Avcılar'da her şey iyi olacak

Avcılar'da her şey iyi olacak
İYİ Parti Avcılar İlçe Başkanı Ruhiye Ayla Demir, “İlk defa siyasete atılmış biri olarak, Avcılar ve Türkiye için her şeyin iyi olacağını düşünüyorum” dedi

Söyleşi köşemizde bu sefer İYİ Parti Avcılar İlçe Başkanı Ruhiye Ayla Demir'i ağırlıyoruz. İYİ Parti İlçe Başkanı Ruhiye Ayla Demir ilçeye yönelik hedeflerini ve projelerini gazetemize anlattı. Kariyerine eczacılığın yanında siyaseti de ekleyen Demir, siyasete atılma gerekçesini ise ‘vatan ve millet için çalışmak için göreve atıldım’ diyerek özetledi. İstanbul'un büyük bir değişim geçirdiğini söyleyen Demir, “İstanbul gerçek bir İstanbul iken şimdi kocaman bir kasaba oldu. Gökdelenler, taş binalar yükseliyor ama alt yapı sıfır. 20 yıl önceki yollar aynı yollar. Ama ne oluyor üst yapı habire dikey büyüyerek yerleşim ve nüfus sayısı artıyor. Ama alt yapı hep aynı kalıyor. Bundan dolayı 10 dakikalık mesafe üç saatte gidiliyor artık. İstanbul'da mutlu yaşamak istiyorsanız işiniz, eviniz birbirine yakın olacak” diyor. İstanbul'u, Avcılar'ı, İYİ Parti'yi ve Demir'in hayallerini kendisinden dinledik.

Hayat enerjimiz trafikte bitiyor
İstanbul nereden nereye geldi?

İstanbul gerçek bir İstanbul iken şimdi kocaman bir kasaba oldu. Gökdelenler, taş binalar yükseliyor ama altyapı sıfır. 20 yıl önceki yollar aynı yollar. Ama ne oluyor üst yapı habire dikey büyüyerek yerleşim ve nüfus sayısı artıyor. Ama altyapı hep aynı kalıyor. Bundan dolayı 10 dakikalık yol üç saatte gidiliyor artık. Artık İstanbul'da mutlu yaşamak istiyorsanız işiniz, eviniz birbirine yakın olacak. Trafiğe çıktığınız anda bütün hayat enerjiniz bitiyor. Ondan sonra sinirler geriliyor, kavgalar başlıyor. Bir yol verme yüzünden insanlar birbirinin canına kastedebiliyor. İstanbul'un en güzel yeri boğazıdır. Bir boğaza gideyim de orada nefes alayım diyemiyorsunuz. Sabah evden çıksanız saatler sonra boğaza varıyorsunuz. Gittiğinize, gideceğinize pişman olup geri dönüyorsunuz. Bir daha da gidemiyorsunuz maalesef.

Siyasi geçmişinizi anlatır mısınız?
Daha önce hiçbir biyasi oluşumda bulunmadım. Dünya'dan da Türkiye'den de bir haber yaşıyorum anlamına gelmez elbette bu. Mutlaka ki bir görüşüm vardı. Değerlendirmeler yapıyordum, kızıp söyleniyordum ama bu orturduğumuz yerde kızmakla söylenmekle olmuyor. Meral Akşener hanımefendi partinin başına geçmeye niyetlendiği zaman ben kendisine güvendiğim için yanında yer alacağımı beyan ettim. Bunu İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Ersin Beyaz beyefendi ile görüştük. “Hangi görev olursa olsun önemli değil ben vatan ve milletim için çalışmak istiyorum” dedim. Sağ olsun onlar da bana ilçe başkanlığını layık görmüşler.

İYİ Parti birinci parti olacak
Kısa süreli bir siyasi yaşantınız var şu an itibariyle. Bu kısa süreye baktığınızda siyaseti nasıl değerlendiriyorsunuz?

Şu anda partimiz bizim için çok önemli ve içimizde daha önce tıpkı benim gibi hiç siyaset yapmamış olan arkadaşlarımız var. Yıllardır siyasetin içinde olanlar ve gençlerimiz de var. Bizlerin heyecanı onların bilgi ve birikimi bir araya gelince muhteşem bir şey çıkıyor ortaya. Avcılar'da ve Türkiye'de inanıyorum ki İYİ Parti birinci parti olacak. 

Teşkilatınız nasıl yapılandı ve bundan sonra neler yapacaksınız Avcılar'da?
Kongremiz tamamlandı bundan sonra seçilmiş yönetim kurulu üyeleri olarak görevimize devam ediyoruz. Kendi aramızda tanışmamızın ardından basın mensupları ile tanıştık. Yılbaşı'nda İYİ Parti'nin halkımıza iyilik içeren pankartlarını sokaklara astık. Mehmetçiklerimizle ilgili onların yanında olduğumuzu gösteren pankartlarımızı astık. Daha sonra kaymakam, belediye başkanı ve emniyet müdürümüz olmak üzere kamu görevlileri ile tanıştık. İYİ Parti'nin güzel bir Türkiye için çalıştığını anlattık. Tabii ki şu anda biz iktidar değiliz, imkânlarımız kısıtlı ama elimizden gelenin en iyisini hem Türkiye için hem de Avcılar için yapacağız.

Avcılar'daki en büyük sorun nedir?
Avcılar'daki en büyük sorun tüm İstanbul'da olduğu gibi trafik. Park sorunu fazla, altyapımız yetersiz. Türkiye'ye gelen Suriyeli vatandaşların büyük bir kısmı Avcılar'da yaşıyor. Avcılar'da daha önce kiralar uygundu şumdu ise yükseldi. Talep olunca kiralar fahiş fiyatlarla arttı. Bodrum katlar dahi 1000 TL ile kiraya verildi. Bu asgari ücretle geçinen vatandaşlarımızı da çok etkiledi. Ha keza gelen Suriyelilerden dolayı işsizlik arttı. Onlar sigortasız çalıştığı için işsizlik arttı. Hırsızlık çok arttı. Klimanın motorunun çalındığına hiç şahit olmamıştık. Ama artık bu da oluyor ve benim de başıma geldi.

Ne yapılması gerekir?
Suriyeli vatandaşlar için ev yapılması düşünülüyormuş, Sayın Ümit Özdağ “Ev yetmez bir de araba verelim yanına” dedi. Şimdi zaten yanlış baştan geliyor. Bir kere bu vatandaşlar Suriye'den Türkiye'ye gelirken hiç birisinin kimlik bilgileri kaydedilmedi. Eline bavulunu alan, çiti atlayan ülkemize geldi. Daha sonra ise kimlik bilgileri tutulmaya başladı. Ama kim nereye gitti belli değil. 5 milyon diyorlar ama belki daha fazla kişi geldi. İnsani olarak yardım etmemiz gerekiyor ama benim genç vatandaşım, askerim orada savaşıp şehit olurken burada Suriyeli gençlerin salına salına gezmesi açıkçası benim kanıma dokunuyor. Alırsınız yaşlıları, çocukları kadınları. Ama eli silah tutabilen gencin kendi ülkesine faydası yoksa, benim vatanıma ne faydası olacak. Bunlar göz önünde bulundurulmalıydı ilk başta. Şu anda ne yapabiliriz? İnşallah Suriye'de barışçıl bir ortam oluşur ve artık peyder pey geri dönüş sağlanması gerekir.

Belediyecilik çok da iyi değil
Avcılar Belediyesi'nin dolayısıyla Handan Toprak'ın çalışmalarını nasıl değerlendiyorsunuz?

Belediye ile benim direk bir işim olmuyor eczacı olarak. Ama Avcılar'ın genelinde belediyeciliğin çok da iyi olduğunu düşünmüyorum. İstanbul'un genelinde de bu böyle. Bizde belediyecilik dendiği zaman kaldırımı sök yeniden yap mantığı akıllara geliyor. Handan Toprak hanımefendi değil ama ondan önceki belediye başkanı (Mustafa Değirmenci) döneminde üç defa kaldırımlar söküldü, yapıldı. Avcılar'da park alanı çok az. Gençlerin, çocukların, ailelerin gidip oturup dinlenebilicekleri park alanı yok. Avcılar'da bulunan bir boş alan park alanı olabilecekken otopark alanı oldu. Nalburiye deposu oldu. İnsanlar pisliklerini oraya atıyor. Öncelikle gençlerimizin boş vakitlerini deağerlendirebilecekleri mekânlar kurulmalı, parklar yapılmalı. Bu parklarında denetime tabi olması gerekiyor. Kötü niyetli insanların, kötü alışkanlıkları olan insanların buraları mekân tutmaları önlenmeli. Artık gün geçtikçe insannların uyuşturucu kullanım yaşı küçük yaşlara kadar indi. Esnafımızın bazıları yolları sattığı ürünlerle işgal ediyor. Bu konuda hem esnafımız hem de zabıtamız duyarlı olmalı.

Avcılar'ın imar problemi için ne düşünüyorsunuz?
İmar problemi zaten Türkiye'nin en önemli problemlerinden bir tanesi. Kesinlikle düzgün bir imar planı yapılmalı ve yapılan plana da uyulmalı. Plan yapıp uyulmuyorsa onun da bir geçerliliği yok. Avrupalıların yüzyıllar öncesinden bir şehircilik planlaması yaptığına şahit oluyoruz. Uzaydan bakınca şehirler çok güzel gözüküyor ama bizde ise plansız maalesef.

Kentsel dönüşüme nasıl bakıyorsunuz?
Depremde zarar gören evlerimiz var. Bu evlerin dönüşümü şart. Kentsel dönüşümde insanlarımız yerlerinden edilmemeli. İnsanlarımız yaşadığı yere alışıyor ve kopması zor oluyor. Hasar oranına göre evler yıkılması gerekiyorsa yıkılmalı yerine kişilerin hak kayıpları olmadan yenileri yapılmalı.

Genel başkanınız sizi nasıl yönlendiriyor bundan sonra ilçede neler yapacaksınız?
Öncelikle genel başkanımız Meral Akşener hanımefendi ile ilçe binamızın açılışını birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. Vatandaşlarımız bizi tebrik ediyor. Meral hanımın burada açılış yapacağı bile şimdiden heyecan yarattı. 
İhtarla bu işler olmaz

Eğer belediye başkanı sizden biri olsaydı ya da siz olsaydınız ilçede ilk ne yapılmasını isterdiniz?
Ben biraz titiz bir insanım öncelikle ilçemizin çok temiz olmasını isterdim. Günlük olarak yolların yıkanıp temizlenmesini isterdim. İnsanlara çevresine sahip çıkması için yasaklar getirirdim. Parklarda yiyenler çöplerini toplayacak, parka girerken ona bir numara verilecek ve o numara ile oradan ayrılan kişi orayı kirli bırakmışsa ona bir ceza kesilecek. Bizim halkımız ihtarla değil ne zaman para cezası oluyor o zaman yaptığı hatayı anlıyor. İnsanların yerlere tükürmesinin engellenmesi için kanun çıkarılmasını isterdim.

Parlamenter sisteme dönülecek
Aslında zaten kurallar var da önemli olan kuralların uygulatılabilmesi...
Bunların uymasını sağlayacağız. Cezai müeyyede ile bunlar uygulanabilir hale gelecektir. Sayın Meral Akşener'in cumhurbaşkanı olduğu zaman da en hızlı şekilde yeniden demokratik, parlamenter sisteme döneceğiz. En adil şekilde medeni ülkeler seviyesinde güzel bir Cumhuriyet olarak yönetilecek. İlk defa siyaset hayatına atılmış biri olarak herşeyin iyi olacağını, Avcılar için ve Türkiye için için iyi olacağını söylüyorum.

Akşener ülkeyi rahatlatacak
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından atanmasının ardından çalışmalarının sürdüren Ruhiye Demir İlçenin kongresini tamamladı. Ekibi ile birlikte yola çıkan Demir, Türkiye’de ve Avcılar’da iyi işlere imza atacaklarını söyledi. Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı olmasıyla ülkenin daha rahat bir nefes alacağını şu sözlerle ifade etti: “Meral Akşener'in cumhurbaşkanı olduğu zaman da en hızlı şekilde yeniden demokratik, parlamenter sisteme döneceğiz. En adil şekilde medeni ülkeler seviyesinde güzel bir Cumhuriyet olarak yönetilecek. İlk defa siyaset hayatına atılmış biri olarak herşeyin iyi olacağını, Avcılar için ve Türkiye için iyi olacağını söylüyorum.”

Ben Anadolu çocuğuyum
Ruhiye Ayla Demir kendisini şu sözlerle anlatıyor: 1960 Gümüşhane doğumluyum. 25 yıldan bu yana eczacıyım Reşitpaşa Caddesi'nde Şifa Eczanesi'nin sahibiyim. Ben Anadolu çocuğuyum. Anadolu'da 8 yaşıma kadar Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde Aşut Köyü'nde yazları köyde kışları Kelkit'te yaşıyorduk. İkokul 3. sınıftan sonra İzmit Derince'ye geldik. İlk, orta, lise tahsilimli İzmit Derince'de tamamladım. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni kazanınca İstanbul'a taşındık. Taşınış o taşınış oldu. İstanbul'un havasını, suyunu koklayınca insan bir daha gidemiyor. İstanbul'da ilk Şirinevler'e ğeldik daha sonra Güngören'e geçtik. Eczanemi Şirinevler'de açmıştım. Daha sonra 92 yılında Avcılar'a taşındım. Daha sonra da Bahçeşehir'e taşındık. UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.