Gençler masa değil mücadele ruhu taşımalı

Gençler masa değil mücadele ruhu taşımalı
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütleri'nde seçimlere kısa bir süre kala gençlik örgütleri de kıyasıya bir yarışın içine girdi. CHP Avcılar Gençlik Örgütü Adayı Oktay Kalem de bu yarışta ter döken isimlerden birisi. Kalem'le gençliği ve gençlerin siyasetteki yerini konuştuk. Kalem, “Gençlik sadece masa taşıyan, bayrak asan bir yapı değildir gençliğin de fikirleri vardır” diyor

10 Aralık tarihinde yapılacak CHP Avcılar İlçe Örgütü seçimine kısa bir süre kalan, CHP Avcılar Gençlik Örgütü'ndeki seçim yarışı da hızlandı. 4 adayın yarıştığı gençlik kolları başkanlığı için ilçenin en renkli ve farklı adayı ise Oktay Kalem oldu. Yeşilkent ve Firuzköy Mahallesi'nden çıkan 3 adaydan biri olan Kalem, diğer iki adayın çekilmesi sonucu iki mahallenin de tek adayı olarak yarışa girdi. Üzerinde ciddi bir ağırlığın olduğunun bilinci içerisinde hareket ettiğini belirten Kalem'le, CHP gençliğine dair ve kendisine dair keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Gençlik ne istiyor veya nereye varacak; okuyarak cevabını almanız mümkün...

Yeşilkent ve Firuzköy'den tek aday olarak çıktın. Önce bunu soralım. Nasıl oldu bu iş?
Normalde zaten bizim 1 buçuk senelik çalışmamız vardı ama biz bunu çok dillendirmedik yıpratma politikaları olabilir diyerek. Benden hariç iki arkadaş daha mahallemizden aday çıktı. Birisi Mesut Aslan diğeri de Sinan Köse oldu. Biz 3 aday çıkınca mahalleden tek yumruk olarak çıkalım dedik. Çünkü bizim tek amacımız CHP gençliğini bir arada tutmak ve birleştirmek çünkü geçmiş dönemdeki gençlik kolları çok farklı yapılara kaydığı için ayrıldılar, seçimi kaybettiler geri çekildiler. Biz bunun olmamasını istiyoruz bizim hedefimiz menfaat ya da çıkar değil. Tek yumruk olarak çıkalım dedik Mesut kardeşim çekildi. Sinan ile de bir 8-9 saat kendimiz arasında bir fikir alışverişi yaptık.Karar verdik Sinan kendisinden feragat ederek benim adaylığımı açıkladı.

Şu an senin dışında 3 aday daha var değil mi?
Evet. 3 rakibimiz var 3'ü de Ambarlı'dan. Şöyle bir algı var; Yeşilkent diğer mahalleleri yok sayıyor diye bir anlayış var. Bu yanlış bir anlayış. Biz tüm mahalleleri kucaklayacağız. Biz Yeşilkent'in değil Avcılar'ın adayıyız.

Avcılar'ın 10 mahallesi var. Peki diğer 8 mahalleden niye aday çıkmıyor?
Geçen dönem Denizcan Sandal vardı Gümüşpala'dan adaydı. Değişebiliyor bu süreç neyi götürür neyi getirir bilemeyiz. Her mahallede politik bir gençlik vardır. Önemli olan onlara ulaşmak. Hepsine ulaşmak. En önemli kısım bu.

Diğer adaylarla iletişiminiz nasıl arkadaş mısınız görüşüyor musunuz?
Birbirini karalama politikalarını geçmiş zamanlarda gördük farklı yaftalamalar gördük. Bunların önüne geçmek için özellikle ben bir adım attım. Bütün örgütümüzle beraber bir bütün olmaya çalışıyoruz. Diğer adaylar benim arkadaşım tabii ki görüşüyorum. Bütün adayların basın açıklamalarına katılacağız. Katılmaya devam edeceğiz. Mesela yarın Olgu Aslan adaylığını açıklayacak. Orada da olacağız.

Bütün gençlere dokunacağız
Neyi hedefliyor peki Oktay Kalem?

Hedefimiz bütün gençlere dokunmak. Gerekirse tek tek bütün gençlerin kapısını çalmak, evine gitmek niye gelmiyorsun kardeşim demek istiyoruz. Böyle bir hedefimiz var. Biz bu anlamda Avcılar'da güzel bir gençlik yapısı oluşturmaya çalışıyoruz.

Peki gençlik kolları sahiden ne iş yapıyor? Bayrak asıyor, masa taşıyor ama başka ne yapıyor?
Bayraklama vs gençliğin görevidir. Ama gençlik demek sadece bayrak asan, masa taşıyan, sandelye taşıyan yapı değildir. Gençliğin fikirleri vardır. Bu fikirleri hayata geçirmek için yol almamız gerekiyor. İlçe Başkanı ile zaten koordineli bir şekilde çalışırsanız başarıyı da elde edersiniz bu anlamda güçlenerek çıkarsınız. Gençliğin her yerde olması lazım, başkaldırması lazım tabii ki parti tüzüğü çerçevesinde. Biz de bunu başaracağız.

Şimdiye kadar neler yaptın?
Geçen gün Firuzköy'de mahalle birimindeydim. Benim Yeşilkent'te tanımadığım genç çok azdır. Çünkü mahalle biriminden gelen birisiyim. Yeşilkent çok büyük bir mahalle. Avcılar'daki iki üç mahalleyi birleştirseniz Yeşilkent ancak edebilir. Ancak gene de diğer mahallelere de ulaşmaya çalışıyoruz belki çok kolay değil ama ekibimizle beraber yol alacağız.

Kimsenin adamı değilim
Hep derler şu şunun adayı diye. Siz kimin adayısınız Handan Toprak'ın mı Erhan Bozan'nın mı?

Ben şunun ya da bunun adamı değilim. Ya da kimsenin adayı da değilim. Biz böyle bir düşünceye karşıyız. Gençlerin kendi fikirleri ve çabası olması lazım. Bence bu süreçte kişiler üzerinden gitmek yanlış. O yüzden bu tarz yakıştırmaları doğru bulmam.

Handan Toprak ya da Erhan Bozan ile iletişiminiz nasıl?
Özel bir görüşmem hiç olmadı. Ama tabii Belediye Başkanımız Handan Toprak'ın yanındayız, arkasındayız. Onunla ilgili bildiğimiz hareketli çalışkan bir gençlik yapılanması istediği ben de bunu sağlamak için yola çıktım. Erhan Başkan ise olması gerektiği gibi her adaya saygılı, mesafeli.

Ekibin belli mi ya da aklında isimler var mı?
Katkı gösteren herkese bizim kapımız sonuna kadar açık. Pazarlıksız gelen herkese bizim kapımız açık. Zaten pazarlık çirkin bir kelime. Yani koltuk meselesi güden var delegasyon derdine giren var. Bunlar zaten hizmet için değil menfaat için geliyorlar. Biz menfaat için gelenlere kapalıyız. Ama derlerse ki biz sizinle beraber yol yürüyeceğiz, hizmette varız. O zaman o arkadaşlarımızla da yol almaya hazırız.

Ekibini baya önemsiyorsun...
Güçlü bir ekibimiz ve varolmuş bir ekibimiz var. O nedenle ilk olarak bu yola biz çıktık, aday olduğumuzu ilk olarak biz açıkladık. Gerçekten insanlara o güveni verirseniz zaten sandıktan da çıkarsınız. Beni destekleyen veya desteklemeyen hiçbir kardeşime kırgınlığım yok. Sebebi şudur burada kaybeden olmayacak kazanan CHP olacaktır. Bu iş layık görmeleriyle alakalı bir iştir. Bizi layık görürlerse bizi seçerler.

Sosyal medya büyük bir alan o alanı iyi kullandığını görüyoruz. Ekip işi dimi?
Doğru. Ama her şeyi benim tek başıma yapmam mümkün değil. Sosyal medyada da ekibimizdeki arkadaşlar yönlendirmeler yapıyorlar. Sağ olsunlar. Tabii ki beğenen olur beğenmeyen olur ama güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Bu noktada yanımızda olan herkese teşekkür etmek gerekir.

Mali bir kaynağımız yok
Bizim maddi olarak destek aldığımız ya da sırtımızı yasladığımız birileri de yok. Zaten söylemiştim; ben kimsenin adamı olmadım, olmam. Şunun ya da bunun adayı da olmadığımı söyledim. Dolayısıyla birisinde maddi anlamda destekte görmüyoruz. Yaptığımız çalışmalarda, partililerle gerçekleştirdiğimiz buluşmalarda birçok insan neler yaptığımızı ve nasıl bu kadar çok etkinliğe yetişebildiğimizi soruyor. Sorsunlar tabii ama kast edildiği gibi bir kaynağımız yok. Bütün maddi ihtiyaçlarımızı kendi cebimizden karşılıyoruz. Bu da bir ekip işi olarak karşımıza çıkıyor. Zaten birçok arkadaşımız zor bir şekilde geçimini sağlıyor. Asgari ücretle geçinmeye çalışan arkadaşlarımız var. Hatta şöyle söyleyeyim bizim ekibimizin dışında gençlik yapılanmasında birçok arkadaşımızın maddi olarak yaşadığı zorlukları biliyoruz. Hatta öyle ki bu arkadaşlarımızdan geçen ay sağlık sigortası nedeniyle maaşlarından bir kesinti yapıldı. Zaten bin dört yüz lira maaş alan insanın maaşından bir de sigorta vs için yüz iki yüz lira kesiyorsunuz o insanlar asgari ücretin bile altında maaş alıyorlar. Bizim için gerçekten üzücü bir durum. Ama hiç merak edilmesin biz bu konuda da arkadaşlarımızın hak ve taleplerini koruyup kollamaktan yanayız.

Emanete sahip çıkacağız
Şu anda varolan iktidarın politikalarından dolayı gençliğin geleceğe karamsar bakması umut kırgınlığına yol açabilir. Ama Atatürk'ün dediği gibi “Gençlik geleceğimizdir...” Hakeza gene Atatürk'ün iki emaneti var. Birisi cumhuriyet diğeri de CHP'dir. Biz bu emanetlere sahip çıkıyoruz. Avcılar için de umut biziz biz kazanacağız diyoruz. 

Parti içinde çok zeki gençler var
CHP gençliği olarak en nihai hedeflerinin partiyi daha da yukarıya taşımak ve bu ulvi amaç için hizmet etmek olduğunu söyleyen Oktay Kalem, şimdiye kadar gelinen noktanın önemsenmesi gerektiğini fakat bunu ileriye götürmek için de çaba sarfedilmesi gerektiğini söylüyor. Gençlik kolları başkanı olduğu takdirde bu anlayışla hareket edeceğinin vurgusunu yapan Kalem, “CHP'nin içerisinde çok zeki çok akıllı ve çok ciddi bilgi birikimine sahip gençler var. Bu gençleri değerlendirmek gerekiyor. Siyasette, parti içerisinde bunlara yer açmak gerekiyor. Eğer gençleri kazanabilirsek yarınlarımızda daha güçlü bir parti haline geliriz” ifadelerini kullandu. Atatürk'ün, “Bütün ümidim gençliktedir” sözlerini de anımsatan Kalem, Atatürk'e layık ve Atatürk'ün arzuladığı gibi bir gençlik yapılanması için yola çıktıklarını vurgulayarak, “Her zaman Atatürk'ün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine ülkemizi çıkarmak için göreve hazırız” dedi.

Cem Özkaya hep yanında
Oktay Kalem'in kuşkusuz çok büyük ve geniş bir ekibini var ama kendisinin en yakınındaki isimlerden birisi de CHP Gençlik Örgütü üyesi Cem Özkaya. Özkaya, hemen her fırsatta Kalem'in yanında olmaya çalıştığını ve her zaman onunla beraber yol yürümekten ötürü çok mutlu olduğunu söylüyor. Özkaya, “Biz Kalem'le mahalleden tanışıyoruz. Parti içerisinde de uzunca bir yıldır gelişen bir dostluğumuz, arkadaşlığımız var. O ilk olarak böyle bir yola çıktığını bana söylediğinde ben de hiç düşünmeden yanında olma kararı aldım. Çünkü arkadaşlığın gereği bu olmalı diye düşündüm. Ayrıca bundan da öte zaten birçok konuda hemen hemen aynı fikirlerdeyiz, aynı duygu ve düşünceleri paylaşıyoruz. Söz konusu CHP olduğu zamanda bunun böyle olduğunu ifade etme ihtiyacı hissederim. Kalem'in dediği gibi bizim çok büyük ve güçlü bir ekibimiz var ve biz ekip içerisinde her zaman rol almaya, sorumluluk almaya da hazırız. Şimdiye kadar birçok mahalle biriminde toplantılara katıldık, partimizin birçok genciyle aynı masada oturduk, seslerini dinledik ve birçoğu ile de arkadaş olduk. Bu da bizim için yürüdüğümüz yol için önemli bir detay olarak karşımıza çıkıyor.

Oktay Kalem kimdir?
Aslen 93 doğumluyum. Amasyalıyım. 96 yılından beri Yeşilkent'te yaşıyoruz. Bir dönem mahalleler bölündükten sonra bizim oturduğumuz taraf Esenyurt'ta kaldı, orada siyaset yapmaya başladık. Daha sonra Avcılar'da siyaset yapmaya başladım. Avcılar'a 2008'de taşındık ama siyasi süreç anlamında 5 yıldır ilçedeyim. Ama ilçede derken tabii ilçe bazının dışında siyaset yaptık. Sokaklarda çalışa, çalışa o sokakları ilmik ilmik döşeyerek geldik, her eve girdik, her sokağa girdik. Mahalle bazında çalışmalar yaptık. Yüksekokul Mezunu Anestezi Teknikeri özel bir kuruluşta Pazarlama Müdürü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.