Ahmet Poyraz: Daha yolun başındayım

Ahmet Poyraz: Daha yolun başındayım
Damga'ya konuşan genç müzisyen Ahmet Poyraz, "Henüz yeni başladım ama kesinlikle devam etmek istiyorum. Yolun başındayım. İlk adım ses koçumla beraber kendimi keşfetmek ve geliştirmek istiyorum. Ve aynı zamanda yeni single çıkartmayı düşünüyorum" dedi

"Kalbim" isimli şarkısıyla iyi bir çıkış yapan Poyraz, Damga'ya konuştu. Hollanda'da dünyaya gelen ve Polski, Meno, Polarek gibi isimlerle çalışan Poyraz, çıktığı bu yolda devam etmek istediğini söyledi. Hayalleri olduğunu söyleyen Poyraz, "Hayallerimden biri büyük artistlerle çalışmak... Ve büyük konser mekanlarında sahne almak istiyorum" ifadelerini kullandı. Ailesinin kendisini desteklediğini dile getiren Poyraz, "İlk başta annem babam, abilerim, kuzenlerim beni çok destekledi ve her şey daha rahat oldu benim için kolaylaştı diyebilirim" diye konuştu.

Poyraz kimdir? Biraz tanıyalım...
Adım Ahmet Poyraz, 29 yaşındayım. Boyum 1,83 ve kilo 84 civarlarında. Memleketim Eskişehir/Çifteler. Hollanda, Zwijndrecht'e doğdum ve büyüdüm. Yaklaşık 12 sene önce Belçika’ya taşındık. 3 kardeşiz 2 abim var. Okulda marangoz okudum ve çok kısa bir süre marangozluk yaptım. Şu anda özel firmada lojistik bölümünde çalışıyorum. Hayalleri olduğunu söyleyen Poyraz, "

Kalbim ilk şarkınız mı?
“Kalbim” yazdığım ilk şarkı.

ahmet poyraz

Kalbim nasıl ortaya çıktı?
Ben müziği seven birisiyim. Müzikle kalkıp yatıyorum. Ve her zaman şarkı söylemeyi çok severdim, kimsenin haberi yoktu, single’ıma kadar. Arkadaşlarla bir defa gezmeye çıkarken, en yakın arkadaşım Dawid (Polski artist ismi), benim sesimi arabada ilk kez duydu. Arkadaşımın kendisi 10 senedir müzik sektörünün içinde. Prodüktör ve aynı zamanda şarkıda söylüyor. Belçika’da tanındık bir isim. “Neden söylemedin, neden albüm çıkarmıyorsun?” diye sordu. Bende “özgüvenimden dolayı” dedim. Arkadaşlarımın desteği ile kendime bir şans verdim. Ve bu deneme süreci gittikçe ciddileşti ve yolun sonunda “Kalbim” ortaya çıktı.

ahmet-poyraz


Kimlerle çalıştınız?
Polski, Meno, Polarek, Sinem.

Önümüzdeki günlerde müzikle ilgili neler yapacaksınız?
Henüz yeni başladım ama kesinlikle devam etmek istiyorum. Yolun başındayım. İlk adım ses koçumla beraber kendimi keşfetmek ve geliştirmek istiyorum. Ve aynı zamanda yeni single çıkartmayı düşünüyorum.

Hayalleriniz var mı?
Kendimi daha fazla geliştirmek istiyorun. Hayallerim var. Hayallerimden biri büyük artistlerle çalışmak... Ve büyük konser mekanlarında sahne almak istiyorum. Mesela Harbiye, Bostancı, Zorlu.

ahmet-poyraz


Müzik yapmak zor mudur?
Yakın arkadaşım müzik dünyasında olduğu için bazı şeylerde tecrübem var. Ama kendim çalışmaya başladığımda ne kadar zor bir meslek olduğunu ögrendim. İlk başta zorlandım. Sonradan alıştım. Heyecanlıydım, onu yendim.

Kalbim'e gelen tepkiler nasıl?
Daha önce ailemizde ve arkadaş ortamlarında sesimi hiç duyan olmamıştı. Duyduklarında çok pozitif reaksiyon verdiler. İlk başta annem babam, abilerim, kuzenlerim beni çok destekledi ve her şey daha rahat oldu benim için kolaylaştı diyebilirim. Ayrıca diğer tanınmış prodüktörler kontrol için şarkımı dinlediklerinde olumlu karşıladılar ve bu bana daha çok enerji verdi

Youtube kanalı açmayı düşünüyor musunuz?
Evet, yeni açtım: “PoyrazMuzik”

Kendinize örnek aldığınız isimler var mı?
Evet müzik stili olarak Reynmen, Murda, Velet ve Mustafa Ceceli. Her türlü şarkıyı dinlerim. Değişik artistler ve şarkılardan keyif alıyorum. Ama daha çok Murda, Ezhel ve Mero'yu seviyorum.

Sosyal medyayla aranız nasıl?
İlk başta aktif değildim ama şarkımı çıkardıktan sonra daha çok aktif olmaya başladım. Beni her yerden takip edebilirler.

Çok para kazanmak, ün sahibi olmak bunlar sizin için önemli midir?
Şu anda daha çok müzik yapmanın keyfini çıkarıyorum. Paradan daha önemli şeyler var. Arkadaş yapmak, her gittiğin yerde iyi anılar bırakmak, insan olmak, bence paradan daha önemlidir.

Yurtdışı ve Türkiye'deki sosyal, siyasal, ekonomik açıdan ne gibi farklar var?
Yorum yok.

Sahne almaya ne zaman başlayacaksınınız?
Şu anda sahne almıyorum ve daha aklımdan geçmiyor. Kendimi geliştirmekle meşgulüm. Ama hayallerim var dedigim gibi ve bunlardan birisi bir gün sahne almak.

Yeni bir isim olmanın zorluklarını yaşıyor musunuz?
Zorluk değil ama heyecan yaşıyorum.

Müzik sevginiz nereden geliyor? Ailede profesyonel olarak uğraşan var mıydı?
Daha önce söylediğim gibi sürekli müzikle yaşayan biriyim. Aile içinde profesyonel olarak ugraşan yok. Arkadaşların teşvik etmesiyle biraz başladı diyebilirim. Onlara da buradan teşekkür etmek isterim. Sağ olsunlar, her konuda yardımları dokunuyor. Onlar sayesinde sektör bana daha yakın geliyor. Eğer bir gün profesyonel bir şarkıcı olabilirsem bu benim ve ailem için gurur verici olacaktır.


TÜRKİYE DUYGULU MÜZİK DİNLİYOR
Türkiye'deki şarkıcılar sizce bencil mi yardımsever mi?
Henüz bu konuda bir tecrübem yok. Türkiye’de prodüksiyonla ilgili bir çalışmam olmadı. Ama yaşam kültüründe farklılık olduğu gibi müzik kültüründe de büyük bir fark olduğunu söyleyebilirim. Bunun yanında başka bir fark daha var. Hollanda ve Belçika’da daha çok müziğin ritmi ve melodisi ön plana çıkar, kulağa hoş gelmesi lazım. Sözler melodi kadar önemli değil. Ama Türkiye’de melodi gibi aynı zamanda şarkının sözleri de önemli. Türkiye gibi guzel müzik endüstrisi yoktur orada. Türkiye dışında hiçbir yerde “duygulu” müzik deneyimi yaşamadım.

Röportaj: İsmail Gökgez 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.