Efsane bir Emin geliyor

Efsane bir Emin geliyor
Müzik dünyasının başarılı isimlerinden sanatçı Emin'le kariyerine ve gelecek hedeflerine dair keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Önemli hedefleri olduğunu anlatan Emin, çok yakında yeni şarkısının çıkacağını beliterek, “Yeni şarkı için 4,5 aylık bir süre var. Güzel bir çalışma olacağına inanıyorum. Bu sefer efsane geliyorum” dedi

Birbirinden güzel çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Emin, Damga'ya konuştu. Kariyerine ve müzik dünyasındaki hedeflerine dair samimi açıklamalarda bulunan Emin, geleceğe dair çok güzel amaçlarının olduğundan söz etti. Sorularımıza içtenlikle yanıt veren Emin'in açıklamalarını gelin beraber okuyalım...

Meslek olarak başka bir alan değil de neden müzik?

Müziği seçme sebebim çevremdeki herkesin müzisyen olmasından kaynaklıydı. Reynmen, olsun Rauf Baygut olsun, Oğulcan Nihat, Aykut Yavuz gibi daha nice isimler benim yakın arkadaşlarım. Onlarla büyüdüm bu yüzden müziğe merak sardım diyebilirim.

Nasıl bir aileye doğdunuz?

Maddi açıdan çok şükür iyiyiz. Babam ticaret adamı annem ise ev ile ilgileniyor. Her şey çok güzel ailem ile aram iyi. Annem ile babam mutlular. Huzurlu bir ailede büyüdüm. Umarım hep böyle devam ederiz. Aile çok önemli bir şey herkes ailesinin değerini bilmeli anne baba kadar güzel bir şey daha yok.

SELAMİ ŞAHİN DAYIM OLUR

Sizi tanımayanlar için biraz kendinden bahseder misiniz?

-Ben hayatım boyunca hep nerde nasıl başarılı olurum diye çok araştırdım. Yapmadığım spor gitmediğim eğlence mekanları kalmadı. En sonunda artık Latin dans denemek istedim ve şu an profesyonel olarak Latin dans yapıyorum. Ben dansçı olarak doğmuşum ve çok mutluyum. Dubai’de doğdum büyüdüm ailem iş için oraya taşındılar. 13 yaşımda Türkiye’ye döndük güzel anılar biriktirdim. Aslen Hataylıyım. Selami Şahin dayım olur, belki müzisyenliğim oradan geliyordur. Annem ev hanımı babam ise dış ticaret yapıyor. Yurt dışına giyim üzerine çalışıyoruz. Dubai’de Türk okulu olmadığından Suudi Arabistan’da bir Türk okuluna gittim. 6. sınıfa kadar Arabistan’da Türk okulunda okudum. Ardından Başakşehir’de Ak Şemsettin Ortaokulu’na başladım. Liseyi Bursa ve İstanbul’da okudum. Şu an ise Sakarya Üniversitesi’nde Grafik Tasarım bölümünü okuyorum. Ayrıca biz 5 kardeşiz, 2 abim, 1 kız kardeşim, 1 de ablam var. Aynı zamanda hem amcayım hem de dayıyım 4 tane yeğenim var. Kısacası Emin Yazıcı müzik ve dansla ilgileniyor.

Peki bu dans aşkı nereden geliyor?

Dans etmeden önce hayatımda bir eksiklik hissediyordum. Hayat bana çok sıkıcı geliyordu. Genç olmama rağmen dansta kendimi buldum. Hayatın güzel olduğunu öğretti bana. Mutlu olabileceğimi gösterdi. Bu yüzden dans bence en güzel şey. Özellikle Aytunç Bentürk ve Mert Gençoğuz hocamla dans etmek benim için gurur verici.

Müzik ve dans çok farklı değil, birbirini tamamlayan alanlar. İkisini sahnede ve günlük hayatında harmanlayabiliyor musunuz?

Müzik olmazsa dans olmaz. İkisi bir araya geldi mi bir bütün olurlar. Bu benim için çok özel. İkisi de vazgeçilmezim. Bir arada yapınca baya hoş bir görüntü ortaya çıkıyor.

Birini seçme şansın var, dans mı müzik mi?

Ben dans derdim. Çünkü müzik camiasında ne olacağı belli olmuyor. Her an batabilirsiniz ama dans camiasında hep bir yükselme var. Asla batmanıza imkân yok.

Dans sizin için ne ifade ediyor? Ya müzik?

-Dans benim için bir yaşam biçimi. Derdini anlatma sanatı. Dans ederken aşırı mutluyum. Müzik ise benim için insanların duygularına çare olacak, bir araç gibi insanlığa yapılan güzel bir anlatım şekli.

Sesinizle ilgili olumsuz şeyler duydunuz mu hiç?

Şu ana kadar sesimle ilgili hiç olumsuz eleştiri almadım.

Sizce herkes şarkıcı olabilir mi?

Bence herkes şarkıcı olabilir çünkü müzisyen olmak için illa ünlü biri olmana gerek yok. Herkes müzik yapabilir. Hayallerinizin peşinden koşun. Başkalarının ne dediğine bakmayın.

Yeni şarkı ne zaman?

Yeni şarkı için 4,5 aylık bir süre var. Güzel bir çalışma olacağına inanıyorum. Bu sefer efsane geliyorum.

İlk şarkınız "Zor"da kimlerle çalıştınız?

İlk şarkımda bestecimiz Oğulcan Nihat oldu. Opirus Müzik ile çalıştım. Sadık Hazırcı da klibimizi çeken isim oldu. Şarkıyı kaydederken ve aranje kayıtlarında çok eğlendik. Oğulcan Nihat’ın elinde güzel bir şarkı vardı “Zor”u bana dinletti. Dinler dinlemez sakın kimseye verme benim olsun dedim ve masal o an başladı.

 Şarkı söylemeliyim dediğiniz dönüm noktası neydi?

Hayat benim için çok sıradandı ve ben ön planda durmaktan hoşlanan birisiyim. Sıradan bir insan olmadığımı düşündüğüm için müzisyen olmak istediğime karar verdim. Benim için doğru bir seçim olduğunu gelen tepkilerden anlıyorum.

 Şarkı söylemediğinizi, dans etmediğinizi düşünün. Ne yapardınız?

Sanırım hayata tutunmak için yeni bir yol arardım.

SAÇMA VİDEOLARLA ÜNLÜ OLUYORLAR

 Sizce ünlü olmak zor mu kolay mı?

Ünlü olmak zor değil çevrenizde ünlü biri varsa ve onunla yakın arkadaşsanız ünlü olmama şansınız yok. Bir paylaşıma, bir videoya abuk subuk hareketlere bakar. Saçma sapan hareketler yapıp paylaştığınız zaman bu ülkede ünlü olabiliyorsunuz. Binlerce örnek var vasıfsız olduğu halde bu ülkede milyonlar kazanan…

 En çok kimleri dinlemeyi seversiniz?

En çok Şehinşah, Ezhel, Velet, Norm Ender gibi sanatçıları dinliyorum. Genel olarak rap dinlemeyi seviyorum.

 Kendinize örnek aldığınız yakın hissettiğiniz isimler var mı?

Örnek aldığım dayım var Selami Şahin. Umarım onun kadar büyük bir sanatçı olurum.

İSMAİL GÖKGEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.