Emeğe ihanet edilmez

Emeğe ihanet edilmez
Şarkıcı Ata Göçen sahte tıklanma satın alanlara çok sert tepki gösterdi. "İzlenme daha çok görülsün diye sahte tıklanmalar satın alıyorlar. Aslında emeklerine ihanet ediyorlar" diyen Göçen, "Çünkü hiçbir zaman şarkısı aslında ne kadar dinlenmiş bilemeyecekler. Saçma geliyor bana bu tık’lar. Asla yapmadım yapmayı da düşünmüyorum" ifadelerini kullandı

Ata Göçen 3 Mayıs 1981 yılında tekstil işi yapan bir ailenin çocuğu olarak Bursa şehrinde dünyaya geldi. Henüz ilk okul zamanlarında sesinin güzelliğini keşfeden öğretmeni, onu gösterilerde sahnelerle buluşturdu. Lise eğitimini erken zamanda sonlandırmak zorunda kalan Göçen, içindeki müzik aşkını söndürmedi. Müzik hayatına 1999 yılının sonlarına doğru 1 piyanist şantör ile başlayarak ilk defa sahne almaya başladı. Vatani görevini icra ettikten sonra müzikle olan bağının en üst düzeyde olduğunu belirten Ata Göçen, kendisini müziğe sevdalı bir insan olarak ifade ediyor.Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi konservatuar sınavlarına giren sanatçı yarım bırakmış olduğu liseyi açıktan bitirdi. Konservatuarda ud ve koro eğitimleri aldı. 2019 yılında Netd dahil olmak üzere pek çok müzik platformunda yayınlanan Naş, Silvana Müzik etiket ile piyasaya sürüldü.

Bursa'yı seviyor musun? Ayrılmayı düşünüyor musun?

Doğup büyüdüğüm şehir ailem, akrabalarım, arkadaşlarım, gençliğim Bursa benim her şeyim. Çok seviyorum. Trafik desen yok her yer yarım saat mesafede rahat kolay yemyeşil bir şehir Bursa.... Sahne işlerimin hepsi burada şimdilik ama ayrılmak gerekirse de ayrılırım. Tabi bir ayağım hep Bursa’da olur orası ayrı.

Tekstil ve müzik çok farklı alanlar. Neden müzik?

Tekstil baba mesleğim. Hayatını devam ettirebilmek için mecbur öğrenmek ve çalışmak zorunda kalıyorsun. Makineler çalışırken bağıra bağıra şarkı söylerdim küçükken nasıl olsa kimse duymuyor diye. Sesin güzel diyenler olduğu için müziğe devam etme kararı aldım. Müzik yolculuğum böyle başladı. Zaten şarkı söylemek hep hayalimdi ve gerçek oldu…

"Aşk Tanem" nasıl doğdu? Kimlerle çalıştın?

Aşk Tanem doğmadı zaten hep vardı. Naş varken de elimdeydi. Sadece bekletiyordum. Şarkılarımı tek tek çıkarmak istedim. Malum kış ayında duygusal bir parça olduğu için piyasaya sürdük. Her zamanki gibi söz müzik ve düzenleme Ensar Çelik’e ait. Yönetmenimiz ise Melek Ezgi. Şarkıyı ilk dinlediğimde müziğinden etkilendim keman sesi beni benden aldı. Bu şarkıyı kesinlikle ben söylemeliyim dedim ve seslendirdim.

İSMAİL GÖKGEZ

Ajda Pekkan denilince aklınıza ne geliyor?

Sence ne gelebilir ki? Türkiye’nin süper starı. Yaşlanmayan, enerjisi üst tavanlarda, bir daha bulunamayacak, bir daha gelmeyecek eşsiz bir insan. Bence dünya standartlarından bir kadın.

Müzik konusundaki hedeflerin neler?

Tabi ki hedefim sesimi tüm Türkiye’ye duyurmak. Daha çok kitlenin benden haberi olmasını istiyorum. İki şarkımla birlikte birçok insana ulaştık. Ulaşmaya da devam edeceğim. Yeni şarkılarımız yolda…

12 şarkılık albüm yapacak mısın?

Çok isterim ama bu şartlarda zor. İyi, kemik bir dinleyici kitlemin olması lazım. Daha çok tanınmam lazım ki albüm yapayım. En ünlü isimler bile baktığın zaman albüm yapmıyor tek şarkı tek şarkı çıkarıyor. Onlar albüm yapmazken benim de yapmam doğru olmaz. İnşallah ileride imkan olur.

Dünyayı etkileyen bu virüs en başta müzik ve eğlence sektörünü yerle bir etti. Nasıl geçiriyorsun günlerini?

Dünyaca zor bir süreçten geçiyoruz. Bu günleri atlatıp, geride bırakacağız umuyorum. Annem ile beraber sürekli evdeyiz. O 65 yaş üstü olduğu için dışarı çıkamıyor. Beraber temizlik yapıyoruz yemek yapıyoruz. İnternetten bol bol dizi, film izleyip müzik dinliyorum.

Naş çok sevildi. Sebebi neydi?

Sevildi ve dillere pelesenk oldu. Bana da çok yakıştı. Hareketli ve heyecanlı bir parça olduğu için çok benimsendi.

Dünyada ve Türkiye'de kimler dinliyorsun? *Kendine örnek aldığın isimler kimler?

Yabancı müzik dinlemiyorum dermişim. :)) Jennifer Lopez, Shakira, Lady Gaga, Beyonce, Cardi B, Türklerden ise Ebru Gündeş, Tarkan, Ajda Hanım, Demet Akalın, Gülşen ve Hadise’yi çok severim. Hepsi kendi alanlarında çok başarılı, örnek insanlar. Ebru Gündeş hayranıyımdır. Keşke onun gibi olabilsem…

Önümüzdeki günlerde müzik adına bizi neler bekliyor? Planlıyor musun?

Birçok planımız var. Ne yapabilirim diye sürekli düşünüyorum. Şimdiden beste arayışına başladım. Yeni single’lar gelecek. Sürprizlere hazır olun. Bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak.

Youtube kanalına gelen tepkiler nasıl?

Bu kadar güzel tepkiler beklemiyordum ama harika şeyler duyduk. İnsanların beğenisi benim de hoşuma gitti. Hem kendi şarkılarımın hem de bilinen şarkıların akustik videoları gelmeye devam edecek. Herkesi abone olmaya davet ediyorum. Buyurun gelin, isteklerinizi söyleyin, seslendirelim ve beraber dinleyelim.

Fotoğraflarda, kıyafetlerde, kliplerde çılgın bir tarzın var. Farklısın değil mi?

Evet farklıyım ama abartılacak kadar da değil. Herkes gibi giyinmeyi de seviyorum. Alışveriş yapmaya bayılıyorum. Kıyafetlerimi kendim seçiyorum. Bütün kliplerde sahnede styling’im bana ait. Kendi modamı kendim yaratmaya çalışıyorum.

En son dinlediğin şarkıyı merak ediyorum.

En son 3 şarkı dinledim: Zeynep Bastık Uslanmıyor Bu, Sezen Aksu Ben De Yoluma Giderim ve Simge Ne Zamandır.

Sahte tık'lar hakkında ne düşünüyorsun?

İzlenme daha çok görülsün diye sahte tıklanmalar satın alıyorlar. Aslında emeklerine ihanet ediyorlar. Çünkü hiçbir zaman şarkısı aslında ne kadar dinlenmiş bilemeyecekler. Saçma geliyor bana bu tık’lar. Asla yapmadım yapmayı da düşünmüyorum.

Sence müzik camiasındaki herkes neden kendisini kral kraliçe ya da imparatoriçe ilan ediyor?

Acaba onlar mı yapıyor yoksa siz basın mensupları mı yapıyorsunuz? Kusura bakmayın ama siz yakıştırıyorsunuz. Onlar da hoşuna gidiyorsa kabul ediyor.

Türkiye'de müzisyenlik maliyetli değil mi?

Maalesef baya pahalı bir müzisyen için her şey. Aslında bu kiminle çalışmak istediğinize bağlı. Kişiye göre yere göre çekime göre maliyetler değişiyor. Eğer beste üreten biri değilseniz satın almak zorundasınız. Bu da maliyeti artıran nedenler arasında.

Hayatım boyunca unutmayacağım neler tavsiye edersin?

Doğru, dürüst, hak yemeyen birisi olduğun sürece herkes seni sever ve sayar. Ben mesela müzikle çok şey öğrendim, öğrenmeye de devam ediyorum. Hiçbir zaman oldum demedim. Bence sen de dememelisin.

Sorularımı beğendin mı?

Soruların iyiydi. Sana teşekkür ederim. Kalemine ve yüreğine sağlık. Herkes beni takipte kalsın ve dinlemeye devam.

İSMAİL GÖKGEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.