MEB personel alımı başvuru sonuçları açıklandı mı?

MEB personel alımı başvuru sonuçları açıklandı mı?
MEB 5 bin personel alımı için yapılan başvuruların sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 MEB personel alımı sonuç ekranı erişime açıldı mı?

Hüsamettin Ozan Aslan - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) personel alımı başvurularının sonuçlarının açıklanacağı tarih büyük merak konusu oluyor. Başvuruları 24 - 30 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen personel alımı sürecinde son aşamaya gelindi.

ÖSYM tarafından açılan KPSS 2023/04 tercihleriyle yapılan başvurular sonucunda 5 bin personelin Milli Eğitim Bakanlığı’na yerleştirilmesi bekleniyor. Hem taşra hem de merkez teşkilatlarda farklı kademelerde istihdam edilecek adaylar, sonuçların açıklanması için gün sayıyor.

Başvuruların sonuçlanmasını bekleyen adaylar, MEB personel alımı sonuç ekranının erişime açılıp açılmadınığını sorguluyor. Henüz ÖSYM’den MEB 5 bin personel alımı 2023 ile ilgili resim bir açıklama yapılmadı. Ancak sonuçları 2023 yılının Nisan ayı içerisinde açıklanması bekleniyor. Daha önce yapılan başvuruların da bir ay içerisinde nihayetlenmesi nedeniyle bu öngörüde bulunuluyor. 

MEB personel alımı sonuçları nasıl öğrenilir?

Milli Eğitim Bakanlığı’na alınacak 5 bin personelin ilan edilmesinin ardından başvuru sahipleri, ÖSYM’nin resmi internet sayfası üzerinden sonuçları görüntüleyebilecek. T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yapan adaylar yerleştirme sonuçlarına erişim sağlayabilecek. Sonuçlar ile ilgili adaylara herhangi bir posta veya belge gönderilmeyecek.

Atananlar ne yapmalı?

Personel alımı yapılan adayların doğrudan yerleştirildiği kuruma başvurmaları ve teslim etmeleri gereken evrakları öğrenmeleri gerekiyor. Ayrıca atanan adayların, gerekli evrakları hangi tarihe kadar teslim etmeleri gerektiğini de atandıkları kurumdan öğrenmeleri isteniyor.

Hangi branşlara personel alınacak?

2023 Nisan ayında açıklanması beklenen MEB 5 bin personel alımı ile farklı branşlarda görevlendirilecek elemanlar istihdam edilecek. Buna göre merkez teşkilatında görevlendirilecek, 250 büro personeli ve 4 avukat, taşra teşkilatında görevlendirmek üzere ise 4 bin büro personeli, 125 diyetisyen, 100 mühendis, 21 avukat ve 500 hemşire istihdam edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.