Evden çalıştı kendi mağazasını kurdu: Belgin Kadıoğlu

Evden çalıştı kendi mağazasını kurdu: Belgin Kadıoğlu
Moda tasarımcısı Belgin Kadıoğlu, 2 yıldır evde çalışarak yaptığı tasarımlarla 'Atelier Belgin Kadıoğlu' adıyla kendi mağazasını kurmayı başardı. Çanta, kemer, bikini ve küpe gibi birçok ürünü kendi el emeğiyle yapıp sattığını anlatan Kadıoğlu, “Bunun mutluluğunu tarif etmek inanın mümkün değil” dedi

Başarılı moda tasarımcısı Belgin Kadıoğlu, 2 yıldır evinde yapmış olduğu tasarımlarla birlikte Trendyol üzerinden kendi mağazasını kurmayı başardı. Çantadan, kemere, kemerden bikini ve küpeye kadar birçok ürünü kendi el emeğiyle yapan Kadıoğlu, başarısının sırrını Damga okurlarına anlattı. Uzun yıllar yurtdışında çalıştığını ve Barcelona'da eğitim aldığını kaydeden Kadıoğlu, “Türkiye' de maalesef tasarım çalmak, insan kullanmak, kuyu kazmak gibi olaylar yaşadığım için evde kendi çapımda bir şeyler yapmaya karar verdim ve bu şekilde de başarılı oldum” ifadelerini kullandı.


Belgin Hanım biraz kendinizden bahseder misiniz?
İki senedir evde tasarım yapıyorum. Abimin vefatıyla evde takı tasarımına başladım. Daha sonra bikini, kemer ve çanta tasarımına ağırlık verdim. Bu sayede evde de çalışılabilceğini anladım. Sonuçta pandemi de bu konuda bize yardımcı oldu. Ev kadınlarına da bu konuda destek oldum, onlara da ördürüyorum.

belgin kadıoğlu


Buraya gelene kadar ne gibi işler yaptınız?
Moda tasarım mezunuyum. Barcelona'da okudum. Daha sonra yabancı firmalarda çalıştım. Tabi oradaki ortamlar çok farklı. Sanata ve el işine önem veriyorlar. İki sene yurt dışında yaşadım. Daha sonra Kuveyt' e gidip, orada moda evi açtım. Ondan sonra burada bir- iki firmayla görüştüm ama Türkiye' de maalesef tasarım çalmak, insan kullanmak, kuyu kazmak gibi olaylar yaşadığım için evde kendi çapımda bir şeyler yapıyorum. Bu sayede başarılı da oldum.


Memnun musunuz?
Memnunum, en azından kafam rahat.


Müşterilerinizi nasıl buluyorsunuz?
Müşterilerimi daha çok online web sitem var, Trendyol'da mağazam var, instagram üzerinden sayfam var oradan buluyorum.


Mağazanızın adı nedir?
Atelier Belgin Kadıoğlu


Hangi ürünleri satıyorsunuz?
Çanta, kemer, bikini, deri tasarımı çanta, küpe, kolye, gibi ürünler mevcut.

belgin kadıoğlu


Bu ürünlerin farklı bir özelliği var mı? Kilo veren, stres atan gibi...
Tamamen el yapımı ürünlerdir. Bunlar da kullanan için mutluluk veriyor.


Fiyat politikanızı neye göre belirliyorsunuz?
Kişiye özel tasarımlar yapıyorum. 300 ve 750 lira civarı ürünlerin fiyatı değişiyor. Takılar da 120 ile 200 arasında.


Ürünlerinizin cinsi nedir? Ürünlerin içeriğinde zararlı katkı maddeleri var mı? Vegan üretim şeklini benimsiyor musunuz?
Ürünlerimde kanserojen maddeleri asla kullanmıyorum. Özenle seçiyorum. Takılarda gümüş kullandığım da oluyor. İngiltere ve Amerika ile görüşüyorum, oarada online sitelerden bu ürünler satılacak.


Satış artarsa talepleri nasıl karşılamayı düşünüyorsunuz?
Ekip kurdum ve o ekiple beraber yürüyeceğim. Ürünlerimizin kaliyesi çok iyidir.

belgin kadıoğlu


Türkiye'de size belli modacılardan geri dönüşüm ve talep oluyor mu?
Özellikle ürünlerimi satmak isteyenler oluyor, ortak çalışmak isteyenler oluyor. Onlara koleksiyon hazırlamamı istiyorlar.


Moda tasarımcılığı yapıp kendi markasını kuranları biliyoruz. Günümüzde marka olmayı başaran var mı?
Daha çok al- at yapan var. El işi yapan tanıdıklarım da var. Türkiye' de el işine fazla önem vermiyorlar. Bu yüzden Türkiye'den çok beklentim yok.


Kendi markasını yaratmak isteyenlere, online satış yapmak isteyenlere, gençlere, evden çalışmak isteyenlere neler tavsiye etmek istersiniz?
Daha öncesinde büyük firmalarla da çalıştım ama evde de satış yapılabiliyor. Büyük markalara yurt dışında koleksiyon hazırladım. Evden de benim gibi küçük çaplı bir gelir kapısı el edebilirler. Tabi bu işi büyütebililer de.

belgin kadıoğlu


Ürünlerinizi sınırlı kalmayıp, geliştirmeyi düşünüyor musunuz?
Tabi üzerinde çalışıyorum, ilerlemeye devam edeceğim. Benim için önemeli olan yurt dışına açılmak. Yurt dışıyla görüşmeler de yaptım.


1 GÜNDE MAĞAZA AÇTIM

Online satış üzerinden bir ön yargı var. Oysa benim görsellerimin ve ürünlerimin daha iyi olduğunu söylüyorlar. Geri dönüşümlerim oldukça olumlu. Trendyol'da mağaza açmak ise bir günümü aldı, çok zor değil.

Mehmet Mert
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.