Güzelce hedefe yürüyeceğiz

Güzelce hedefe yürüyeceğiz
Güzelcespor Kulübü Başkanı Tamer Canbaz'la futbola ve Güzelcespor'a dair keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Kulüp olarak hedefledikleri çok önemli başarılar olduklarını anlatan Canbaz, “Hedefi büyütelim. Güzelce’ye hak ettiği başarıyı gösterelim. Altyapılardan Türk futboluna başarılı futbolcular kazandıralım. Ekibime, hocalarıma, futbolcularıma güveniyorum. Biz iyi gün de olduğu gibi kötü günde de hep bir aradayız. Yeni sezonda en iyi şekilde Güzelcespor’u liglere taşıyacağız” dedi

Güzelcespor Kulübü Başkanı Tamer Canbaz'la futbola ve Güzelcespor'a dair keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Kulüp olarak hedefledikleri çok önemli başarılar olduklarını anlatan Canbaz, “Hedefi büyütelim. Güzelce’ye hak ettiği başarıyı gösterelim. Altyapılardan Türk futboluna başarılı futbolcular kazandıralım. Ekibime, hocalarıma, futbolcularıma güveniyorum. Biz iyi gün de olduğu gibi kötü günde de hep bir aradayız. Yeni sezonda en iyi şekilde Güzelcespor’u liglere taşıyacağız” dedi

Büyükçekmece'nin önemli futbol kulüpleri arasında yer alan Güzelcespor'un başkanı Tamer Canbaz'la hem kulübe ilişkin hem de futbola dair ilgiyle okuyacağınız bir söyleşti gerçekleştirdik. Güzelcespor'u kısa zaman içerisinde üst liglere taşımak için canla başla çalıştıklarını anlatan Canbaz, “Projelerimizi yavaş yavaş hayata geçirmeye başlamamız insanlar tarafından hoş karşılanıyor. Başarımız, bize olan sevgi sadece benden kaynaklanan bir şey değil, ekibimiz sayesinde aldığımız güzel tepkilerdir. Bizler burada sonuçta bir yere kadar olacağız, ardımızdan gelen genç yönetici arkadaşlarımız olacak. Zamanı gelince bayrağı devredeceğim. Önemli olan Güzelcespora, Türk futboluna iyi futbolcular kazandırmak” diyor.

Güzelcespor denildiğinde ilk akla gelen isim Tamer Canbaz oluyor. Size olan bu ilgi ve sevgiyi neye bağlıyorsunuz?

Öncelikle 1991 yılında Güzelcespor kurucu başkanıyım. Benim spora çok büyük ilgim ve merakım vardı. Zaman içinde Güzelcespor oluştu. Siyasetin içinde olduğum dönemde 4 sene ara vermemin ardından, geri dönüşüm tecrübeleriminde olması sebebiyle, çok daha büyük hedef ve amaçlarım olduğunun kanıtıdır. Çok iyi bir yönetim kadromuz var. Sponsor olan arkadaşlarımızın desteğiyle projelerimizi hayata geçirmeye başladık. Bu da tabi bu bölgede olumlu seslerin oluşmasını sağladı. Projelerimizi yavaş yavaş hayata geçirmeye başlamamız insanlar tarafından hoş karşılanıyor. Başarımız, bize olan sevgi sadece benden kaynaklanan bir şey değil, ekibimiz sayesinde aldığımız güzel tepkilerdir. Bizler burada sonuçta bir yere kadar olacağız, ardımızdan gelen genç yönetici arkadaşlarımız olacak. Zamanı gelince bayrağı devredeceğim. Önemli olan Güzelcespora, Türk futboluna iyi futbolcular kazandırmak.

Güzelcespor Başkanı Tamer Canbaz

Yönetim kadronuzdan biraz bahseder misiniz?

Benim teklifimi kırmadığı için, eskiden de birlikte çalıştığım bir isim olan Recep Erol’a teşekkür ederek başlayayım. Bölgemizde sevilen bir isimdir kendisi. Güzelcespor’a kişiliği ve duruşuyla bir ivme kazandırdı. İkinci bir isim olan, ilk defa bir yönetimde yer alan Gencay Kaygısız. Yoğun iş temposuna rağmen teklifimizi kabul etti. Her toplantı ve etkinlikte elinden geldiğince fırsat yaratarak bulunmaya gayret ediyor. Diğer bir isim Bayram Günay. O da eskiden Güzelce’de top oynamış bir isim. Kendisi belediye ve kulüp arasındaki iletişimi sağlar. Bu noktada belediyemize de teşekkür ediyorum. Bu tesisi belediye yaptı, onu korumak bize düşüyor. Burada her işe koşturan Haşim Kılıç ağabeyimiz var. Kafeteryamızda gönlüyle, canla başla çalışan Fatma Gerstmer adında bir ablamız var. Bir başka isimde Güzelceli esnaf bir kardeşimiz olan Serhat Çelik’tir. Bu yıl ilk kez yönetimde yer alan Çelik buraya katkı sunan bir arkadaşımızdır. Alt yapıyla çok yakından ilgilenen ve son derece olumlu çalışmalarıyla kulübümüze katkı sağlayan Aşkın Doğan var. Beylikdüzü Belediyesinde mali işlerde çalışan Mehmet Hepgül bilgi ve kaliteli duruşuyla, Batıköy Spor Kulübü’nde bakanlık yapmış, deneyimleriyle yine aramızda olan bir isim. Hep birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Önemli hedeflerimiz var. Birlik ve beraberlik içinde çalışmalar yaparak başarılarımızı artırma yolunda yol kat ediyoruz.

Güzelce'ye hep destek oldum

Yönetimde olmadığınız 4 yıllık bir süre vardı. Bu süre zarfında kendinizi yeniden yönetimde düşündüğünüzde ne gibi yenilikler görmek istediniz, düşündüklerinizi şuan uyguluyor musunuz?

O dönem aktif siyaset yaptığım bir dönemdi. Bu işi siyasetle beraber yapmanın doğru olmadığını düşündüm. Ak Parti’nin meclis üyeliğini yaptığım bu dönemde, bir koltuğa 2 karpuz sığmaz diyerek, aynı anda hem sporun hem de siyasetin yapılmasını doğru görmediğim için birkaç yıl spordan uzak kaldım. Fakat o dönemde dışarıdan her türlü desteğimi verdim, perdenin arkasında hep var oldum. Yani o süreçte siyaset yapsam da, buradan gönülden hiç kopmadım. Aynı zamanda ben İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yetkilisiyim. 3 dönemdir Ali başkanımızla beraber çalışıyorum. Oradan ilişkilerimizi hep sıcak tuttuk. Perde akasından söz verdiğim gibi Güzelcespor için desteğimi sürdürdüm. Tüm bunların karşılığında ödüllendirildik zaten, bunlar içinde teşekkür etmiş olayım. Çalışmalarda aksaklıklar oldu. Bu eksiklikleri tamamlama gayretinde olduk. O süreçte bir şampiyonluk gelişti. Onun dışında başarı anlamında başka bir şey yaşanmadı. Biz de katkı sağlamak için tecrübelerimizi paylaştık.

Siyaset ile olan bağınız halen sürüyor mu?

Ben siyasete 90’lı yıllarda Kumburgaz Doğru Yol Belde Başkanlığıyla başladım. Kumburgaz bölgesinde meclis üyesi olarak devam ettim. Belde belediyeleri kapandıktan sonra, uz7ak durmak istememe rağmen arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda siyaset yaptım. Özellikle bu konuda İlker Gürbüz ve Mehmet Seyitoğlu aktif rol oynamışlardır. Büyükçekmece’de 5 sene boyunca Ak Parti için aktif siyaset yaptım. Siyaset hakikaten zor bir şeymiş. Muhalafette kaldığım için insanları toplayama konusunda zorluklar yaşadım. Bu da beni üzdü. Bu dönemde müracat etmedim. Şuan da Murat Çelik ilçe başkanımız. Siyaset dünyasında yarın kime ne olacağı hiç belli olmuyor. En azından 1-2 dönemdir kulübüme daha fazla fayda sağlamak için 19 Mayıs’ta yapılan kongrede yeniden aday olarak, kulübüme dönmüş olup, göreve geldim. Hedeflerimi ve öngörülerimi paylaştım. Üyelerimiz, delegelerimiz bu desteği olumlu gördü ve beni yeniden görevimin başında görmek istediler. Bundan sonra artık görev bizde. Takımlarımız 30 Hazirandan beri çalışıyor. Şuan olumsuz giden hiçbir şey yok.

Eğitim sadece sahada olmaz

Teknik kadronuz hakkında neler söylemek istersiniz?

Biz her şeyi planlamıştık. Öncelikle projemiz şuydu; eğitim mutlaka ama mutlaka şart olması. Bu konuda çok hassas davranıyoruz. A takımı konusundan özellikle Serhat Çelik ile Aşkın Doğan’ı yönetim olarak görevlendirdik. Yaklaşık 10 gün öncede bu konuda görüşmelerimiz oldu. Kaleci hocamız eski futbolcumuz Coşkun Karabaş oldu. Alt yapıdan Erkan Hepgül, Nihat Kılıç, Kubilay Canlı ve Necmi Kaya’yı yıllar sonra kulüpler takımımıza getirdik. Herkes zamanında görevinin başında oluyor. Gerçekten yönetim ve teknik kadro uyumluluk içinde çalışıyoruz. Tabi ki futbolcuların arasında bir futbol okulu hayata geçirdik. Belirli bir seviyedeki çocuklar gelsin, belirli bir eğitim alsın ve onlarla bir takım kuralım. Amacımız buydu. Bunu da yaptık. İlk başlarda 40-50 öğrencimiz varken, şuan da bu %85 civarı öğrencimiz var. Bu anlamda eğitim gören çocuk sayısı kısa sürede arttı. Eğitimi sadece sahada değil, saha dışında da görmek istiyoruz. Bu sene bize Hür Okulları sponsor olarak desteğini sürdürüyor. Biz onların tesisine, onlar da bizim tesisimize geldi. Şuan Hür Okulları kampüsünde alt yapı futbol okulumuzu 3 grup halinde eğitimsel eğlence programına, aktivitelere götürdük. Orada çocuklar mutlu oldular. Ok attılar, yüzdüler, doğal çimde futbol oynadılar. Abdullah Bey’e ve tüm ekibine teşekkür ediyorum, destekleri ve ikramları için. Bundan sonra da çalışmalarımızın süreceğine inanıyorum.

Mevcut ekonomik yapısı ve tesisleriyle Güzelcespor’un durumunu nasıl görüyorsunuz, sizce nerede olmalı?

Amatör ligde her bir üst lige girileceği zaman ekonomik olarak güçlü lmak zorunda olmalısınız. Çünkü masrafınız 10 liraysa 40-50 liraya yükseliyor. Antreman sayınız artıyor, kamp ihtiyacınız doğuyor, transferler gerçekleşebiliyor. Bu yıl hedefimiz yüksek. Özellikle biz göreve gelmeden önce bazı projeler konusunda bölgenin duayeni, çok değerli bir isim olan Ali Nadi Saydam, Güzelcespor’a çok katkı sağlamıştır. Büyükçekmecespor’da çok önemli hizmetleri olmuştur. İlk kez bunu açıklıyorum; ben kendisinden bu konuda kurumsal anlamda bir yerlere gelebilmek açısından ve doğru işler yapabilmek adına vermiş olduğu raporlar dahilinde, onun verdiği önerilerle yola çıktım. Takımımız için bu yıl çok yüksekte tuttuğumuz hedeflerimiz çalışmalarımız var. Her birimiz bunun için canla başla çalışıyoruz. Güzelcespor Futbol Okulu’na eğitime gelen çocuklarımızdan cüzzi bir katkı alıyoruz. Bu sene bu projemiz hayata geçti. Tabi bu çocuklar eğitim aldıktan sonra lig takımında oynadıkları zaman, lisans aldıktan sonra eğitim ücretleri kesiliyor. Bunun dışında kafeteryamızı işletiyoruz. Ayrıca burada Murat Bey Mimarobaspor Kulübüyle beraber belediyemizin bilgileri dahilinde bizim sahamızda antreman yapıyor. Onların da bizim kulübümüze katkısı oluyor. Bunun yanı sıra yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın aylık belirlediğimiz rakamlar dahilinde bütçemize sağladığı katkıları da var. Birlik ve beraberlik gecemiz oldu, o gecenin ardından desteklerin artacağını düşünüyoruz. Güzelcespor kurumsal olma yolunda ciddi adımlar attı. Bundan sonra şu var, belediyemizde bizim dönemimizde başlayan, belediyenin yasasında da olan, emlak gelirlerinin küçük bir kısım geliriyle yasal olarak amatör spor kulüplerine katkı sağlanıyor. Siyasetle ilgilendiğim dönemde bunu meclise taşımıştım. Belediye resmi faaliyet gösteren amatör takımlara yılda 1 kez yardım sağlıyor. Bunun içinde teşekkür etmeliyiz. Bizlerde tüm bu desteklerle beraber ayağımızı yorganımıza göre uzatarak hareket ediyoruz. Yeterli mi diye sorarsanız, değil derim. Özellikle hafta sonları araç sıkıntısı yaşanıyor. Belediye 1 araç veriyor ancak, bazen 1 değil 3 maç oluyor. Bu noktada araçla ilgili sorun yaşıyoruz. Bunu çözmemiz gerekiyor. Forma konusunda sıkıntımız olmuyor. Sponsorlarımız reklam karşılığında bize formamızı yapıyor. Aynı zamanda Kadir Bey zamanında başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesinin senede bir kez amatör spor kulüplerine antrenör ve müsabaka malzemeleri konusunda desteği vardı. Bu sene seçimlerden önce hem Binali Bey, hem Ekrem Bey’in seçim toplantılarında bulundum. Her iki başkanında ciddi anlamda amatör spor kulüp takımlarına destek sözü oldu. Bu iş Sayın Ekrem İmamoğlu’na nasip oldu. İmamoğlu’ndan özellikle destek bekliyorum. Eylül ayında liglerin başlaması sebebiyle söz verdiği gibi desteğini bir an önce bekliyoruz. Amatör spor kulüpleri bölge sporunun, ilçe sporunun, Türk sporunun bel kemiğidir. Amatör spor kulüpleri olmazsa profesyonel kulüpler olamaz. Bugün tüm sporcuların geçmişine bakacak olursak, amatör spor kulübü geçmişi olduğunu görürüz. Bunun için amatör spor kulüplerine gereken önem verilmelidir.

Güzelcespor Başkanı Tamer Canbaz

Görevimi gençlere devredeceğim

Spor yöneticiliği yapmanın zorluklarından biraz bahseder misiniz?

Zorlukları elbette çok. Ama spor sevgisi bir başka şey, o hiçbir zorluğu tanımıyor. Öncelikle insanın sporu ve gençleri sevmesi lazım. İlk şartın sevgiyle ilgili olduğunu söylemek isterim. Ben sporu, takımımızı, gençleri ve onlar için iyi bir şeyler yapmayı seven, benimseyen biriyim. Önceki yıllarda bu inşaat malzemeleri satışı yapmakla ilgili meslek yürütüyordum. Pazar günleri maçların olmasını bekler, tüm hafta heyecanla o günü kovalardım. Sonra o bende ki ilgi ve duyduğum heyecanla bugün buralardayız. Aileme yeterli zamanı ayıramadığım, çocuklarımla ilgilenemediğim dönemlerim oldu. Tek zorluk budur bana göre. O günleri anımsadığımda duygulanırım ancak, ailemin benim spora duyduğum ilgiye saygısı bana bunu sorunmuş gibi yansıtmamaları büyük bir olaydır. Onların yanımda duruşu ve beni anlamaları benim için çok değerli bir şeydir. Aile desteği bu işte her işte olduğu gibi çok önemlidir. Ama sanırım bizim işimiz için ailemizin anlayışının önemi bir başka boyuttur. Bu yüzden bir süre sonra zorluk olarak gördüğüm pek bir şey de kalmadı açıkçası. Bu iş sorumluluk gerektiren bir iş, bana kattığı heyecan büyük. İnsanlar iş eylem planına geldiği vakit, verdikleri sözleri unutuyor. Unutmamalı. Spor önemlidir bir şeydir. Ben sporun olduğu her yerde varım. Siyasetle uğraştım ama siyaseti sadece yerinde yaptım. Fikirlerimi ve katkılarımı o noktada sundum. Ancak Güzelcespor benim için çok kıymetli, her eğitmenim, her eğittiğimiz, her köşemiz, her bir şey benim için yüreğimde, kafamda önemli bir noktada. Burada yapacaklarımız var ama günü geldiğinde bayrağı bizden sonra gelen genç ve çalışkan yöneticilerimize devredeceğim.

Türk sporuna katkı vermek istiyoruz

Amatör Spor Kulüplerine hak edilen değerin ve özverinin gösterildiğini düşünüyor musunuz, bu açıdan üstlendiğiniz mi misyon için ne söylersiniz?

Amatör spor kulüpleri resmi olarak yöneticilere bel bağlamış durumda. Sıkıntı şu; Güzelcespor olarak yaklaşık 10 yıl önce alt yapıları kurduk. Çocuklarımızı küçük yaşlarından itibaren yetiştiriyoruz. 14-15 yaşlarına geldiklerinde belli bir aşamaya geliyorlar. Ardından farklı kulüpler özellikle bölgedeki ilçelerden bu çocukları almak isteyenler oluyor. Sezon başı geldiğinde başarılarından etkilendikleri çocukları bizden istiyorlar. Alt yapıda iyi yetiştirdiğimiz çocukları elimizde tutamama gibi sorunlar yaşıyoruz. Buna bir şekilde çözüm getirilmesi gerekiyor. Biz alt yapıyı niye kurduk, o çocuklar bütün kategorileri oynasın, A seviyesine gelsin ve çok iyi yerlerden talep ve teklif alsın diye. Yani Güzelcespor’dan örneğin Celaliyespor’a, Kamilobaspor’a gitsin diye değil. Amacımız bu. Türk sporuna böyle katkı sağlanır, başka türlü değil. Devletin, Spor Bakanlığının daha ciddi Çalışmalar yapması gerekiyor. Benim bakış açım budur. Belediyelerde o ilçelerde özellikle şunun olmasını istemiyorum; Büyükçekmece’de bir çok takım var. Belediye bunu finanse etmek zorunda. Çünkü o belediyeyi temsil ediyor. Peki biz Güzelcespor olarak nereyi temsil ediyoruz. İstanbul’da maçlara gittiğimiz yerlerde bizim için Büyükçekmece takımı deniliyor. Bazız konularda adaletli davranılması gerekiyor. Hem futbol açısından, hem genel açıdan.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.