Çiçek Abbas'tan Çiçek Osman'a

Çiçek Abbas'tan Çiçek Osman'a
Dört yıl önce kızının ismi ile başlayan çiçekçilik serüvenine kısa bir süre önce kendi hayalini gerçekleştirerek Çiçek Osman ismi ile devam eden Osman Nehirsu, çiçeklere dair duygu ve düşüncelerini bizlerle paylaştı. Esenyurt- Esenkent’te bulunan, nostaljik ve özel tarzıyla adından söz ettiren Çiçek Osman dükkânında Osman Nehirsu ile bir araya gelerek güzel bir sohbet gerçekleştirdik

4 yıl önce başladığı çiçekçilikte adından söz ettrimeyi başaran Osman Nehirsu, Damga'ya konuştu. Çiçek Abbas'tan etkilenerek Çiçek Osman ismiyle önemli bir popülarite yakaladığını belirten Nehirsu, "Dünyadaki trendleri takip ederek ve işe kendi vizyonumuzu da katarak ortaya farklı tasarımlar çıkarmaya özen gösteriyoruz" açıklamasını yaptı. Çiçeklerin insana benzediğini belirten Nehirsu, "Gül seven bir kişi için ayrı bir önem ve anlam taşır. Yine orkide seven biri için orkide farklı bir anlam taşır" dedi.


Çiçek Osman fikri nasıl gelişti? Çiçekçilik işi nasıl doğdu?

Bu işe dört yıl önce başladım. Önce kızımın ismi ile başladık. Defne Çiçekçilik olan dükkanımızın adını Çiçek Abbas’tan esinlenerek Çiçek Osman koydum. Çiçekçiliği seviyorum. İçeri ilk adımımı attığımda içimi farklı bir huzur kaplıyor. Bunun dışında insanların mutluluklarına ve sevinçlerine ortak olmakta bana ayrı keyif veriyor. Şu an daha çok bireysel çalışıyoruz. Gelen siparişlere karşılık veriyoruz. Talep oldukça güzel. İnsanlar verdimiz hizmetten memnun. Bölgemizde bulunan her eve, her iş yerine ve aklınıza gelebilecek her yere çiçeklerimiz büyük özen ve güvenle ulaştırılıyor.

esenyurt çiçek osman
 


Çiçek seçimleri kişilikleri ele veriyor mu sizce?

Her insan kendine uygun renk ve çiçek tercihini yapıyor. Daha sade ve soft renkleri tercih eden müşterilerimiz de oluyor daha şatafatlı ve gösterişli çiçekler tercih eden müşterilerimiz de oluyor bu kişiye göre değişkenlik göstermektedir. Seçim yaparken biraz da o anın ve ruhun etkisi de oluyor.


Çiçekleri hazırlarken daha çok nelere dikkat ediyorsunuz?

Bizim için müşterilerimizin zevkleri ve tercihleri ön plandadır. İnsanların özel günlerine ortak olduğumuz için işimize her zaman titizlikle yaklaşırız. Dünyadaki trendleri takip ederek ve işe kendi vizyonumuzu da katarak ortaya farklı tasarımlar çıkarmaya özen gösteriyoruz. Bu iş birazda ekip işidir. Ben ve ekibim müşterilerimizin memnuniyeti için canla başla her şeyden önemlisi bu işe sevgi ile yaklaşarak çalışıyoruz.

esenyurt çiçek osman


Çiçekler ve çiçek bakımı konusunda neler söyleyebilirsiniz?

Her çiçeğin kendine has bir özelliği ve kokusu vardır. Örneğin evde yetiştirilen çiçekler için en önemli konu sulanma zamanları ve şeklidir. Çiçek yetiştirmek kolay olmayan bir durumdur. Yetiştirdiğimiz çiçekleri direkt güneş ışığından ve kışında kalorifer peteklerinden uzak tutmamız gerekmektedir.

esenyurt çiçek osman



HER ÇİÇEK BİR İNSANA BENZER

Her çiçek bir anlam taşır mı sizce? Hangi çiçekler hangi anlamı taşır?

Bence her çiçek bir insana benzetilebilir. Çiçekler de tıpkı bizler gibi yaşayan olduğu yere değer katan canlılardır. Bu kişiye göre anlam kazanır. Gül seven bir kişi için ayrı bir önem ve anlam taşır. Yine orkide seven biri için orkide farklı bir anlam taşır. Bir kişi kaktüs seviyor ve kaktüsle mutlu oluyorsa onun için de kaktüs farklı bir anlam barındırır.

esenyurt çiçek osman



ŞUBELEŞME HEDEFİM VAR

İleriye dönük hedefleriniz ve hayalleriniz nedir?

İleriye dönük şubeleşme hedeflerim var. Yan tarafta yerimiz var orayı genişleterek peyzaj alanına çevireceğim. Çiçek dükkanımızın konsepti klasik bir şekilde devam edecek butik tarzında. Çiçek Abbas nostaljisini yaşatmak istiyorum. Benimde eski şeylere, antikalara ayrı bir ilgim var. Dışarıya yeni bir tabela yaptırdık. Çiçek Osman durağı adında. Oda görenler tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor. İnsanların dikkatini çekiyor.


Röportaj: Melek İncel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.