Parasetemol

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan bir araştırmaya göre, dünyada en sık kullanılan ağrı kesici ve ateş düşürücülerin içinde bulunan parasetamol adlı etken maddenin, "empati"yi azalttığı tespit edildi. 
Yanlış duymadınız resmen kanıtlandı…
AA'nın haberine göre; "Parasetomolün Empatiye Etkisi' konulu çalışma kapsamında Türk araştırmacılar, deney hayvanları olarak belirlenen tüm sıçanlarla 12 gün boyunca, Japonya'daki Kwansei Gakuin Üniversitesinden bilim insanlarının da kullandığı "empati düzeneğinde" çalıştı.
Düzenekteki suyla dolu bölümünde boğulmak üzere olan bir deney hayvanını kapıyı açarak kurtarmayı öğrenen bazı sıçanlara, "ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlarda kullanılan Parasetomol" verildi.
Parasetamol almayan gruptaki hayvanların, boğulmak üzere olanları hemen kurtardığı, az ve orta doz ilaç alanlarda kurtarma süresinin uzadığı tespit edildi.
Yüksek doz alan sıçanlar ise boğulmak üzere olan deney hayvanlarına kayıtsız kaldı ve onları kurtarmak için kapıyı açmadı..
‘Bunda ne var?’ diyebilirsiniz. 
Bu deney ile artık çok şeyin değişeceği aşikar! Zira bilim insanları yaşadığımız karmaşık hayatı çözümlemek adına çalışmalarını sürdürürken bilmeden silah ta üretiyorlar.. 
Bu deneyle birlikte kanıtlanan ‘Parasetemol’ etkisi bir nevi duygusal silah olarak gelecekteki yerini alabilir..
Zaten giderek duygudan yoksunlaştığımız, manevi değerlerimizin yok olmaya yüz tuttuğu bir dünyaya doğru koşar adımlarla gidiyoruz. Böyle bir ortamda bu kadar basit bir maddenin düzenli bir şekilde sabah akşam iki doz alınması sonucu yanımızda kıyamet bile kopsa tepkisiz kalacağımızın ispatlanmış olması sanıyorum bir tek beni korkutmuyordur… 
Kimsenin kimseye merhamet etmediği bir ortamı hayal bile edemiyorum. Düşünsenize empati duygusu ile övündüğümüz, insanı insan yapan, başkasının yerine geçip karşımızdakinin duygularını içselleştirdiğimiz, onun yerine kendimizi koyarak düşünüp ona göre hareket ettiğimiz dengenin bozulduğunu…
Umarım bu deney gelecekte en kıymetli varlığımız olan çocuklarımız ve bizler için duygusal bir silah olarak kullanılmaz.. 
Sağlıkla kalın..  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlke Duyan Arşivi