ASAKİ ile al sat kirala

ASAKİ ile al sat kirala
Asaki.com.tr ilan sitesinin sahibi Celalettin Yürekli, Damga'ya konuştu. Kısa zamanda geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştıklarını belirten Yürekli, “Güvenli ve kaliteli hizmet verip kayıtlı üyelerimiz koruma garantisi altına alıyoruz” dedi. Yürekli, “İstediğiniz şeyleri uzaklarda aramayın Asaki’yi tıklayın. Her şeyinizi Asaki ile al sat kirala” ifadelerini kullandı

Herkesin rahatlıkla üye olacağı, güven duyacağı, kendi elindekilerini rahat bir şekilde pazarlayabileceği bir alan oluşturmak maksadıyla yola çıkan ve Asaki.com.tr ilan sitesini oluşturan Celalettin Yürekli, Damga'ya önemli açıklamalar yaptı. “Bir gün herkes Asaki’li olup Asaki’yi kullanacak” diyen Yürekli, “Alınıp satılan aklınıza ne geliyorsa her şeyi ekleyip sitemizde satabilirsiniz. Biz insanlara gelin Asaki'yi kulanın demeyi bırakacağız. İnsanlar kendi ihtiyaçlarından dolayı gelip bu uygulamamızı kullanacak” ifadelerini kullandı.

Sizleri biraz tanıyabilir miyiz?

1975 Muş Bulanık doğumluyum. 2000 yılından itibaren İstanbul/Esenyurt’ta ikamet etmeye başladım. Okula gidemedik ama ilk üniversite mezunuyum. Bizim oralarda beş yıl okula gidiliyordu ve bir ay geç başlayıp bir ayda erken bitiyordu. Çocuk denecek yaşta çalışmaya başladık. Okulu çok severdim, rahatsız olduğum gün bile okula giderdim. Eğer ortaokul, lise, üniversite okuma imkânım olsaydı emin olun hevesle okur bitirirdim. Maalesef bu imkanlarımız olmadı. Bazen hangi üniversite mezunusun diyorlar? Ben de ilk üniversite mezunuyum diyorum. Benim bütün okulum oydu, bende onu okudum. Şimdi ise ülkemizin her yerinde liseler ve üniversiteler yapılmaya başlandı. Eğitime ciddi anlamda katkıda bulunan ve benim gibi okuma hevesi olan insanlar var. Lütfen okumaları için onlara fırsat verelim. 2005 yılında emlak işine girmeye başladığımdan beri bu işle ilgilenmeye devam ediyorum. 2007’den itibaren işim gereği Autocad programlarını öğrenmeye başladım. Yaptığım işten dolayı bir arsa ya da gayrı menkul ile ilgilendiğim zaman detaylı şekilde tanımam gerekiyordu. Çünkü tanımadığınız bir ürünü satmanız çok zordur. Bundan dolayı aldığımız arsaları ve diğer gayrı menkulleri al sat yaparak aracılık hizmetini en güzel şekilde, insanları mutlu ederek yerine getirmeye çalıştık. Bu menkulleri müşterilere detayları ile tanıtmamız gerekiyordu. Her seferinde mimar ve mühendislere gitmek zorunda kalıyorduk. Bunun önüne geçmek ve daha profesyonel olmak adına iş icabı programları öğrenmeye karar verdim. Daha önce dekorasyon işleri yaptığımdan dolayı çizimler benim için zor olmadı.

Yaptığınız ‘ASAKİ’ uygulaması ile sektördekilere yeni bir rakip doğuyor diyebilir miyiz?

Hayır kesinlikle öyle değil. Bizler kimseyi rakip görmedik görmeyiz. En büyük rakip yine kendimiziz. Herkesin yıllarını verdiği çalışmasına saygımız vardır. Bizler bu mevcut olan bütün siteleri öyle böylede olsa hepsini kullandık. Kullanırken meslektaşlarımızın hep şikayetçi olduğu konular vardı. Hem ödeme sistemlerinden hem de eksik olan bazı kategorilerden dolayı yolunda gitmeyen bazı şeyler vardı. Kendim için 2015 yılında arsadenizi.com diye bir web sitesi yapmaya başladım. Arsadenizi’ndeki amaç arama motorlarında çıkmak denize yakın, deniz manzaralı, deniz gören kelimeleri ile aramalar olduğunda arama motorlarında çıkalım diye tasarlamaya başladık. Firmayı da arsa denizi olarak kurduk. Aradan zaman geçince anladık ki biz sadece kendimize bir web sayfası yapmışız. Bu bizim için yeterli değildi. Herkesin rahatlıkla üye olacağı, güven duyacağı, kendi elindekilerini rahat bir şekilde pazarlayabileceği bir alan yaratmamız gerektiğini artık anlamış oluyorduk. Sonrasında Asaki yani al- sat- kirala isimlerinin kısaltmalarından yola çıkarak çalışma arkadaşlarımız ile kararlaştırdık. Hızlıca hemen ardından kategorilere karar vermeye başladık. İçeriğine emlak koyduğumuzda dedik ki neden araba ve diğer tüm kategoriler olmasın? Sonrasında iş ilanı, eleman ilanı, iş veren, iş arayan gibi kategorileri ekledik ve çok yakında da tüm ürün kategorilerinin ekleneceği şekilde Asaki’nin inşa sürecini bitirmiş olacağız. Böylece siz değerli insanlarımıza bu sistemin kullanımını sunmuş olacağız.

ASAKİ fikri nereden çıktı, nasıl karar verdiniz?

Silivri’de arkadaşlar ile kahvaltı yaparken sohbet sırasında beyin fırtınası yapmaya karar verdik. O zamanlar ‘arsa denizi’ sadece bizim web sitemiz olarak biliniyordu. Herkesin ortak kullanabileceği bir sistem kurmaya karar verdikten sonra herkesin bir isim bulması için saçmalamasını istedim ve ortaya al- sat-kiralamanın kısaltması ortaya çıktı. Emlakçıdan, sahibinden, galeriden kiralamak yerine al-sat-kirala sisteminin geniş versiyonunu kurduk. İlk başlarda biraz Uzak Doğu dillerine benzese de kısaltmalardan yola çıkarak ortaya böyle bir şey çıktı. İlk başlarda tuhaf gelebilir ama söylenmesi kolay ve akılda kalıcılık var. Çektiğimiz reklam filmlerinin müziği çocukların diline bile düştü. Asaki ile al-sat- kirala diye ve buda çok hoşumuza gidiyor. Şuna inanıyoruz ki bir gün herkes Asaki’li olup Asaki’yi kullanacak.

Türkiye’nin ilan sitesi olan ASAKİ tam olarak nedir? Nasıl kullanılır ve nasıl üye olunur?

Biliyorsunuz ki bizim milletimiz sosyal medyaya çok düşkün ve bağımlısı olmuş durumdadır. Ama bir şeye üye ol, ya da şunu araştırıp yaparsan sana ciddi katkısı olacak dersen araştırıp öğrenmez. Ama sosyal medyasındaki kabartılmış kişi sayılarını överek sizlere anlattığını görürsünüz. Google’da ya da Yandex’te oturup bir konu hakkında araştırma yap desen yapmaz. Toplumun önde gelen kanat önderleri bile bir görselin altına bir metin yazınca insanlarımız hemen bilip bilmeden kötü yorumlar yazmaya başlıyorlar. Lütfen eğer bir yorum yazacaksanız öncelikle o işin aslını öğrenin ve sonra yorum yapın. Toplum en çok siyasi olan kişilere bunu uyguluyor. Bizler evimizi bile yönetmek için çaba harcarken, ülkeyi yönetenlere çamur atmak için can atıyoruz. Bunu da sosyal medyada üstün körü yazdıklarımız ile yapıyoruz. Asaki’ye nasıl üye oluruz? Asaki’de sağ üst köşede üye ol butonunu tıklıyoruz açılan üyelik sayfasına ad soyad telefon numaramızı yazıyoruz şifremizi oluşturduktan sonra da cep telefonumuza gelen doğrulama kodunu açılan üyelik doğrulama kısmına yazıp doğrula butonuna basıyoruz asaki’ye üyeliğiniz gerçekleşir ilanlarınız vermeye başlayabilirler diğer site ve sosyal hesaplara nasıl üye olunuyor ise asaki’ye de aynı şekilde üye olabiliyorlar.

Teferruatlı bir site...

Kat karşılığına gelelim. Müteahhitlerin daha çok ilgilendiği alan kat karşılığıdır. Yüzde ellisi satın alıyorlarsa diğer yüzde ellisi kat karşılığında işe giriyor. Bütçesinin tamamını toprağa gömmek istemiyor. Mesela 50 dairelik bir pojenin arsasını satın alıp yapmak yerine 100 dairelik bir projeye kat karşılığı olarak girebiliyor. Dolayısı ile kat karşılığı her bölgede talep edilen sistem haline gelmiş. Biz de kat karşılığı kategorisini ayırdık. Ana özelliklerinde de arsanın metrekaresi, inşaatın metrekaresi, oranı, teminat isteniyor mu, kentsel dönüşümlü mü değil mi gibi ana özellikleri göz önünde bulundurduk. Dünyada var mı bilmiyorum. Türkiye’de ilk ‘almak için ilan ver’ sistemini oluşturduk.

Sitede hangi kategoriler var?

Şu anda mevcut olan iş arayan, iş veren, emlak, vasıta gibi kategorilerimiz var. Emlak ve vasıta da hem almak hem de satmak için ilan oluşturabilirsiniz. Diğer alan da iş alan ve iş veren olarak belirtmişiz. Bundan sonra ürün ekleme kategorilerine başladık ve çalışmamız devam ediyor. Orda da bütün sektörler ve kategoriler eklenecek. Her sektörden istediğiniz ürünler eklenecek. Ufak bir zamanımızı alacak ama en kısa zamanda bunu da tamamlamış olacağız. Daha rahat kullanmak için telefonlarınıza Asaki uygulamasını da indirebilirsiniz. Celalettin Yürekli yazarsanız bile indirmeniz mümkündür. Bizler Asaki için her şeyi yapmayı göze aldık. Şu anda uygulama hazır ve yüzbinlerce kullanıcıya hizmet vermeye devam ediyoruz

Neden sizi tercih etsinler?

Siteye ücretsiz şekilde üye olup, yıllık anlaşmaların sonucunda milyonlara ulaşma şansını yakalayacaksınız. Firmalardan yıllık anlaşmalar ile cüzi miktarlarda ödeme alıyoruz. Güvenli ve kaliteli hizmet verip kayıtlı üyelerimiz koruma garantisi altına alıyoruz. Mevcut olan sitelerin uygulamalarında yapmadığı ve yapamadığı farklı kategorileri ekleyip kullanıcıların daha rahat kullanması için kayıt olma sistemini tüm uygulamalardan daha kolay hale getirdik. Konum ve harita bilgileri ile de çevrenizde size uygun olan ilanları sayfanızda sıralar ve ilan aramak konusunda vakit kaybetmeden ihtiyacınızı karşılamayı sağlayacak bir alt yapı ile sistemi dizayn ettik. Asakı'ye üye olan herkese aylık bir ilan ücretsiz verme imkanı sunuyoruz. Asaki’ye firma kaydını yapan her firmaya özel bir web sayfasına sahip oluyor. Alınıp satılan aklınıza ne geliyorsa her şeyi ekleyip satabilirsiniz. Biz insanlara gelin Asaki'yi kulanın demeyi bırakacağız. İnsanlar kendi ihtiyaçlarından dolayı gelip bu uygulamamızı kullanacak.

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Hedefler büyük ve zaman meçhul. Bizler asla vazgeçmeyeceğiz. Gidebildiğimiz yere kadar umutla yolumuza devam edeceğiz. 5 yıldır hiç geri adım atmadık. İnsanlar ya tutarsa deyip iş yapıyorlar. Biz tutarsa diye iş yapmıyoruz. Biz inandığımız ve başaracağımıza şüphe getirmediğimiz de üstesinden gelemeyeceğimiz iş yoktur. Tutarsa diye iş yapmadık ve hedeflerimiz doğrultusunda devam ediyoruz. İşe başlarken ne yapacağımızı bilmiyorduk. Niyet edip, yola koyulduğumuzda seçeneklerimiz çoğalmaya başladı. İnsanlar başarılı uygulamamızı kullanmaya başladı ve memnuniyetlerini görünce bizde çok mutlu oluyoruz. En güzelini yapmaya çalıştık ve şu anda sorunsuz kullanmaya devam ediyoruz. Emlak, vasıta, iş, eleman ilanlarının hepsini burada görüp alıcı ile satıcı arasındaki iletişimden faydalanabilirsiniz. İstediğiniz şeyleri uzaklarda aramayın ASAKİ’yi tıklayın. Her şeyinizi ASAKİ ile al sat kirala. Son olarak Asaki ile al- sat- kirala diyoruz. Türkiye’nin ilan sitesi. Sizleri bekliyoruz.

ÖNCE TEŞHİS

SONRA TEDAVİ

Mevcut olan sitelerden farkınız nedir?

Biz yıllarca mevcut olan siteleri kullandık. Herkesin yaptığı işe saygımız var. Biz yılların emek verildiği mevcut olan ve milyon dolarların harcandığı siteler değiliz. Onlar gibi bütçemizde yok olsaydı bizler şimdi çok daha farklı yerlerde olacaktık. Ben emlakçıyım ve bunu bir emlakçı tecrübesi ve düşüncesi ile ile tasarladım. Doktor hastasını anlamazsa onu tedavi edemez. Önce derdimizi, sızımızı anlatacağız sonra teşhisimizi koyup tedavilere başlamamız gerekiyor. Bunlar olmazsa olmaz. Böyle büyük işlerin içerisinde eksikliklerimiz olacak ve olmaya da devam edecektir. İnsanlar gayrimenkul alırken sağdan soldan duyumlarla hareket ediyorlar. Kendi kafasına göre gidip bir şeyler satın alıp yıllarca sancısını yaşıyor. Bir insan kendi geleceği için bir gayrimenkul aldığı zaman ciddi anlamda bir yatırımdır. Böyle bir ticarete girilecekse bilen biriyle yapman gerekiyor. Gerçekten yatırım yapmak istiyorsanız araştırın ve bunu bu piyasada bilen kim var araştırın bölgeye hakim alanında uzman birisi ile çalışmaya kararınızı verdikten sonra satın alma yapın. Bir emlakçı her bölgeye hâkim olamaz ve böyle bir şeyde mümkün değildir. Doktor hasta ilişkisinde olduğu gibi derdinizi anlatıp size en iyi ilaçları yazıp tedavi olmaya bakacaksınız. Doktorlarınıza ağrınızı sızınızı bütçenizi, ne yapmak istediğinizi, nasıl bir yatırım yapmak istediğinizi anlatın ki doğru teşhis konsun. Anlattığınız zaman bu işin uzmanı olanlar sizi doğur yola yönlendirir. Kısaca özetlemek gerekirse farkımız sektörün içinden gelmemizdir, Ödemeyi yapıp projeyi başkasına yaptırmak değil bizzat projeyi yapan olduğumuzdur farkımız.

SENARYOMUSU

KENDİMİZ YAZDIK

Asaki 'nin reklam çekimlerinden biraz bahseder misiniz?

Bir iki ay daha bekleyecektim, ama bir tanıdık vasıtası ile bu işleri organize eden biriyle tanıştık. Sonrasında beni çok değerli üstatlar ile tanıştırdı. Etiler’de, Levent’te, Beşiktaş’ta, Mecidiyeköy’de defalarca görüşmelerimiz oldu. O günkü koşullarda olmadı ve beraber çalışma imkanını yakalayamadık. Çok güzel fikirleri vardı ve elimizde olmayan nedenlerden dolayı anlaşamamıştık. Sonrasında sektörün farklı tecrübelileri ile çalışmaya başladık. Buradan bir ajans aracılığı ile Cengiz Küçük Ayvaz abime selamlarımı iletiyorum. Tanışıp, anlaşınca reklam çekimlerine başlamak için senaryo istedim. İlk defa reklam çekimi yapacaktık ve burada almayı, satmayı, buluşturmayı, yani sitemimizin içerisinde olan her şeyi tam olarak vurgulamak istiyordum. Maalesef gelen senaryoların hiçbiri benim istediğim tarzda değildi. Ben de olmaz deyip kendi senaryomuzu en güzel yine bizim yazacağımıza inandığımız için ben hazırlamaya başladım. Hemen oturup farklı senaryoları hazırlamaya başladım. Sonrasında arkadaşlara yazdığım senaryoları gösterdim. Bazılarının hoşuna giderken, bazılarının da hoşuna gitmemişti. Derdimi en güzel bu şekilde anlatabiliyordum. Hatta sonrasında ben kamera karşısına geçmek istediğimi belirttim. Kamera karşısına Asaki için geçip oynadım. Cengiz abinin de desteği ile bunu başardık. Uzun yılların emeği, çalışma birikimi vardı ve başarmak zorundaydım. Bu reklam çekimini yaparken çocukluğumun heyecanı vardı. Ben emekçiyim ve senaryo benim kendi hikayemdir. Hikayemi en iyi benim canlandıracağımı düşündüğümden dolayı oynadım. Bununla da gurur duyuyorum. Eleştiriye de açığız ve eleştiriler bize güç verir, doğru yola iteceğine de inanıyoruz.

SÖYLEŞİ: 

MESİH EROL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.