Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Resmen katliam olmuş!

Çatalca'da dün Çanakça Mahallesi merası içerisinde “Bir Fidan Bin İstanbul” projesi kapsamında fidan ekim programı vardı. Fidanların ekileceği alana doğru giderken ben...
Aman Allah'ım o nasıl bir görüntü! Çanakça'nın yıkılan okul binasından sonrası var ya hani, baktığınız zaman bir vadi görünümünde etraftan hiç görünemeyecek kadar beride! Bildiğiniz kaçak kent olmuş buraları.
Bu kadar kısa zamanda nasıl olur diye düşünürken Çanakçalı bir ağabeyimiz "Görmüyor musun? Hala devam edenler var" diyor bana. Bu çok ilginç işte. İmar Barışı Kanunun Başvuruları da bitti oysa! Hani öyle de olsa kaçak ama yine de bir şekilde yapılıyordu.
Sizin anlayacağınız bin gencecik fidanımız ile bin fidan ekmeye gittik ama bin kaçak gördük giderken.
Hatta şöyle de bir espri yaptım protokole;
"Bir fidan, bin İstanbul ise buraya gelene kadar ki gördüğümüz kaçaklar kaç Çatalca yapar"
Tabi burada Çatalca Belediyesi İmar Müdürlüğüne çok iş düşüyor. Tabi bu imar müdürlüğünün bağlı bulunduğu Başkan Yardımcısı Hasan Fehmi Akyüz'e de!
Nedense Çanakçalı hemşehrilerimiz “Fehmi Bey” diyorlar da başka bir şey demiyorlar. Şikayet ettiniz mi? Diye soruyorum, “Hangi birisini” cevabı alıyorum.
İşin özü şu Çatalca'da yasa çıktıktan sonra, usulsüzce binlerce kaçak yapıldı. Ve hiçbirisi yıkılmadı. “Yıkılacak mı?” derseniz eğer, benim bu konuda hiç inancım yok. Koca koca fabrikalar, depolar ve hatta oteller yapıldı. Fehmi bey ne yapsın şimdi? Gelene “Hoşgeldin” dmekten başka ne gelir elinden.

Encümen aslında çok önemli bir kurumdur!
Encümende kimlerin olduğu ve alınan kararlara kimlerin imza attığı önemli. Özellikle İmar Konusunda işlemlere imza atan bu kurum, ki hakikaten bir kurumdur bana göre, bu konularda ne kadar bilgilidir buna bakmak lazım.
Belediye Başkanı Mesut Üner, daha AK Parti İlçe Başkanı iken o zamanın mevcut belediye yönetiminin vatandaşları yanlış yönlendirdiğini ve 31.12.2017 tarihinden sonra yapılacak tüm yapıların yıkılacağını beyan etmişti bir mimar gözü ile. Bence şu an için o da yanıldı, yıkılacak diyen herkes te! Yapanın yanına resmen kar kalırken, yasadan, kanundan korkanların ise yapmaması ENAYİ'lik mi oldu dersin?
Fakat ne ilginçtir!
Geçtiğimiz dönemde herkes bu kaçak yapılar ile alakalı güzel oğlanı konuşurken, bugün ise ak yüz konuşuyor. Kim kara kim ak çözebilene aşk olsun! Sen bak ki kimse yüzdelik konuşmuyor. Ya yüzde elli, Yüzde Elli deseydi! Fifti fifti yani...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi