Büyükçekmece'den ABD'ye giden kuaför!

Büyükçekmece'den ABD'ye giden kuaför!
Uzun yıllar Büyükçekmece’de kuaförlük yapan ve saç tasarımları, boya uygulamalarıyla başarılı işlere imza atan özellikle kadınların yakından tanıdığı Mehmet Kartal, Miami’de kendi markasıyla hizmet vermeye başladı

Mehmet Kartal yaklaşık 4 yıl önce Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) aldığı teklifi değerlendirdi ve Miami’ye gitme kararı aldı.  Miami’nin en gözde kuaförlerinde sanatını icra eden Mehmet Kartal kendi adıyla kendisine ait güzellik salonunu açtı. ‘MK Beauty Salon’ markasıyla Miami’de hizmet veren Mehmet Kartal uzman ekibiyle haftanın 7 günü çalışıyor. Miami ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere Amerikalılar, Ruslar, Hindistanlılar, Azerbaycanlılar, Meksikalılar, Arjantinliler, Kolombiyalılar; Kanadalılar ve daha pek çok milletten kadınlara saç kesimi, saç boyama, cilt ve tırnak bakımı gibi pek çok alanda hizmet veriyor. Mehmet Kartal’la Miami’deki güzellik salonunda bir araya geldik. ABD’de kuaför olmanın avantajlarını, burada yaşayanların güzellik salonlarından beklentilerini konuştuk. 


ABD’de hizmet veren Türkiye kökenli kuaförlere ilgi nasıl?

Türkiye’deki kuaförlerin hemen hemen hepsi ABD’de yetişen kuaförlerden çok daha yetenekli. Bu nedenle başta Amerikalılar olmak üzere burada yaşayan tüm kadınlar Türk kuaförlerden hizmet almaya çalışıyor. Kısa bir süre önce kendi markamızla Miami’de açmış olduğumuz güzellik salonumuza randevusuz maalesef kimseyi kabul edemiyoruz. En erken randevu 1 hafta sonrasına verebiliyoruz. Bize olan ilginin en büyük göstergelerinden birisi de sanıyorum bu.


ABD’de yaşayan vatandaşlarımızın sizlere olan ilgisi nasıl?

Türkiye’den ABD’ye gelmiş ve burada yaşayan vatandaşlarımıza hizmet vermekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Onlar da bizden almış oldukları hizmetten dolayı çok mutlular. Çünkü aradıkları ya da istedikleri saç kesimi, saç boyaması ve diğer hizmetleri maalesef başka kuaförlerde bulmaları kolay olmuyor. Onların beklentilerini çok iyi biliyoruz ve elimizden gelen en iyisini onlara sunmaya çalışıyoruz. 


Miami’de kuaför olmanın avantajları neler?

Öncelikle mesleğimize olan saygının burada daha fazla olduğunu görüyoruz. Kuaför olmak burada Türkiye’ye göre çok daha değerli. Ekonomik açıdan Türkiye’yle kıyaslamak doğru olmayacaktır. Mesleğimizin zirve noktasının Amerika olduğunu düşünüyorum. 

Herkese tavsiye ediyorum

Türkiye’deki kuaförlerimize ABD’de çalışmalarını tavsiye eder misiniz? 

Elbette. Sanatında usta olan herkese burada kapı sonuna kadar açık. Eğer işinizde uzmansanız, dünyaya açılmak istiyorsanız bir saniye bile düşünmeden bu yönde adım atabilirsiniz. Nitekim ben sanatımı yurtdışında yapmaya karar verdikten sonra araştırmalara başladım. Benim için en cazip ülkenin ABD olduğunu gördüm ve buraya geldim. Şimdi ‘iyi ki buraya gelmişim’ diyorum. 

SEMANUR POLAT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.