Atatürk'süz CHP hemen yok olur

Atatürk'süz CHP hemen yok olur
Damga'ya konuşan CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Erdem Uygur, seçimi kazanmak için her türlü fedakarlığı yapacaklarını söyledi. ‘CHP artık Atatürk'ün partisi değil’ eleştirilerine de cevap veren Uygur, “Atatürk'ten kopmuş bir CHP olamaz. CHP'nin Atatük'ten kopması CHP'nin yok olması demektir” diye konuştu.

Damga'ya konuşan CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Erdem Uygur, seçimi kazanmak için her türlü fedakarlığı yapacaklarını söyledi. ‘CHP artık Atatürk'ün partisi değil’ eleştirilerine de cevap veren Uygur, “Atatürk'ten kopmuş bir CHP olamaz. CHP'nin Atatük'ten kopması CHP'nin yok olması demektir” diye konuştu.

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde CHP'den Ardahan 2. sıra Milletvekili Adayı olan Erdem Uygur, şimdi de Beyoğlu Belediye Başkanlığına talip oldu. CHP gençlik kollarında başladığı siyasi hayatını, belediye başklanlığı aday adaylık başvurusunu yaparak devam ettiren Uygur, “Cumhuriyet Halk Partisi'ni yerelde ve genelde iktidara taşımak için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağız. Beyoğlu, İstanbul ve Türkiye'de çok güçlü olacağız” dedi. CHP hakkında yapılan Atatürk eleştirlerinden, seçim sonuçlarına kadar birçok önemli konuyu Damga'ya değerlendiren Uygur, seçilmesi halinde nasıl bir belediye başkanı olacağını da ilk kez gazetemize açıkladı. 

Erdem Bey öncelikle teşekkür ederim. Erdem Uygur kimdir? Bana kendinizden bahseder msiniz?
Ben teşekkür ederim. 1975'te İstanbul'da doğdum. Aslen Ardahanlıyım. Ticaretle uğraşıyorum. Evli ve üç çocuk babasıyım.

Siaysetle ne zaman ilgilenmeye başladınız. Neden siyaset?
Siyasette 1994'lerin sonunda bulunduğum bölge politik bir konumdaydı. Okmeydanı'nda doğdum ve büyüdüm. Orada her 100 kişinin 99'u siyasetle ilgilenir. Baba ve dededen de gelen bir gelenek. Siyasette olmam gerektiğini düşünerek atılım yaptım.

Siyasette aktif görevleriniz oldu mu? Ne tür görevler üstlendiniz?
Gençlik kolları yöneticiliği, gençlik kolları başkanlığı, ilçe ana kademe yöneticiliğinden ilk yöneticiliğine kadar birçok görevde bulundum. Siyasetin gerektirdiği tüm mevkilerde görev aldım. 1 Kasım seçimlerinde Ardahan'dan milletvekili adaylığı sürecimiz oldu. Yaşantımızın geri kalan kısmında da siyasetle yolumuza devam edeceğiz.

Peki neden CHP?
g Öncelikle CHP 96 yıllık bir parti. 100 seneye yakın geçmişi var. Kuluş ve kurtuluşun partisi. İlkeleri olan, Atatürk'ün kurduğu ve yaşam biçimimize uygunluğu bulunan, ülkeyi kurtarmak, düzene sokmak için uğraşan bir parti. Halkların eşitliğini önemseyen, milliyetçiliği, halkçılığı, cumhuriyetçiliği benimseyen, Atatürk ilkelerine önem verdiği ve ülke sorunlarına dikkat çektiği için Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapmayı tercih ettim.

Hiç bıktınız mı? Yeter dediğiniz, tıkanıklık yaşadığınız bir an oldu mu?
Yok. Hiçbir zaman. Tersi durum söz konusu. Bana hep heyecan vermiştir. Yaptığınız iyi ve başarılı işler sizi daha da fazlası için heyecanlandırıyor, motive ediyor. Hiçbir zaman ne CHP'den gitmek istedim ne de uzaklaşmak.

CHP'nin son dönemlerdeki adaylık, belediyelik seçimleri... Taraf ya da taraf olmamak gibi eğiliminiz oldu mu?
g Siyasette hiçbir zaman tarafçılık bana doğru gelmedi. Birilerinin adamı olmak bana göre değil. Hiçbir zaman kimsenin adamı olmadan halkın adamı olarak siyaset yapmak istedim. Partim nerede görev verirse versin onurumla şerefimle yaparım. Sayın genel başkanlarımızla çalıştığımız dönemler oldu. Partimin ilkelerine saygı duyarak ülkem için siyaset yapıyorum. Benim kitabımda adamcılık yok.

erdem uygur

Yerel seçimlerde CHP'nin geleceğini nasıl görüyorsunuz?
CHP'nin çok güçlü çıkacağına inanıyorum. Politikalar son 7-8 yıldır Sayın Kılıçdaroğlu ve üst yönetimle birlikte önemli bir konuma geldi. Yöneticilerimiz, vekillerimiz, başkanlarımız ve genel başkanımız çok önemli işler yapıyorlar. Ciddi kararlar alıyorlar. Çünkü bu ülke için kaygı taşıyorlar. Sosyal ve ekonomik olarak bir çöküntü var. Bunun kurtuluşu CHP ile olacak. Büyük şehirlerde başarı kazanacağına inanıyorum. Aday arkadaşlara başarılar diliyorum.

Adayınız var mı? 'Şu aday olursa kazanır' dediğiniz...
Başvurular devam ettiğinden isim vermek doğru değil. Elbette olmasını düşündüğümüz arkadaşlarımız var. İstanbul, İzmir ve Ankara'nın haricinde birçok il ve ilçe için mevcut. Bunları parti yönetimi ile paylaşıyoruz. Bize sorulduğunda kanaatimizi bildiriyoruz.

Siyasete ilk başladığınız dönemle şimdi ki siyaset arasında ne fark var?
Siyaset geçmişte çok daha zordu. Siyaset eksikleri kapatarak tazeliğini koruyor. Geçmişte iletişim olanakları daha kısıtlıydı. Siyasete biraz daha uzak duran bir toplum vardı. Hayatın her aşamasında artık siyaset var. İnsanların ülke gündemini takip etmesinden dolayı anlattıklarımız karşılığını buluyor. 12 Eylül'de insanlar sindirildi. Bunun izleri yeni yeni yok oluyor.

Sizce ön seçim olmalı mı?
Ön seçimden yanayım. Fakat her yerde uygulanması tartışılır. Bu arada ön seçim istemeyen kişi siyaset yapmasın. Siyasetçinin tabandaki karşılığını görebilmesi için ön seçim şart. Atama adaylar yaptıkları en ufak hatada yerden yere vurulur. Ama örgütün seçtiği aday daha kuvvetli olur. Ayrıca tabanın istediği kişinin olması önemli.

erdem uygur

'CHP artık Atatürk'ün partisi değil' eleştirisi var. Bu eleştiriyi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Atatürk'ten kopmuş bir CHP olamaz. Bu parti Atatürk'ün ilkelerini benimsemiş bir partidir. 6 okun temsillerini tamamını kabul etmiştir. CHP'nin Atatük'ten kopması CHP'nin yok olması demektir.

Siyasette kimleri örnek alıyorsunuz?
Örnek aldığım siyasi büyüklerim oldu. Ben Deniz Gezmiş'in yaşantısını örnek alan bir insanım. Nasıl yaşıyorsunuz diye sorarsan; Pir Sultan gibi Hak'tan yana eşitliği sağlayan, Deniz Gezmiş gibi özgürlüğü savunan bir yaşam biçimine sahibim. Siyaseti insanlar kendi kendilerine şekillendirirler. Ne yapılması gerektiğine siyasetçi kendileri karar vermeli. Bizler ezilen halkların çocuklarıyız. Siyasi güçle halkın sorununa çare üretemiyorsan bu işi yapmayacaksın.

Ekonomik kriz seçimi etkiler mi?
Kesinlikle büyük bir etkisi olacak. Aslında bu krizin temelleri 2005 yılında atıldı. O süreçte yapılan özelleştirmeler bu krizin en büyük göstergesidir. Üreten bir toplum olmaktan çıktık. Çiftçi para kazanamıyor. Hayvancılık bitmiş. Bu ekonomi çöker tabiki. Vatandaş bunu görüyor. Hayatın en büyük gerçeği geçim sıkıntısı. Kış faturaları gelmeye başladığında durum çok farklı olacak.

Halkın yüzü gülmeli
Erdem Uygur nasıl bir belediye başkanı olur?

Belediyecilik model alınacak bir şey değil. Hizmet bölgenizde gerçek sorunları tespit ederek  üzerine gitmek gerekir. Bu anlamda takdire şayan işler yapan arkadaşlarımız var. Halkın yaşamını kolaylaştıran, ortak kullanım alanlarını halka açacak hizmetler vermek isterim. Belediyeciliğin hizmet yelpazesi çok geniş. Halk, yüzünün gülmesine ihtiyacı var. Bu vesileyle belediyenin vatandaşın yanında olması gerekir. Vatandaşın göremediğini gören, söyleyemediğini söyleyen kişidir siyasetçi. 

Allah’ın bir lütfu
Atatürk bugün hak ettiği yerde mi?

Atatürk benim sevgimi en üst düzeyde kazanan bir devlet büyüğüdür. İnsanları çok da ilahlaştırmak da doğru değil. Ama bana özgürlüğü vermiş, özgür yaşamam için bize bu fırsatı sunmuş bir büyüğümüze saygı göztermemek aşağılık bir davranıştır. Bizler cumhuriyetin nimetlerinden faydalanıyorsak, bunu inkar etmek ayıpların en büyüğü. Atatürk değişik bir zekaya sahip. O'nu koruyan, O'na gayret veren bir İlahi güç var. Ben öyle düşünüyorum. Allah'ın bir lütfu olarak gelmiş, görevini tamamlamış ve tanrıya geri dönmüş.

Yalan söyleyen bir seçmen var
CHP birçok sorunda halkın yanında yer almaya çalıştı. Fakat yine de seçimlerde başarılı olamadı. Bunun nedeni nedir?
Bir arkadaş toplantısında, 'seçimleri neden kazanamıyoruz?' sorusu gündeme geldi. Sandıklara sahip çıkamadığımız noktasında bir kanaat ortaya atıldı. Ben buna katılmıyorum. Fakat benim kanaatim şu; Yalan söyleyen bir seçmen var. Birilerinin zoruna gidebilir, sorun yok benim için. Ben şu partiye oy vermedim diyipte oy verenler var. Yani siyasi görüşünü gizliyorlar. Bir de bizim ideolojimize yakın seçmenin sandığa gitmeme gibi bir sorunu var.

Neden yalan söylüyorlar? Korkuyorlar mı?
Ben korku falan olduğunu düşünmüyorum. Korku sadece şurada; ekmeği ile korkutuyorlar. İşleriyle korkutuyor olabilirler. Bunun dışında hayatı ile mi tehdit edecekler?

Son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir?
Öncelikle çok teşekkür ederim. Biz CHP'lilerin bütün vatandaşlarımıza ulaşmamız gerekiyor. Eskiden Diyarbakır ve Gaziantep bizim kalemizdi. Buraları tekrar kazanabiliriz.

Bunun formülü nedir?
Tek tek el sıkarak. Parti politikalarını iyi anlatarak.

Erdem Uygur kimdir?
Aslen Ardahan Göle'li olan Erdem Uygur, 1975 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 1994 yılında CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı'nda parti saflarına katıldı. 1998 yılında Ardahan, Göle, Kalecik Köy Derneğinde yöneticilik yaptı. 2001 yılında İstanbul Alevi Derneği'nin Kurucu üyeliğini yaptı. İstanbul Yaşam Derneği üyeliği yaptı. 2015 1 Kasım Genel Seçimleri'nde CHP'den Ardahan Milletvekili adayı oldu. Son olarak Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Halen, 2007 yılında kurduğu, Asya Gıda ve Sude Reklam Şirketlerinin Yöneticiliğini sürdürüyor. Erdem Uygur, evli ve 3 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.