Recep Herro, Hasan Merro

Yazımın başında önce şunu yapmanızı rica ediyorum. Google amcanıza veya teyzenize girerek lütfen 'Recep Error' yazın bakın karşınıza ne çıkıyor.
Aynen şu çıkıyor.
2014 yerel seçimleri öncesi yazdığım köşe yazımda, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Büyükçekmece Belediye Başkanlığı için aday adaylarından; Celal Babayiğit, İlker Gürbüz ve Recep Erol'dan bahsederken özetle şayet Recep Erol'un aday yapılmaması halinde Ak Parti'nin seçimleri kazanamayacağını iddia etmiştim.
Yazı orada duruyor. 16 Eylül 2013'te yazdığım yazının linki şu:
http://www.haberdar.com.tr/recep-error-makale,3482.html
Açın okuyun.
O yazıdan bir bölüm aktarıyım, isteyen     internetten tamamına ulaşıp okuyabilir:
...
Peki neden İlker Gürbüz, Celal Babayiğit değil de Recep Error. Çünkü; İlker Gürbüz, Rahmi Yazıcı şansını denedi. Celal Babayiğit aday olduğu taktirde tepeden atama ile ilçe başkanı olduğu için ve Karadenizli olduğu için hiç kimseye masumiyetini anlatamaz.
Hemen herkes; ‘Karadenizliler anlaştı, ya Akgün ya Babayiğit ikisi de bizim çocuğumuz, kime oy verseniz kazanan biz olacağız’, düşüncesine kapılacaktır. Bu düşünceli seçmenlerin, özellikle Rumeli kökenli Ak Partili seçmenlerin çoğu ya sandığa gitmeyecektir veya tercihini başka tarafa kullanacaktır.
Ak Partili seçmenlerin çoğu ‘Recep Erol aday yapılmazsa seçim almamız zor. O zaman parti ERROR verir, İlker Gürbüz’ün de belki şansı var. Ancak Celal Babayiğit başarılı bir ilçe başkanlığı yapıyor öyle devam etmeli. Seçimleri kazandırıp milletvekili olmalı’  diyerek parti yöneticilerini uyarıyorlar.
Bize düşen; konuşulanları, duyduklarımızı, gördüklerimizi sizlere aktarmak. Gerisi siyasi yöneticilerinin işi. Söz uçar yazı kalır. Daha önceki seçimlerdeki yorumlarımızı okuyanlar bize hak vereceklerdir. Birileri 20-30 yıldır siyaset ile uğraştıklarını söylüyorlarsa biz de en az o kadar süredir basın dünyasının içerisindeyiz. Kimin ne yaptığını az çok görüyoruz, biliyoruz.
Saygılarımızla…


Recep Herro, Hasan Merro
Yazı başlığı 'ya herro ya merro' diye bilinen tabirden esinlenerek oluştu.
Zira hem 2013 yılında Recep Error başlığını kullandığımız için bu defa farklı bir başlık olsun istedik hem de kelime anlamları ile Büyükçekmece seçimlerinde CHP adayı Hasan Akgün'ü en çok zorlayacak ismin Recep Erol olduğunu düşündüğümüz için.
Ya herro = Recep Erol dışındaki adaylar Akgün'ü fazla zorlamaz.
Ya merro = Recep Erol ile Ak Parti daha şanslı pozisyona geçebilir.

Dün ne dedik!
Durum böyleyken dün yazımızda, artık bir çok etkeni geride bıraktık dedik veya kısmet diyerek yerel seçim analizlerimize başladık.
Yerel seçimi yazmaya başladık dediğimiz ilk yazımızda dün bölgemiz bazı ilçelerine yüzeysel dokunduk.
Dilimiz döndüğünce bir kaç ilçe belediye başkan aday adaylarını yorumladık.
'Büyükçekmece Kritik' ara başlığında ise aynen şu cümleleri kullandık:
Kuşkusuz 24 Haziran seçim sonuçlarını incelediğinizde daha önceki yerel seçimlere oranla bir İyi Parti faktörü ortaya çıktı ve bir çok İstanbul ilçesini kritik ortama taşıdı.
Örneğin, daha önceki seçimlerde HDP ve MHP seçmenleri belirleyici etken olurlardı ve MHP seçmenleri ağırlıklı CHP'li adaylara HDP'nin muhafazakar seçmenleri ise Ak Parti'nin adaylarına meyilli hareket ederlerdi.
Şimi bir de İyi Parti faktörü ortaya çıktı ki bu faktör bir anlamda MHP ve HDP'den CHP'ye gelecek oyların önünü keserken diğer anlamda da dün Ak Parti'ye kayan İYİ Parti'li muhafazakar seçmenlerin CHP'ye doğru yönelmesi anlamına gelebilir.
Durum böyleyken Büyükçekmece'nin en güçlü CHP adayı mevcut başkan Hasan Akgün az da olsa bir aday adaylık yarışı yaşayacak.
CHP'nin bu sene adayları belirlemede etkin olacak halk anketinde boy gösterecek.
Sonra da buradan güçlü çıkarsa yıllardır bilenen AK Parti'ye karşı bir defa daha yarışa girmiş olacak.
Peki Ak Parti Büyükçekmece'de kimi aday gösterir dersiniz.
Bu ilçede de ben Silivri gibi en güçlü adayın 2014 seçimlerindeki aday olan Celal Babayiğit'i görüyorum.
İlker Gürbüz'ü sürpriz aday, Recep Erol'u ise plase aday olarak adlandırabiliriz.
Zira halkta bir karşılığı olmasına rağmen sanki kendisi de durumu kabullenmişcesine hareket eden bir Recep Erol profili gözlemlemekteyiz.
Mesela Recep Erol'un Büyükçekmece Uluslararası Festivalleri sonrası yaptığı basın açıklaması ortada bir belediye başkan aday adayının yaptığı açıklama gibi durmamakla beraber, sıradan, ete kemiğe dokunmayan, bir meclis üyesinin yaptığı açıklama gibi boy gösterdi.
'Biz festivalleri daha güzel yapacağız. Akgün artık gitsin torun baksın. Biz dünya lideri Sayın Recep Tayyip Edoğan'ı festivale getirerek Büyükçekmece halkı ile buluşturacağız' diye açıklama yapan Erol doğrusu bir arkadaşı olarak beni fazlasıyla şaşırttı.
Bu konuya önümüzdeki günlerde daha uzun değineceğim.


Ben anladıklarınızdan sorumlu değilim!

İşte dün yazımızın bu bölümüne alınan bazı Adalet ve Kalkınma Partili okurlarımız bizi yazımızda Akgün'e destek vermekle ve Ak Parti'nin aday adaylarını bir birine düşürmekle birlikte en güçlü aday adayı Recep Erol'a haksızlık yapmakla suçlamışlar.
Hemen şunu söyleyelim ki, güzel bir söz var; ben yazdıklarımdan sorumluyum, sizin anladıklarınızdan değilim.
Sürpriz kelimesinin anlamına bir bakın; aday olursa bizleri müthiş şaşırtır dediğimiz İlker Gürbüz.
Favori aday Celal Babayiğit.
Plase yani bir anlamda favoriye en yakın aday Recep Erol.
Plase'nin Türk Dil Kurumu'nda anlamı aynen şudur; 5 veya 6 atla yapılan koşularda bir atın birinci veya ikinci geleceğini tahmin etmektir.
Neyse sorun değil, kendimizi birilerine anlatmak zorunda değiliz.
Şayet ortada okuduğunu anlayamayan veya anlamak istemeyen birileri varsa ve bu kişiler Büyükçekmece gibi bir ilçede siyaset yapmaya kalkıyorlarsa o zaman durum çok daha vahim.

Flaş aday da olabilir
Peki biz gerek Ak Parti aday adaylarını üç kişi ile sınırladık, gerek CHP adayını tek kişi ile sınırladık ama.
Şayet her iki partinin de flaş adayı olursa bunu da buraya not düşelim.
Bu arada yerel seçimlerde hiçbir siyasi parti ile ittifak yapmayacağız diye açıklama yapan İyi parti'nin açıklamasını da gözden     kaçırmayalım...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi