyinin yokluğunda Kayı Obası'nı idare eden Dündar Bey, otağ ahalisi ve beylerle birlikte Kulucahisar Tekfuru Yorgopolos'u ziyarete gider. Maksadı Ertuğrul Bey'in kurduğu ilişkiler çerçevesince bir ticaret ve güvenlik anlaşması yapmaktır. Ancak Kayıları burada bekleyen tek şey Yorgopolos'un dostluğu değildir. Tekfurun, Türklerle kurduğu yakın ilişkiden rahatsız olan ezoterik bir yapılanma, kanlı bir operasyon için düğmeye basar. Amcası Dündar Bey'in yanında kaleye giden Osman, göstermiş olduğu kahramanlık ile bütün planları bozar. Yaşananlar Kayı'nın gözü kara yiğidi Osman için gizli bağlantılarla dolu tehlikeli bir maceranın başlangıcıdır.


Kuruluş Osman nerede çekiliyor?

Dönemin obaları, otağları, şehirleri ve mekanlarını hissettiren Kuruluş Osman’ın çekimleri Beykoz’a bağlı Riva’da gerçekleştiriliyor. Dizide kullanılan atlar için de arazinin bir bölümü ayrılmış. Burada eğitmenler eşliğinde atlar doğal ortamlarına uygun olarak yetiştiriliyor.


Kuruluş Osman oyuncu kadrosu | Kim kimdir?

Diziyi her hafta zirveye taşıyan oyuncu kadrosunda yer alan isimler merakla araştırılıyor. Uzun bir sürecin ardından belirlenen kadroda bulunan oyunculara ve canlandırdıkları karakterlere aşağıda okuyabilirsiniz.

Kuruluş Osman Burak Özçivit Osman kimdir?
 

Kuruluş Osman Burak Özçivit Osman kimdir?


Burak Özçivit 24 Aralık 1984 ylında İstanbul'da dünyaya geldi. Türk oyuncu ve eski mankendir. Kazım İşmen Lisesi'nden mezundur. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık bölümünde okumaktadır. Aslen Gazianteplidir. 2003 yılı Best Model of Turkey yarışmaşında gelecek vadeden seçilmiştir. Yarışmadan sonra Uğurkan Erez Ajans ile çalışmaya başlamıştır. Şuanda ise mankenliği bırakmıştır. Daha sonra 2005'te Best Model of Turkey yarışmasına yeniden katılmış ve Best Model of Turkey seçilmiştir. Buna bağlı olarak da Best Model of The World'e katılmış ve dünyanın en iyi ikinci mankeni seçilmiştir. Faruk Saraç, Abbate, Tween ve Network gibi markaların defileleri ve yurt dışı fuar defilelerinde görev almıştır. İlk oyunculuk deneyimini Eksi 18(-18) dizisinde genç komiser Murat'ı canlandırarak yaşamıştır. Kasım 2007'de sinemalarda gösterime giren Musallat isimli sinema filminde rol almıştır. Kanal D'de yayınlanan ve yönetmenliğini Kartal Tibet'in yaptığı Zoraki Koca adlı dizide oynamıştır. 2008 yaz aylarında ise Baba Ocağı adlı dizide Güven adlı karakteri canlandırmıştır. Daha sonra Gossip Girl 'den esinlenilen Küçük Sırlar adlı dizide Çetin'i canlandırmıştır. 2011-2012 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisinde Malkoçoğlu karakterini canlandırmıştı. Malkoçoğlu filmi için hazırlıklara başlamıştır.2013 yılında ise Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı romanından uyarlanan Çalıkuşu dizisinde Kamuran rolünü canlandırmıştır. Çalıkuşu'nda başrolü paylaştığı Fahriye Evcen'le yeniden, bu sefer bir sinema filmi Aşk Sana Benzer ile yakında beyazperdeye dönmüştür.2015 yılında başlayan ve hala devam eden Kara Sevda dizisinde rol almaktadır. Fahriye Evcen ile evlidir. Bir çocuk babasıdır.

Kuruluş Osman Saruhan Hünel Alişar kimdir?


Kuruluş Osman Saruhan Hünel Alişar kimdir?

Saruhan Hünel, 7 Ocak 1970 tarihinde İstanbul Fatih'te dünyaya gelmiştir. Anne tarafından aslen Arap, baba tarafından ise aslen Selanik'lidir. Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nü kazanmasına rağmen çeşitli sebeplerden dolayı devam edemeyen Saruhan Hünel, şarkıcı Aslı Hünel'in ağabeyidir. 2003 yılında senarist Sergin Akyaz ile evlenen Saruhan Hünel, 2010 tarihinde boşandı. Şimdilerde, ATV ekranlarında yayınlanmakta olan Kuruluş Osman dizisinde Alişar karakterine hayat veren Saruhan Hünel, 1.85 metre boyunda, 80 kilo ve Oğlak burcudur.
 

Kuruluş Osman İsmail Hakkı Ürün Samsa kimdir?
 


Kuruluş Osman İsmail Hakkı Ürün Samsa kimdir?

İsmail Hakkı Ürün, 21 Mart 1976 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Malezya IIUM Uluslararası İlişkiler, Ludwigsburg Filmakademie sinema eğitimi almıştır. Oyunculuk kariyerine 2003 yılında yayınlanan Bedel dizisi ile adım atan İsmail Hakkı Ürün; Bedel, Mihrali, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, İki Aile, Recep İvedik, Dinle Neyden, Gazi, Sakarya Fırat, Hür Adam, Sümalanın Şifresi Temel, Uzun Hikaye, Moskovanın Şifresi Temel, Milat, Son Çıkış, Cesur Yürek, Reis ve Mehmetçik Kut'ül Amare gibi projelerde rol almıştır. Şimdilerde Atv ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman dizisinde Samsa karakterine hayat veren İsmail Hakkı Ürün, 1.95 metre boyunda, 84 kilo ve Koç burcudur.

kuruluş osman bala hatun özge törer
 


Kuruluş Osman Özge Törer Bala Hatun kimdir?

Özge Törer 1998 doğumludur. 21 yaşındadır. Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü’nde öğrencidir. Kariyerindeki ilk oyunculuk deneyimini Kuruluş Osman'da yaşamıştır. Karakteri de Bala Hatun olmuştur. Özge Törer'in boyu 1.68 metre olup, kilosu ise 56'dır. Özge Törer'in burcu koçtur.

kuruluş osman Abdül Süsler kalanoz

 


Kuruluş Osman Abdül Süsler Kalanoz kimdir?

Abdül Süsler, 1981 yılında İstanbul doğdu. Tiyatroya ilk olarak Beykoz Vakfı Tiyatrosu’nda başladı. Kocaeli Üniversitesi Kimya Bölümü’nde okurken üniversitenin Tiyatro Topluluğunda çalışmalarına devam etti. Eğitimine Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü ve aynı üniversitenin Tiyatro Yüksek Lisansı’nı tamamlayarak devam etti.  Abdül Süsler, eğitiminin ardından Usta oyuncu Doç. Müşfik Kenter’in asistanı olarak akademik hayatına başladı. 2014 Ekim ayına kadar Haliç Üniversitesi’nde Öğretim görevlisi, Konservatuvar Müdür Yardımcısı ve Tiyatro Bölümü Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu. Eğitim ve Akademik hayatı devam ederken Süsler, Türkiye’nin özel ve ödenekli tiyatrolarında görev aldı. Tiyatro çalışmalarının yanı sıra Abdül Süsler’in sesine birçok televizyon programından, belgeselden ve reklamdan aşinayız. 2016 yılında İDSO ile birlikte Süleyman Alnıtemiz’in bestelediği Anzak Kanlısırt eserinde karşımıza anlatıcı olarak çıktı. 2018 yılında Hürkuş filminde karşımıza İngiliz Binbaşı Sir Thomas olarak çıkacaktır. Süsler lisanslı bir binici ve aynı zamanda siyah kuşak aikido eğitmenidir. Halen İstanbul Kemerburgaz-Altınbaş Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nu çalıştırmakta ve TİYSAV’da Giovanni Papini’nin başyapıtı GOG romanından uyarlanan GOG adlı tiyatro eserinde GOG rolünü üstlenmektedir.
 

Kuruluş Osman Ragıp Savaş Dündar kimdir?


Kuruluş Osman Ragıp Savaş Dündar kimdir?

Ragıp Savaş, 24 Ekim 1966 tarihinde İzmit'te dünyaya gelmiştir. 1986 yılında girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü 1990 yılında yüksek dereceyle bitirerek mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda profesyonel sanat yaşamına başladı ve genç yaşta bu tiyatronun kurucularından biri oldu. 1998-2002 yılları arasında Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda Genel Sanat Yönetmeni olan Müşfik Kenter'in yardımcılığını yaptı, aynı zamanda Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda birçok tiyatro oyunu ve müzikalde rol aldı. Ragıp Savaş'ın ilk oyunu 1990 yılında Aziz Nesin'in yazdığı Ahmet Gülhan'ın yönettiği “Demokrasi Gemisi”dir. Aynı sezon Nazım Hikmet'in yazıp Kenan Işık'ın yönettiği “İvan İvanoviç Var mıydı yok muydu?” adlı oyunda başrol alarak Petrof'u oynamış ve oyun Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nde 5 ödüle birden layık görülmüştür. 2004 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatrosu'nun Genel Sanat Yönetmenliği'ne vekaleten atanan Ragıp Savaş, halen bu görevini sürdürmektedir. Kameralar karşısına ise ilk kez 1992 yılında yayınlanan Eda Hanım adlı dizi ile geçen Ragıp Savaş, Ya Sonra, Neredesin Firuze?, Mükemmel Çift, Kurtlar Vadisi Pusu, Yangın Ayşe, Türkan, Çınar Ağacı gibi yapımlarda rol almıştır. Ragıp Savaş, 25 Eylül 2005 tarihinde Fadime Sezer ile evlenmiş ve bu evlilikten Nil adında bir kızı vardır. Şimdilerde, ATV ekranlarında yayınlanmakta olan Kuruluş Osman dizisinde Dündar karakterine hayat vermektedir. Ragıp Savaş, 1.79 metre boyunda, 84 kilo ve Akrep burcudur.


Kuruluş Osman Alma Terziç İsodora kimdir?


Kuruluş Osman Alma Terziç İsodora kimdir?

Alma Terzic, 11 Temmuz 1987 tarihinde Yugoslavya, Zenica'da doğmuştur. Boşnak'tır. Memleketinde savaş başladığında 5 yaşında idi. 2 yıl boyunca bodrumda saklanmak zorunda kaldı. 2008 yılında "Snow" (Kar) adlı sinema filmi ile sinema hayatına başladı. 2011 yılında senaryosu Angelina Jolie tarafından yazılan ve yönetilen "In the Land of Blood and Honey" (Kan ve Aşk) adlı sinema filminde oynadı. 2012 yılında müziklerini Zülfü Livaneli'nin yaptığı "Veda" dizisinde Eirene karakterini canlandırırken Mehmet Aslantuğ ve Fahriye Evcen ile birlikte rol aldı. 2013 yılında "Öyle Sevdim ki Seni" sinema filminde oynadı. 2014 yılında "Şeref Meselesi" adlı dizide Kerem Bursin, Şükrü Özyıldız ve Yasemin Allen ile beraber oynadı.

Kuruluş Osman Ayşegül Günay Demir Zöhre kimdir?
 



Kuruluş Osman Ayşegül Günay Demir Zöhre kimdir?

Ayşegül Günay Demir 9 Kasım 1969 yılında Eskişehir’de dünyaya gelmiştir. 46 yaşında olan Günay, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunudur. Birçok sinema filmi ve televizyon dizisinde yer almış olan Ayşegül Günay akrep burcudur. Evli ve ikiz iki erkek çocuğu olan, Günay uzun yıllarda tiyatro da oynamış bir oyuncudur. Ayşegül Günay Demir Kuruluş Osman dizisinde Zöhre karakterini oynuyor.

Kuruluş Osman Nurettin Sönmez Bamsı kimdir?


Kuruluş Osman Nurettin Sönmez Bamsı kimdir?

24 Temmuz 1978 yılında İstanbul'da doğan Nurettin Sönmez,  eğitimini İstanbul Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü'nde tamamlamıştır. Nurettin Sönmez ayrıca Diyalog İletişim Oyunculuk Okulu ve Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur. Mavi Kelebekler dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşamış, ardından Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizisinde oynamıştır. Şimdilerde ATV ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman dizisinde Bamsı karakterine hayat veren Nurettin Sönmez, 1.85 metre boyunda, 90 kilo ve Aslan burcudur.
 

Kuruluş Osman Seda Yıldız Şeyh Edebali kimdir?

 


Kuruluş Osman Seda Yıldız Şeyh Edebali kimdir?

20 Mayıs 1962'de Zonguldak'ta dünyaya gelen oyuncu Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezundur. Sayısız dizi, tiyatro ve sinema filminde rol almıştır fakat Kurtlar Vadisi Pusu dizisiyle adını geniş kitlelere duyurdu. Seda Yıldız Kuruluş Osman dizisinde Şeyh Edebali karakterini oynayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.