Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? Adalet Bakanlığı 2023 personel alımı şartları neler?

Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? Adalet Bakanlığı 2023 personel alımı şartları neler?
Adalet Bakanlığı 2023 yılı personel alımı tarihi belli oldu mu? Adalet Bakanlığı personel alımı 2023 şartları ne?

Fatma Müge Yücetürk - Adalet Bakanlığı’nın 18 bin 305 personel istihdam edeceğini açıklaması üzerine vatandaşlar alım tarihine ilişkin araştırmalara başladı. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklaması ile belli olan Adalet Bakanlığı’na personel alımı yapılacağını dair gelişmeler merak konusu oluyor. Farklı kurumlara toplam 18 bin 305 personel istihdam edileceği belirtilmişti. Peki 2023 Adalet Bakanlığı personel alımı tarihi açıklandı mı?

Hangi kurumlara alım yapılacak?

Adalet Bakanlığı’nın; İcra Dairesi Başkanlığı, Personel Genel Müdürlüğü ve Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü kurumlarına yapılacak alımların detayları ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Adalet Bakanlığı personel alımı şartları neler?

Bakanlığın yayımlayacağı 2023 Adalet Bakanlığı personel alımı kılavuzunda tüm başvuru şartlarına yer verilmesi bekleniyor. Adalet Bakanlığı 2023 personel alımı için sağlanması gereken şartlara ve başvuru tarihine yayınlandığı gün sitemizden ulaşabilirsiniz.

Hangi branşlara, kaç personel alınacak?

Adalet Bakanlığı’nın istihdam edeceği 18 bin 305 personelin hangi kurumlarda görevlendirileceği belli oldu. Buna göre; Personel Genel Müdürlüğüne 9 bin 229, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğüne 8 bin 376 ve son olarak İcra Dairesi Başkanlığına ise 700 personel alımı yapılacak.

Hangi meslek gruplarında çalışanlar alınacak?

Adalet Bakanlığı personel alımında yer bulacak meslek grupları ise henüz belli olmadı. Personel ilanının yayınlanmasıyla  meslek dallarının da açıklanması bekleniyor. Genel şartları sağlayan adayların, uygun meslek gruplarında olmaları halinde başvurularını internet üzerinden yapabilecekleri ifade ediliyor. 

KPSS şartı aranacak mı?

Adalet Bakanlığı’na yapılacak personel alımı ile ilgili tüm detaylar, vatandaşlar tarafından merak konusu oluyor. Bunlardan biri de alımlarda KPSS şartı aranıp aranmadığı oluyor. Yine adayların alım öncesinde yazılı veya sözlü bir sınav olup olmayacakları da henüz bilinmiyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.