Halk ne derse o yapılacak!

Halk ne derse o yapılacak!
AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Zehir, mevcut yönetimin metal yorgunluğu yaşadığını belirterek, “Halkımız ilçede neyi istiyorsa o yapılacaktır. En önemli stratejimiz; aracı kullanmadan vatandaşın sorununun çözülmesidir” dedi. Zehir, 2019’da AK Parti teşkilatının omuz omuza vererek seçimi açık ara kazanacağını savundu.

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Zehir, mevcut yönetimin metal yorgunluğu yaşadığını belirterek, “Halkımız ilçede neyi istiyorsa o yapılacaktır. En önemli stratejimiz; aracı kullanmadan vatandaşın sorununun çözülmesidir” dedi. Zehir, 2019’da AK Parti teşkilatının omuz omuza vererek seçimi açık ara kazanacağını savundu.

2109 yerel seçimleri için zaman daraldıkça aday adaylık başvuruları da hızlandı. AK Parti'den Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı olan Harita Mühendisi Hasan Zehir, vizyon ve projelerini Damga'ya anlattı. Mevcut yönetimin metal yorgunluk yaşadığını, halkın da bunun farkında olduğunu belirten Zehir, aday olması halinde seçimi açık ara kazanacağını savundu. AK Partili diğer aday adaylarıyla da uyumlu bir süreç geçireceklerine inandığını ifade eden Zehir, “Önemli olan AK Parti'nin Büyükçekmece'de omuz omuza vererek belediyeyi kazanmasıdır. Burada aday aday olan arkadaşlarımızla konuşup ortak strateji belirleyeceğiz” diye konuştu.

Neden aday adayı oldunuz?
28 yıldan beri Büyükçekmece'de ikamet ediyorum. Bu süre zarfında ilçemizde birçok çalışma yaptık. Büyükçekmece'nin her sokağında her caddesinde ayak izlerimiz var. Şu bir gerçek; Büyükçekmece hak ettiği yerde değil. İlçemizde sürdürülebilir bir kent gelişimini sağlamak için aday adayı olmaya karar verdik. Büyükçekmece'de ciddi bir hukuksuzluk, adalet ve alt yapı eksikliği var. Bu anlamda İstanbul'un ve birçok çevre ilçenin gerisindeyiz. Bu durum da bizi sorumluluk almaya itti.

Aday adaylık sürecinin sonunda şayet aday olursanız seçimi kazanmak için ne tür stratejiler belirleyeceksiniz?
20 yıldan beri siyaset yapıyorum. Büyükçekmece'nin bütün sorunlarını analiz ettik. Bu sorunların çözümü için hangi projelerin yapılacağını belirledik. Bir manifesto ortaya koyduk. İleri bir şehircilik anlayışı ortaya koyduk. Ekibimle birlikte çözüm projelerini hazırladık. Bunları halka anlatacağız. Ana sloganımız şu; Girilmedik sokak, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız. Büyükçekmece'yi halkımızla birlikte yöneteceğiz. Adil bir belediyecilik anlayışını hakim kılacağız.

Birçok aday aday olduğunu biliyoruz. Geçmişte yaşanan sıkıntıları göz önünde bulundurarak aday adaylığı sürecinde nasıl bir yol izleyeceksiniz? Birlikteliği nasıl sağlayacaksınız?
Bizim siyasi anlayışımızın temel ilkesi, 'önce insan, önce millet, önce memleket.' Dava arkadaşlarımızın hepsinin ilçemize hizmeti olmuştur. Bu hizmetler için hepsinden Allah razı olsun. Bu bir bayrak yarışıdır. Partimiz birçok anket yapıyor. Adayın liyakati önemli olacaktır. Halk tarafından benimsenmesi önemli olacaktır. İş yapabilirliği öne çıkacaktır. Kim aday olursa olsun önemli olan seçimdir. Ama en önemlisi Büyükçekmece'de omuz omuza vererek belediyeyi kazanmasıdır. Burada aday olan arkadaşlarımızla konuşup ortak strateji belirleyeceğiz. Hepsi bizim için önemli birer değerdir. 

1 Kasım seçimlerinden önce AK Parti adına Türkiye'nin 21 iline gittim. 21 il başkanı ve 105 ilçe başkanı ile birlikte 2 bin 600 kişiyi Yenikapı mitinginde AK Parti saflarına kattım. Biz dava adamıyız. Biz gönül adamıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu ana manifestoya göre siyaset yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın dünyaya verdiği mesajın karşılık bulduğuna inanıyoruz. Bu anlamda herkes el ele vererek sonuca ulaşmalıdır.

AK Partili birçok belediye başkanı görevden alındı biliyorsunuz. Yeni dönemde 'Gönül belediyeciliği' diye bir belediyecilikten bahsedililiyor. Siz bundan ne anlıyorsunuz?
Büyükçekmece'de ciddi bir hukuksuzluk var. Rekabet ortamı ortadan kaldırılmış. Gönül belediyeciliği halkın yönetime direk katkısının sağlanmasıdır. Halkımız ilçede neyi istiyorsa o yapılacaktır. En önemli stratejimiz; vatandaşın aracı kullanmadan sorununun çözülmesidir. Burada görev alacak arkadaşlarımız nefislerini ikinci planda tutacaktır. Halka hizmet hakka hizmettir. Halkın dediği öncelikli olacaktır. Yandaşların dediği olmayacak. Büyükçekmece yönetiminde ciddi bir metal yorgunluğu var. Bunu herkes biliyor. Halkımız da görüyor. Büyükçekmece İstanbul'un Avrupa'ya açılan kapısıdır. Bu ilçenin ciddi peojelerle ayağa kaldırılması lazım. Bu kuru söylemlerle olmaz. Alt yapı, ulaşım ve imar sorunlarımız var. Hizmetlerin eşit olarak mahallelerimize yansımadığını biliyoruz. Mevcut yönetimin bunu yapacak ekibi de gücü de yoktur. Büyükçekmece'nin AK Parti kadroları tarafından yönetilmesinin zamanı gelmiştir. Bir yanımızda Şeyh Edebali bir yanımızda Sultan Sencer olacak Allah'ın izniyle. Büyükçekmece'nin bu karanlık yapısı aydınlatılacaktır.

Bir kentin yönetilmesinde en önemli kurum belediye meclisi... Şayet aday olursanız nasıl bir meclis oluşturmayı düşünüyorsunuz?
İddia ediyorum bu bölgede teşkilatçılığı en iyi bilenlerden birisiyim. AK Parti'nin burada yıllardan beri hizmet veren bir teşkilatı var. Partimize emek veren insanlarımız var. Bir kere bütün bölge insanlarını temsil eden bir meclisimiz olacak. Meclisimizde herkes temsil edilecek. Ama buna karar verecek olan AK Parti'nin teşkilatıdır.

Ciddi bir ekonomik kriz var. Belediyelerde de ciddi sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Zor bir göreve talipsiniz. Bu zorluğu nasıl aşacaksınız?
Büyükçekmece'nin bütçesinden fazla borcu var. Geçenlerde yağan yağmurda ilçemizin halini gördünüz. Proje üretmek kolay. Ne yapacağını, nasıl yapacağını ve neyle yapacağını bilen bir yönetim olmalı. Sürekli borçlanarak hizmet vermeniz mümkün değil. Yapılan hizmetler kalıcı olmalıdır. Bu sene yapılan cadde seneye sökülmemelidir. Bu yaşadığınız kente ihanettir. Bundan dolayı biz ciddi bir proje analizi yapacağız. Bilimden ve teknolojiden maksimum derecede faydalanacağız. Güçlü bir ekibimiz olacak. Sadece bir kişinin oluruyla değil ekip olarak ortak kanaat ortaya çıkacak. Sürdürülebilir bir şehircilik anlayışı için bu gereklidir. 

Büyükçekmece'yle ilgili projeleriniz nelerdir?
Beykent sanayisinin yer altına indirilip oluşturulan sahanın kent parkı olarak düzenlenmesi yapılacak. Bölgedeki sosyal donatı alan eksikleri giderilmiş olacak. Beykent'in altında bulunan ve Özal Mahallesi olarak adlandırılan imar dışı atıl halde duran bölgenin planlanarak İstanbul'un sayılı mesire yerlerinden biri oluşturulacak. Planlanan bölgede çay bahçeleri, toplantı salonları, düğün ve nişan salonları, restoranlar ve rekreasyon alanları ve yürüyüş parkurları oluşturulacak. Mimarsinan Mahallesi'nde bulunan iki adet oto sanayi sitesi büyük bir proje ile birleştirilip yeni bir sanayi kompleksi yapılacak. Bu sanayi kompleksinin içerisinde büyük ve küçük araçların bakımlarının yapılacağı, yedek parça dükkanlarının olacağı cafe ve restoranların yer alacağı ayrı katlar bulunacak. Ayrıca mağaza ve ofis katları olacak. Bu tesiste yaklaşık 1000 araçlık otopark da inşa edilecek. Pınartepe Mahallesi ve Mimarsinan Mahallesi arasında teleferik tesisi yapılacak. Bu teleferik hareket noktalarında dinlenme ve sosyal tesisleri faaliyete geçirilecek. Kumburgaz ve Kamiloba arasında toplu konut bölgesi oluşturulacak. TOKİ ve KİPTAŞ işbirliği ile dar gelirli vatandaşlar konut sahibi yapılacak. Büyükçekmece Gölü üzerine güneş panelleri yerleştirilerek enerji üretimi sağlanacak. Bu sayede Büyükçekmece halkının enerji ihtiyacı karşılanacak.

En önemli konu kentsel dönüşüm... Nasıl bir dönüşüm yapacaksınız?
Kentsel dönüşümün gerçekleşmesinde belediyenin insiyatif alması sağlanacaktır. Büyükçekmece'nin deprem kuşağı üzerinde bulunması ve Kuzeydoğu Anadolu fay hattının Mimarsinan-Çatalca eklemi üzerinde olması risk oranının maksimum düzeye çıkarmaktadır. Bu vesile ile hemen bir kentsel dönüşüm birimi kurulacaktır. Tepecik bölgesinin Büyükçekmece Gölü kenarındaki mutlak koruma alanı dışında kalan bölgesi işbirliği ile rekreasyon alanları olarak düzenlenerek atıl durumdan kurtarılacaktır. İmar planları ivedilikle yenilenecek, imara kapalı bölgelerin İBB işbirliği ile imara açılması sağlanarak vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilecektir. Büyükçekmece'yi eğitim ve spor şehrine dönüştürecek projeler ve alanlar geliştirilecek. Göl havzasında imara kapalı alanlar bu şekilde değerlendirilip atıl durumdan kurtarılacaktır.Büyükçekmece'nin altyapısı yenilenecek. Her yağmur yağdırığında bütün yollar ve caddeleri su gölleri kaplamakta. Zemin kat ve iş yerleriyle birlikte iskan alanlarının su baskınına uğradığı gerçeğine hepimiz rastlamaktayız. Yetersiz altyapının yeniden projelendirilip Büyükçekmece'ye uygulanması sağlanacak. Tarım yeniden canlandırılacak, tarım arazileri amacında kullandırılacak, çiftçiler belediyenin koordinasyonunda yeniden üretime başlayacak. İstihdam sağlanacak. Çiftçilerin ulaşım ve depolama sorunları giderilecek. Üretime teknik destek verilecek. Kumburgaz ve Celaliye sahil bölgelerinde modern dev aqua parkları ve kent plajları yapılacak. Yeni halk cafeleri ve çay bahçeleri oluşturulacak. Belediye sosyal tesisleri kurulacak. Sahillerimiz turizme açılacak. Otel yatırımcıları desteklenecek. Büyükçekmece sahil bütünlüğü sağlanacak. Ahmediye ve Tepecik Bölgesi'nin bazı kesimleri, Türkoba Mahallesi'nin Çayırlar Mevkii gecekondu önleme bölgesi ilan edilecek. Yeniden planlandırılacak olan kentsel dönüşüm yasası ile gecekondu yasası entegre edilerek uygulanacak. Mevcut konut sahiplerinin evleri işbirliği ile yenilenecektir. Dar gelirli vatandaşlarımıza AB formları kullandırılarak kredi desteği sağlanacaktır. Inovasyon ve AR-GE merkezi kurulacak, sanayicimize, üreticimize ve esnafımıza teknolojik değişim, gelişim ve yeniden yapılandırma desteği verilecektır. Büyükçekmece'nin belirlenen mahallelerinde belediye sosyal marketleri kurulacak. Buralardan ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları karşılanacak.

İlçemizde kazanan ilçemize yatırım yapacak
Büyükçekmece için nasıl bir vizyon belirlediniz?

AK Parti belediyeciliğinin ana fikri olan, neyi, nasıl ve ne ile yapacağını bilen, şuurlu, ahlaklı ve adil bir belediyecilik anlayışı temel ilkemizdir. Büyükçekmece'de önce bireysel sonra kurumsal dönüşümü, modern şehircilik anlayışıyla gerçekleştireceğiz. Kent bilgi sistemini oluışturarak, günlük verileri toplayacağız ve sorunlara anında müdahale eden bir anlayışla kenti yaşanabilir hale getireceğiz. Hedeflerimizi sosyal siyaseti baz alarak belirleyeceğiz ve sürdürülebilir kent kalkınmamızı gerçekleştireceğiz. Büyükçekmece'de kazanan Büyükçekmece'de yatırım yapacak anlayışı ile kazanımların ilçede kalmasını sağlayacağız. 'Önce Adalet' sloganı ile belediye hizmetlerinden kentin bütün noktaları eşit şekilde faydalandırılacak. Teknik hizmetler, aracılar ortadan kaldırılarak, ahlaklı ve adil bir anlayış içerisinde hizmet talep eden vatandaşlarımıza sunulacak. Kent, Büyükçekmece halkının ve kanaat önderlerinin fikirleri alınarak istişarelerle yönetilecek. Halkın yönetime doğrudan katılımı sağlanacak. Gençlerimizin ve çocuklarımızın "Ağaç yaş iken eğilir" anlayışıyla yetişebilmeleri için her mahallede, bütün donanımları bünyesinde bulunduran bilgi evleri açarak, çocuklarımızı her türlü kötülükten koruyacağız. Sanayici ve esnafımıza öncelik vereceğiz. Esnaf ve sanayicilerimizin sorunlarının anında çözümleneceği yeni bir birim oluşturacağız. Bu sayede direkt koordinasyon imkanı sağlayacağız. Engelli ve yaşlılarımız hizmette pozitif ayrıcalığa sahip olacaklar. Yaşam şartları kolaylaştırılacak. Özürlü ve engelli çocuklarımızın eğitimleriyle alakalı belediye bünyesinde birim oluşturulacak. Bu birimler engelli aileleriyle koordinasyon içerisinde 24 saat hizmet verecek. Engellilerimizin toplumla entegrasyonu sağlanacak. Şeffaf belediyecilik anlayışı temel ilkemizdir. Aylık bültenlerle belediyenin bütün yatırımları ve harcamaları konsusunda halk maksimum derecede bilgilendirilecek. Büyükçekmecemizin eğitimdeki yetersizliği yeni okullar yapılarak giderilecek. Belediye bünyesinde eğitim, kurs ve etüt merkezleri kurulacak. Çıraklık eğitim merkezleri açılarak kalifiye eleman yetiştirilecek. Gençlerimizin meslek sahibi olmaları sağlanacak. Sanayi ve iş verenlerle koordinasyon sağlanarak işsizliğin ortadan kaldırılması giderilmesi için çalışılacak. Kamu güvenliği sağlayan emnieyt birimlerimiz belediyeden gerekli desteği alabilecek. Belediye işbirliği ile araç ve gereç eksikleri zaman kaybetmeden tamamlanacak.

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Allah neyi takdir ederse o olur. Partimiz bu görevi bize tevdi ederse büyük ekibimizle birlikte sonuna kadar çalışacağız. Eğer aday gösterilirsek Büyükçekmece'ye, AK Parti'nin mührünü vuracağız. Belediye Başkanlığı seçimini de açık ara kazanacağız.

HASAN ZEHİR KİMDİR?
1968 yılında Trabzon'un Sürmene ilçesinde doğdum. İlkokulu Fındıcak köyünde, lise eğitimimi ise Sürmene İmam Hatip Lisesi'nde tamamladım. 1991 yılında da Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Kadastro Mühendisliği bölümünü bitirdim. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Yönetim ve Organizasyon master programına katıldım. Birçok inşaat ve toplu konut projesinde mühendis olarak görev aldım. Halen 1992 yılında kurduğum Meta Mühendislik şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyorum. Gençlik yaşlarında girdiğim siyasette de birçok görevde bulundum. 1999'da DYP'den Yakuplu Belediye Başkan Adayı, 2004 yılında AK Parti'den Durusu belediye başkan aday adayı ve 2014 yılında AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan aday adayı oldum. Birçok etkin STK'da görev aldım. Evli ve 3 çocuk babasıyım. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.