En temel unsur misafirperverlik

En temel unsur misafirperverlik
Heybet Döner Lokantası İşletmecisi Caner Aksu, "Geçmişten Günümüze bir Lezzet Mozaiğidir" sloganı ile yola çıktıklarını belirterek, "Kuruluş ilkemiz döneri ana vatanı olan ülkemizde hak ettiği konuma taşırken bir ‘fast-food’ ürünü olmadığını aslında Anadolu mutfağının kıymetli bir ürünü olduğunu göstermektir. İşletmecilik ilkemizin en temel unsuru Türk misafirperverliği ile lezzet ve hizmeti bir arada sunmaktır" dedi

Beylikdüzü'nde döner denince ilk akla gelen isimlerden biri olan Heybet Döner Lokantası eşsiz lezzetleriyle bölgenin tercih edilen bir işletmesi. Bahçeşehir, Esenkent ve Alkent şubelerinde de başarıyla hizmet veriyor olması, sektöre ilk adımın belli bir program dahilinde atıldığının işareti. Menüde yer alan lezzetlerden, işletmelerin dekorasyonuna kadar her şey ciddi bir kurumla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. İşletmeyle ilgili bilgileri markanın kurucusu Caner Aksu anlatıyor.

Heybet Döner Lokantası hakkında kurumsal konsept çerçevesinde bilgi verir misiniz?
Heybet Döner Lokantası bir Niş Mutfak Gıda işletmesidir. ‘Heybet’ Kardeşim Mimar Tamer Aksu ile oluşturduğumuz 2. Gıda Markamızdır. Ben kurumsal kimlik, konsept danışmanlığı ve mutfak koordinatörlüğünü üstlenirken Tamerde tüm tasarım sürecini yönetiyor. Tamer mimaride ‘Less is more’ az çoktur ilkesini uygularken bende az ve öz gıdayı sunmayı hedefledim. Böylece iyi ve lezzetli gıdayı yalın ve keyifli bir işletmede sunan Heybet ortaya çıktı. ‘Heybet’ isminin anlamı Anadolunun bir çok yöresinden birleştirdiğimiz ürünlerin çeşitliliği bolluğu ve yüceliği anlamından gelmektedir. Markamızın sloganı ise ‘Geçmişten Günümüze bir Lezzet Mozaiğidir’ Biz bu mozaiğin her bir mahsülünün kıymetini biliyor ve öyle kalması için de farkındalık yaratıyoruz. Batılılaşırken Anadolumuzu; mutfağımızı ve kimliğimizi de yanımızda taşıyoruz.

Heybet döner hangi tarihte hizmete girdi, kuruluş ve işletmecilik ilkeleri neler?
Heybet Döner Lokantası 2016 yılında Bahçeşehir'de kuruldu. Kuruluş ilkesi, döneri ana vatanı olan ülkemizde hak ettiği konuma taşırken bir ‘fast-food’ ürünü olmadığı aslında Anadolu mutfağının kıymetli bir ürünü olduğunu göstermektir. İşletmecilik ilkemizin en temel unsuru Türk misafir perverliği ile Lezzet ve Hizmeti bir arada sunmaktır.

heybet döner

Menü oluşturulurken hangi kriterler göz önünde bulunduruldu?
Heybet'in menüsü aslında bu ulu coğrafyanın eşsiz mahsülleri ile oluşturulmuştur. Edirne’den Afyon’a, Mardin’den Trabzon’a bir lezzet mozaiğidir. Tatlılarımız Trabzon'un, çorbamız Mardin'in, etlerimiz Trakya'nın, ikramlarımız da Ankara’nın eşsiz mahsulüdür. Şöyle ki ikram ettiğimiz çay bile Sürmene'den getirilmektedir. Heybetin her bir ürünü yöresinden temin edilmekte ve yerli üreticiyi destekleme kaygısı taşımaktadır.

Menüdeki döner çeşitleri hakkında bilgi verir misiniz? Neye göre çeşit yapılıyor?
Burası bir Döner lokantası ve aynı şiştem dönerin çeşitleri olsun istedik. Tabaklı servislerde Lavaş üstü, Pilav üstü, iskender, Beyti sarma, ve mevsimide Beğendili Döner mevcut. Dönerimizi Kendi hazırladığımız Lavaş ekmeğinde dürüm olarak veyahut yine kendi üretimimiz olan Tombik pide (Gobit ekmek) de sunabiliyoruz. Ayrica minik Heybet müdavimlerimiz için çocuk menüsü mevcut.

heybet döner

Sizin lavaşınızın lezzetinden söz ediliyor. Bu lezzet nereden geliyor?
Lavaşımızım lezzeti Konya ilimizin sarı buğday unundan hazırlanıyor olması ve sıcak sıcak sunulmasından geliyor. Lavaş hamurumuz günlük taze katkısız hazırlanıyor.

Sizin bir tatlınız vardı meşhur? Heybet Döner Lokantasının Tatlı menüsünü tanıtmamız gerekir. Menüde yer alan lezzetler hakkında bilgi verir misiniz?
Bizim değil Karadenizin meşhur tatlısı ‘Trabzon el açması fındıklı baklava’ elle açılır doğal şekerli oldukça hafif bir tatlıdır haftada 3 defa Trabzondan temin ederiz. Porsiyon olarak Kg ve yahut mzel günleriniz için tepside sipariş edebilirsiniz. Birde Hamsiköy usulü günlük taze sütten hazırladığımız fırın sütlacımız var onu kendimiz üretiyoruz. Salonda olduğu gibi pakette de güveçle servis ediyoruz.

Catering hizmeti hakkında neler söylersiniz?
Heybet siz nerede iseniz döneri oraya getiriyor. Özel günleriniz için açık kapalı alan fark etmeksizin özel döner ocağı ve ustası ile gelip dönerinizi sıcak sıcak yerinde servis ediyoruz.

heybet döner

Heybet Döner’in servis hizmeti hangi bölgeleri kapsıyor, bir sınırı var mı?
Lokantamızın paket servisi mevcut aslında sınırı dönerin en büyük unsuru sıcaklık belirliyor özel ambalaj ve thermobox ürünlerle bölgemizdeki bir çok yere en kısa sürede götürüyoruz.

Yerinizi arayanlar için soruyorum. Şubeniz tam olarak nerede? Heybet hangi saatler arasında hizmete açık?
Heybet Alkent şubemiz PelikanHill çarşı bloklarında haftanın her günü sabah 11:00 akşam 22:00 saatleri arasında hizmet vermekteyiz.

Gölvadisi Heybet şubesinin samimi bir hizmet anlayışı ve keyifli bir ortamı var. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Şubemiz işletmesinde bizden aileden biri kurucu ortağımız Selim Oğuz Çapan var. En başından beri süreci birlikte yönettiğimiz için aynı heyecanı taşıyor, tabi Oğuz beyin Türk misafirperverlik anlayışı oldukça ileride işletmemiz ve markamıza misyonumuz gereği değer katıyor

heybet döner

Bunların dışında bölge halkına vereceğiniz bir mesaj var mı?
Gıda güvendir bizde bu bölgede güvenli gıdanın nadide bir örneğiyiz. İyi tarım, iyi gıda, yerli mahsul, Türk geleneği ve anadolu mutfağına önem veren herkesi bu işletmede görmekten mutluluk duyarız.

DANA AFYON'DAN KUZU KEŞAN'DAN
Dönerden söz ediyorsak öncelikle eti konuşmamız gerek. Herkesin severek yediği bir yiyecek olan dönerin kendine göre bir hazırlık aşaması var ve pişirilmesi de çok farklı. Heybet Döner eti nereden tedarik ediyor. Hangi et kullanılıyor, dana, kuzu?

Heybet Döner'in reçetesini oluştururken çok kıymetli ustaların tecrübelerinden faydalandık. Döner gerek hazırlık gerekse de pişirilme sürecinde oldukça hassas bir üründür. Bu sebeple İstanbul'da işini seven işe değer katan döner ustalar tezgahımızdadır. Döner kullandığımız etler dana ve kuzu karışımıdır. Dana etimiz Afyon, kuzu ise Keşan'dan temin edilmektedir. Dönerimizi diğer dönerlerden ayırt eden en önemli unsur kuyruk yağı ve çeşitli baharatların kullanılmamasıdır. Odun ateşinde pişen dönerimizin yuvarlak değil köşe olmasının sebebi ise her bir yüzün eşit miktarda pişmesini sağlamaktır. Heybette yediğiniz dönerlik etler önce kemikte 2 gün sonra yaprak yaprak işlenerek özel marinasyonda 4 gün dinlendirildikten sonra şişlere dizilip servise hazır hale getirilir. Pişirilmeside aynı titizlik ile sürdürülür meşe odununda tam kıvamında kesilen döner tandır ustası tarafından anında pişirilen tandır lavaşı ile servis edilir.



Döneri asla bekletmiyoruz
Bizde döner ve iskender eti anında kesilir ve servis edilir. Şubelerimizde servis yoğunluğuna göre en az 2 en çok 4 şiş döner takılır. Sabahtan takıp döneri akşama bekletmiyoruz şişteki dönerin maksimum servis süresi 4 buçuk saattir. Buna özen gösterir taze sulu lezzetli bir döner yemenizi sağlarız. Dönerimizi misafirlerimizin arzu ettiği şekilde kalın-ince, pişkin-sulu, parça-yaprak şekilde servis edebiliyoruz. Çünkü herkesin yeme hızı yeme alışkanlığı aynı değil misafirlerimizi tanıyor ve taleplerine göre servis ediyoruz.

ÜRETİM TEK MERKEZDE
İşletmeniz Kapasitesi nedir? Kaç kişi ile hizmet veriyor? Üretim ve servis kalitesi açısından iyi eleman zorunlu olmalı. Bu konuda bir sıkıntı var mı?

İşletmemizin toplam 86 kişilik oturum kapasitesi mevcuttur gerek iş molanızda gereksede eve takın konumda nezih bir ortamda leziz bir yemek yemeniz için dizayn edilmiştir. Bu şubemiz 17 kişi ile hizmet vermektedir. Şubeler arası lezzet ve hizmet farklılığı olmasın diye ürünler merkezde Bahçeşehir şubede üretilir personelde oryantasyon sürecini Bahçeşehir'de geçirdikten sonra şubeye atanır. İnsan kaynağı ve kalifiyesi bizim için önemlidir her şubede eğitici bir ustabaşı yada salon servis müdürü mutlaka bulunur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.