MEB 5 bin personel alımı ne zaman? İşte tercih tarihleri!

MEB 5 bin personel alımı ne zaman? İşte tercih tarihleri!
MEB 5 bin sözleşmeli personel alacak. Detaylar belli oldu. Adaylar MEB 5 bin sözleşmeli personel alımı için tercih işlemlerini AİS ÖSYM üzerinden tamamlayacak.

MEB merkez ve taşra teşkilatı birimleri için yapılacak personel alımının detayları belli oldu. MEB büro personeli, avukat, mühendis, diyetisyen, hemşire, avukat olmak üzere toplamda 6 branşta personel alımı yapacak. ÖSYM, KPSS tercih kılavuzunu yayımladı.

MEB PERSONEL ALIMI TERCİH TARİHLERİ

MEB merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere 250 büro personeli, 4 avukat; taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 4 bin büro personeli, 100 mühendis, 125 diyetisyen, 500 hemşire, 21 avukat olmak üzere toplam 5 bin sözleşmeli personel alımı yapacak.

MEB personel alımı tercihlerini adaylar 24 - 30 Mart tarihleri arasında ÖSYM üzerinden yapacak. Adaylar sözleşmeli personel pozisyonlarını tercih edebilmeleri için 18 Eylül 2022 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2022-KPSS Lisans) girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmalı.

Millî Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde 5 bin sözleşmeli personel istihdam edecek. ÖSYM Başkanlığı, KPSS-2023/4 Milli Eğitim Bakanlığının Sözleşmeli Personel Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması'na ilişkin tercih kılavuzunu yayımladı.

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA!

ÖSYM tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Millî Eğitim Bakanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2023/4 Tercih Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.

Adaylar tercihlerini, 24-30 Mart 2023 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri, 24 Mart 2023 tarihinde saat 10.00’da başlayacak ve 30 Mart 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2023/4 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

ÖSYM MEB PERSONEL TERCİHİ NASIL YAPILIR?

Tercihler AİS ÖSYM üzerinden online olarak yapılacak. Tercih süresi tamamlanana kadar tercihler değiştirilebilir. Ancak tercih süresi tamamlandığında tercihlerde değişiklik yapılamayacak.

MEB 5 BİN PERSONEL ALIMI TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Yerleştirme ücreti 30 TL olarak belirlendi. Adaylar ücreti, tercihlerini yaptıktan sonra yatırabilir. Ücreti yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılacak. Ücret yatırıldıktan sonra iadesi yapılamayacak. Ücreti banka üzerinden yatıracak olan adaylar, banka çalışma saatlerini göz önünde bulundurmalı. 

Yurt dışındaki adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini ÖSYM’nin “ÖDEMELER” kısmından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.