Mustafa Sarıgül İBB Başkanlığı'na aday olmayacağının garantisini verdi: ‘Temin ederim bitti’

Mustafa Sarıgül İBB Başkanlığı'na aday olmayacağının garantisini verdi: ‘Temin ederim bitti’
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, İBB Başkanlığı'na aday olup olmayacağına yönelik iddialara açıklık getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerisinde kalmıştı.

Yaşanan seçim yenilgisi CHP'de 'değişim' tartışmalarını başlatırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li kurmaylar arasında yapılan 'gizli toplantı' CHP'de yaşanan tartışmaları daha da alevlendirmişti.

İBB adaylığına gösterilecek isim merak edilirken İmamoğlu'nun yerel seçimlerde yeniden İBB adayı gösterilip gösterilmeyeceği tartışma konusu haline geldi.

Yer alan kulis bilgilerinde Ekrem İmamoğlu'nun alternatifi olarak CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün adı dillendirilmeye başlanmıştı.

Son olarak Sarıgül, bu iddialara karşı sessizliğini bozdu.

Gazeteci Fatih Altaylı’ya konuşan Sarıgül, kendisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olma niyeti olmadığını söyledi. Öte yandan Sarıgül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da böyle bir niyeti olmadığını vurguladı.

Daha önce İBB Başkanlığı'na aday olduğunu hatırlatan Sarıgül, “Bitti. Seni temin ediyorum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı falan olmayacağım. Söz konusu bile değil, lafı bile geçmedi. Geçmeyecek” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:MUSTAFA DOLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.