Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Özür dileyecekler!

Çatalca'da siyasi anlamda o kadar çok özü yazıları okur olduk ki sosyal mecrada komedi gibi... Yazılıp silinenleri hiç söylemiyorum bile. Adam yazıyor, daha iki üç beğeni bile gelmeden bir bakmışsın siliyor.
Çatalca'da son günlerde bir hayli hararetli tartışmalar söz konusu oluyor. Tartışmaların merkezi ise Facebook. Kimileri Atatürkçülük ve on karşıtlık üzerinden tartışmalara girerken bir bakıyorsunuz " Yanlış anlaşıldı" denilerek "kamuoyuna duyurulur" ibaresi eklenip özür mahiyetinde bir yazı, bir bakıyorsunuz " İlçe başkanı adımı kullanarak talihsiz bir açıklamada bulundu" deyip " Mehmet Arkadaşımın Yanındayım" açıklamaları...
Savcılığa suç duyuruları, ifadeler falan...
Arkadaşlar, bir gün hepiniz birbirinizden özür dileyeceksiniz. Ama bunu yine herkesin önünde yapmanız gerekli.
Ama asıl özür dilemesi gerekenler!
Onlara ne demeli? Düşünsenize yahu 10 yıl. Yan gel, yat ile geçmiş bir 10 yıl. Ve kendinizi halktan üstün görmek.
Bunu ben demiyorum he! Yine benim Facebook sayfamda yaptığım paylaşımda "Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'i Başarılı Buluyor musunuz" diye sorduk. Aldığımız cevapların neredeyse tamamında "10 yıldır iş yapılmayınca 6 ayda yaptıkları ve insanlara yaklaşımı ile gönüllere taht kuruyor" oluyor.
Çoğunlukta, genel anlamda düşünceler bu yönde. Mesut Üner'İn particilik anlamında insan ayırmadığını bizzat söyleyebilirim ve iddia edebilirim. Gerçekten öyle. Düşünsenize kaplıcaya meclis üyelerini ve muhtarları götürürken Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı diye bir ayrım yapmadan hepsini davet eden bir belediye başkanı. İşin özü şu yaptığınız işlerin yanında, takındığını tavır da çok önemliymiş. Mesut Üner hizmetlerinin yanında insanlığı ile de vatandaşın gönlüne taht kurmaya başladı bile...
Ancak...
İçeride neler oluyor o tartışılır. Mesela çok ilginçtir ki görevlendirme ile şu an Özel Kalem Müdürü olan Tayfun Durmuş İBB, İSKİ Genel Müdürlüğü tarafından görevine geri çağrılıyor. Bu anlamda Belediye Başkanı Mesut Üner ne yapar bilmem ama Tayfun Durmuş'suz bir Mesut Üner'i ben düşünemiyorum bu belediyede. He kendisinin Çatalca Belediyesinden gitmesini bekleyen bir hayli avuçlarını ovuşturan kişi var ama. Bence ovuşturdukları avuçlarını yalamaya hazır olmalılar. Mesut Üner yola çıktıklarını yolda buldukları ile asla değişmez.
Durmuş'un tamamı ile Çatalca Belediyesinde tam yetkili görev alacağı süre de 1 Ocak'tır. 
Fehmi Akyüz!
Çok merak ediyorum, ne istiyor bu millet Fehmi Akyüz'den. Ne hikmetse en çok ismi telaffuz edilen kişi. İyi şeylerden değil ha! Görevini aldığı ilk günler ile bugünler arasında bir hayli fark olduğu bariz ortada. Huyudur ama. Yetkiyi aldığı zaman babasını bile tanımaz derler ya hani aynen öyle bir karakter. Değişiverir bir anda. Ama konu bu da değil. Farklı farklı söylemler var. Ve bu söylemlerin bir daha ki hedefi ne yazık ki Mesut Üner olur... İmar önemlidir. İmar kimi zaman namustur, kimi zaman namussuzluk... Aman diyorum, dikkat diyorum. 
Halit Aksoy!
Mesut Üner'den sonra Mesut Üner'e iletilecek tüm konuları aktarabileceğimiz kişi olarak çıkıyor karşımıza. İkinci özel kalem gibi kendisi. Oysaki Belediye Koordinatörü. Genel kavramını ben koydum başına. Genel Koordinatör ama baktığınızda. Belediyece alınan tüm kararlarda ikinci adam diyebiliriz. Başarılı işler olunca ona da pay biçmek lazım. Mesut Üner'İn odasından sonra en kalabalık oda onun odası. Boş adamlarda var arada gelip giden. Ama bir nevi kendisi için çok tehlikeli bir süreç diyebilirim. Zamanla söylediklerimi kendisini de anlayacaktır. Siyasi anlamda ve meclis üyeleri anlamında hedefte olan kişi ve insanların dedikodularının da hedefi oluyor.
Tuba Uzun, Hüseyin Aydın ve Lokman Naroğlu ile ilgili de yarına bırakalım köşemizi...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi