Aşık olacağım kişi vicdanlı olmalı

Aşık olacağım kişi vicdanlı olmalı
Damga'ya konuşan ünlü popçu Soner Arıca, 'Nasıl birisine aşık olusunuz?' sorusuna, "Kesinlikle vicdanlı biri olmalı" cevabını verdi. Aşık olacağı kişide aradığı özellikleri, "Desteğe ihtiyacı olana destek vermeli, empati kurabilmeli, duyarlı olmalı" şeklinde sıralayan Arıca, "Çünkü bir gün hikaye değişiyor, aşk başka bir şeye dönüşüyor" ifadelerini kullandı

Vefasız”, “Derbeder”, “Sen Giderken” ve “Deniz Gözlüm” gibi asla unutulmayacak hit şarkılarıyla pop müziğine damga vurdu. Son olarak da sözü müziği kendisine ait olan “Kaç Kere” isimli şarkısıyla büyük etki yarattı. Soner Arıca, sanatçı kimliğinin yanı sıra insanlık olarak da harika biri. Güler yüzlü, sıcakkanlı, hayata pozitif bakıyor ve etrafa güzel enerjiler saçıyor. İşte Soner Arıca'nı sorduğumuz bütün sorulara içtenlikle verdiği cevaplar...

Radyo mu televizyon mu sahne mi?
Radyoyu çok seviyorum ama sahneyi ikinci sıraya asla koyabileceğimi düşünmüyorum. Sahnede çok başka bir boyut var. İzleyici ve dinleyici ile karşı karşıyayız. Doğal olarak sahnenin enerjisi de çok farklı. Daha önce modellik ve makenlik de yaptım ve dolayısı ile poz vermek, hazırlanmak faslıyla zamanında çok uğraştım. Kendimi bildim bileli bu böyle oldu ve bu da benim için artık sıkıcı oldu. Sahnede de 3-4 şarkı sonrasında dağılmaya başlıyorsun ve nasıl göründüğünün bir önemi kalmıyor. Sahne ve radyo benim için çok önemli, televizyon ise onlardan sonra geliyor.

Soner Arıca’yı diğer insanlardan farklı kılan şey nedir?
Ses rengim farklı. Kendime torpil yapmadan söylüyorum, bilerek hiç kimseye kötülük yapabilecek biri değilim. Bu da karşı tarafa geçiyor. Yaptığım işe de kurduğum ilişkilere de yansıyor bu durum. “İyi bir insansın” derler. İyilik madalyası istediğimden değil, ama beni diğer insanlardan bu farklı kılıyor.

Bu kadar iyi niyetli ve sevecen olan Soner Arıca’yı sevmeyen birisi, neden sevmiyordur?
(Gülüyor) Büyük yüzdelerle ben olmak istiyor ama olamıyor. Eğer çok katı eleştiriyorsa “Nefret ediyorum” falan diyorsa orada bir sorun vardır. Çünkü ben kimsenin nefret edebileceği biri değilim. Bazen insan, olmak istediği fakat cesaret edemediği birisinden de nefret edebilir. Kısacası onun yapamadığı şeyleri iyi yapıyorumdur.

tuğçe marik

Sahnelerin en iyi ismi kim?
Benden sonra mı? (Gülüyor.) Kendimi dahil etmiyorum. Sahnesi çok iyi olan isimler var, ama şu an aklıma gelen isim Kenan Doğulu. Sahnede herkesin farklı bir şeyini beğenebilirsin; kiminin şarkıcılığını, kiminin duruşunu, kiminin ise enerjisini. Kenan Doğulu'nun sahne enerjisini çok beğeniyorum.

Soner Arıca nasıl birisine aşık olur?
Benim gibi olup benim gibi düşünmeli, kendimi seviyorum çünkü. Benim aşık olabileceğim insan kesinlikle vicdanlı biri olmalı. Desteğe ihtiyacı olana destek vermeli, empati kurabilmeli, duyarlı olmalı, bir ağaç yandığında üzülmeli ve sokak hayvanlarına bir şey olduğunda gerekeni yapmalı. Çünkü bir gün hikaye değişiyor, aşk başka bir şeye dönüşüyor; kalan şey de hayata baktığımız yer oluyor. Kısacası o kişi bana ayna olabilmeli ve ben ona baktığımda kendimi görebilmeliyim.

Hangi dönemin şarkılarını daha çok seviyorsunuz?
70’lerdeki şarkıları daha çok seviyorum. “Bambaşka Biri” falan. Ama zamansız seviyorum şarkıları. Hangi yıl olduğundan ziyade bana ne kadar dokunduğu önemli. 70’lerin 80’lerin müziğine bayılıyorum, ama bence en güzel şarkılar 2020’lerde olacak.

“Vefasız” şarkınızdaki “Vefasız” kim?
Birçok şarkımdaki kahramanın kim oldugunu bilmiyorum. Eğer bilseydim “Vefasız” gibi çok güzel bir şarkıyı ona yazmazdım. Birçok şarkımı birisini düşünerek yazmadım. Yazdıklarımın çoğu bana bir şey hatırlatıyordur, ama "Derbeder" ve "Vefasız"ı birisini düşünerek yazmadım.

Hayranlarıma hiç yazmadım
Sosyal medyadan mesaj atan bir hayranınıza, sırf onu beğendiğiniz için cevap verdiğiniz oldu mu?
Hayır olmadı, ama bir şakım hakkında ya da bana yazdığı mesajın içeriği sebebiyle cevap verdiğim oldu. Diğer amaçla yazılmasını gerçekçi ve doğru bulmuyorum. Etik olarak söylemiyorum bunu, insanlar her yerde karşılaşabilir. İki insanın tanışma yeri sosyal medya olabilir, bu başka bir hikaye. Yine de büyük konuşmuyorum.

Çok fazla çapkın olduğunuz bir dönem oldu mu?
Hayatımın hiçbir döneminde çok fazla çapkın olmadım. Daha flörtöz olduğum, flörtten daha fazla zevk aldığım ya da flört halinde olma duygusunu kovaladığım zamanlarım oldu, ama birçok kişi ile aynı zaman hiç olmadı.

Röportaj: Tuğçe Marik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.