Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Pandemiyi fırsata çevirmek!

Çatalca'da son zamanlarda, hele ki pandeminin başladığı ilk günden itibaren, yani 2020'nin Mart ayından bu yana ilçemizde ne kadar hızlı ve seri şekilde işlerin yapıldığına dikkat edelim.

Atatürk Caddesi, Tevfik Erdönmez Caddesi, Adliye Önü Yolu ve İsmail İp Yaşam Alanı, bitirilen işlerin en başında geliyor. Vallahi kim ne derse desin ama, Atatürk Caddesi hem kaldırımları ile, hem aydınlatmaları ile adına yakışır bir hale getirildi. Yine diğer tüm caddelerde yapılan aydınlatma ve kaldırım çalışmaları, yerinde ve doğru birer hizmet oldu. Pandemi yani özellikle sokağa çıkma yasaklarının olduğu günlerde süratle tamamlanan bu çalışmalar ilçe halkımız tarafından da büyük bir alkış aldı diyebiliriz. Bunu yaptığımız paylaşımlarda alınan beğeniler ile ölçmek mümkün.

Mahallelerde yapılan çalışmalar, millet bahçesi ve yeni Cumhuriyet Meydanı Projesi çalışmaları, Cem Kara Yaşam Vadisi Çalışmaları, Çakıl, Çiftlikköy Mahalleleri Meydan Düzenlemeleri... Aklınıza gelebilecek ve 20 yıldır yapılamayan tüm bu çalışmaların bir anda başlaması ve başladığı gibi bitirilmesi, kimse kusura bakmasın ama Pandemiyi Fırsata Çevirmenin en alası oldu.

Pandeminin ilk başladığı günlerden şu andaki zamana baktığımızda Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı işleri ayakta alkışlamamak ayıp olur. Hakikaten olması gerekenin çok çok üstünde, diğer belediyelerin personel sayısı ile kıyalamasının yapılması bile saçma olan az sayıdaki personel ile üstün gayret gösterdiler. Bu anlamda ben bu her iki birimin de personellerini kutluyorum.

Yine Temizlik İşleri Müdürlüğü...

Düşünün tüm İstanbul bütün bir yaz ve hatta şu anda bile Çatalca'da ikamet ediyor. 73 Bin nüfusu olan ilçemiz, bugün en az 150 bin, yazın en az 300 binleri buldu. Pandemiden kaçan Çatalca'ya akın etti. Bu kadar insanın çöpünü toplamak ve bu kadar kalabalık ilçenin temizliğini yapmak...

Hem de bu kadar az personel ile! Onları da kutlamamak ayıp olur herhalde.

İlçemizin bir çok noktasında hizmet görmek beni mutlu ediyor. Hatırlarsanız eğer 2019'a girerken yaptığım canlı yayında da "Bu ilçeye kim daha çok ve daha güzel hizmet edecekse, Allah ona nasip etsin Belediye Başkanlığını" demiştim.

Açıkçası yapılan işlerden memnun muyum? Memnunum. Daha çok iş olmasını istiyor muyum? Elbetteki. Tüm mahallelerimizde verilen tüm sözlerin yerine getirilmesini istiyorum.

Boşaltın o koltukları!

Ama hep aklıma takılan bir kaç konu olmuştur. Çatalca Belediyesinde hiç bir iş yapmamasına rağmen Müdürlük kadrosunu işgal eden ve maaş alan... "Kendime yer arıyorum" diyerek iki seneyi devirenler... Hatta bir tanesi Çatalca Belediyesindeki görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Bir baktık ki mevcut görevinden istifa edip, müdürlük koltuğunu işgal etmiş. Ayıptır, yazıktır. Günahtır. Siyaseten gelenler, siyaseten gitmelidirler. Milletin aklı ile de parası ile de alay etmemelidirler. Bu konuda Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'i bu halkın vergilerine, bu halkın dalga geçilen aklına sahip çıkmasını temenni ediyorum. Yakın bir süre içerisinde bu seslerin çok daha fazla çıkacağını da açık açık buradan yazalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi