Halkın bir kuruşunu bile sokağa atmam

Halkın bir kuruşunu bile sokağa atmam
CHP Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı olan İbrahim Bulut, yerel seçime kısa bir süre kala hedeflerini anlattı. “Ekonomiden anlarım, şehir plancılığını bilirim, halkın bir kuruşunu bile sokağa atmam. Bu yüzden belediye başkanlığına da talibim” diyen Bulut, Avcılar'da büyük bir başarıya imza atmak istediğini söyledi. Bulut'un en büyük ideali ise Avcılar'da tıpkı New York'ta olduğu gibi devasa bir Central Park yapmak

Yerel seçime kısa bir süre kala, aday adayları da çalışmalarına daha çok hız vermeye başladı. CHP Avcılar Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan ve bu anlamda Avcılar'daki ilk resmi aday adayı olan İbrahim Bulut'la keyifli bir söyleşi yaptık. İtalyanca ve İngilizce bilen Bulut, dünyanın birçok ülkesini gezmiş görmüş birisi. Dolayısıyla birçok şehrin planlamasına hakim. İktisat mezunu olduğunu da anımsatırsak ekonomi için de oldukça iddialı. Yani hem mimari hem de ekonomi konusunda Avcılar'a adeta; “Hiç endişelenmeyin burada ben varım” diyor. Buyurun İbrahim Bulut'un sorularımıza verdiği o yanıtları bir de siz okuyun..

Neden Avcılar?
Benim için Avcılar çok önemli. Ben Küçükçekmece İnönü Mahallesi'nde yaşadım. Ama ben Yozgat Beydilli aşiretindenim. Türkmen bir Sıraç aşiretiyiz. Bu aşiretin otuz bin kadar bireyi Avcılar'ın Yeşilkent'in de barınmaktadır. Kendileri yiğit Anadolu insanlarıdır. Tamamı ticarette, İstanbul'a göç edip yetişmiş insanlardır. Doğup büyüdükleri, suyunu, elektriğini getirdikleri Yeşilkent'te yaşamışlardır. Otuz yıldız buradalar ama artık bu otuz bin insanın Avcılar'da bir sesi olsun diye onların yüreklendirmesiyle ben bu yola girdim. 3 yıldır Birlik Caddesi'nde yaşıyorum.

CHP'nin kaç yıldır içindesiniz?
CHP'nin anadan babadan atadan gelen bir değeri var bizim için. Ama ben kendimi dünya vatandaşı olarak görüyorum. CHP'ye üyeliğim Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığıyla birlikte başladı. CHP'li olmak benim için bir onurdur, misyondur.

Neden belediye başkanı olmak istiyorsunuz?
30 bine yakın burada vatandaşımın yaşadığı kardeşimin yaşadığı gibi bir gerçek var. Ayrıca 550 bin de insan var. İstanbul'un en güzide ilçesi. Hem denize hem göle sınırı var. Ben kimseyi ötekileştirmeden, ötelemeden kucaklayacağım. Kışın daha çok görüyoruz sokakta yaşayan insanlar var. Bu insanlar için sahra çadırları kuracağım, insanlar için ranzalar kuracağım orada uyumalarını sağlayacak çorbalarını ikram edeceğim. Hem yuva hem aş kardeşliği yapacağız. Avcılar'da farklı şehirlerden gelen tüm vatandaşları kucaklayabilecek dünya vatandaşı olma yolunda bir adayım. Onlarca ülke gezdim belki 40 kadar şehir gezdim. Şehir planlamacılığına aşığım. New York'ta bir Centreal Park var. Avcılar'da da bunu yapmaya talibim. Güzel olanı daha güzel yapacağım.

DENİZ ULAŞIMI BENİM İŞİM
Avcılar'ın en acil sorunu nedir?

Ailesi, çoluğu çocuğu, herkesin güvenli bir şekilde okullara gitsin gelsin isteriz. Bunu devletin kolluk güçleri yapsa da okullarımıza birer tane zabıta göndererek onların güvenle ailelerine ulaşabilmelerini sağlayacağız. Yanların belediye ekiplerinin samimiyetini benimsesinler istiyorum. Ben dağcılık vs yaparım ama denizle özellikle ilgilenirim. Dalış yaparım. Tekneyle ilgili özel ilgim vardır. Tekneyi alacağım gerekirse Avcılar'dan Adalar'a veya Bakırköy'e vatandaşı ben tekneyle götürürüm. Avcılar'a hak ettiği feribotu getiririm. Onlar vermezse bile ben kendi başıma bunu yapacağım.

Avcılar'da belediyenin mali bir kriz içinde olduğu söyleniyor. Enkaz devralacağınızı düşünüyor musunuz?
Ben 1994'te çalışma hayatına başladım. İktisat mezunuyum. Para, ekonomi benim işim. İşçinin evine maaşını almadan gittiği 1 ay olmayacak. Esnafımızın yüzünün gülmediği bir gün olmayacak, ticari sıkıntısının olduğu bir gün olmayacak. Arkadaşlarıma da söyleyeceğim eğer ki devletimize, kanunlarımıza her şey yasalsa siz de benim esnafımı, vatandaşımı zor sokamazsınız diyeceğim. Bu benim atadığım müdür olur bu benim birlikte çalıştığım düz memur olur asla tahammül yapmam halka kolaylık sağlayacaklar kimseye zorluk çıkarmayacaklar. Avcılar'ın bu buhranlı günlerinde kimseye bir sıkıntı yaratmak istemiyoruz. Dünya ekonomilerinden haberdar olan, ihracat yapmış biri olarak ekonomik olarak hiçbir sıkıntım yok. İlk iki yıllık planım hazır. İlk iki sene de baygın bir insana nasıl nefes verilirse öyle nefes vereceğim diğer iki senede de ayağa kaldıracağım. Ovacık Belediye Başkanı gibi aslanlar gibi üreteceğim partimin parlayan yıldızı olacağım. Avcılar'ı Eskişehir'e kardeş yapacağım.

HERKES GELİP BENİ DENETLEYEBİLİR
Belediyenin şeffaf yönetimi de önemli? Şeffaf yönetim vaat eder misiniz?
İhaleler vs için internet sitesine gerek yok. Eğer kağıtlara sığarsa belediyenin bilançosunu duvara asacağım. Biz ülkemizde zorlukla yaşayan zor süreçten geçen bir halkız. Şu anda da ekonomik bazı sıkıntılarımız var. Şu bu yaptı demeye gerek yok. Bu ekonomik süreci olumlu yönde birbirimize güvenerek bir noktaya getireceğiz. Bir kuruşun dahi hesabını soracağım. Yeminli mali müşavirler gelsinler denetlesinler. Avcılar'ın içinde kaç tane müşavir varsa gelsin beni denetlesin.

Biraz da sizin özelinize dair konuşalım. İbrahim Bulut kimdir?
Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Bizler 1977'de dünyaya zuhur ettik. Herkes gibi bazı yollardan geçtik. İki buçuk senede Söğütlüçeşme Lisesi'ni bitirdim. Bir dönem erken bitirdim. Hem çalıştım hem okudum. Tekstil şirketlerine çalıştım, İtalyanca öğrendim. İstanbul dışında bir üniversite 
okudum Eskişehir'de İktisat okudum. İyi derecede İngilizce öğrendim. Kendi şirketimi kurdum, Avrupa'ya ihracat yaptım. Hala da ortağı olduğum Çorum'daki tesisimiz de üretim devam ediyor. Halkın içinden geliyorum simit sattım limon sattım su sattım. Halkın 1 kuruşunu bile yemem. İşimi yaparım, severek yaparım.

ÖNYARGIM YOKTUR
STK'larla ilişkileriniz de iyi galiba?

Ben istersem 4 dil bileyim kasamda da 1 milyon dolar olsun boş. Bizler aynı geminin içindeyiz. Biz benimle beraber, emsallerim, arkadaşlarım, 30 bin kişilik Anadolu Köy Dernekleri Federasyonu'nun başkanlığını yaptım. Onların düğünlerine gittim cenazelerine gittim bu kaynaşmaktır, sosyalliktir. Buradan çıkış noktamla Avcılar'daki 10 mahalledeki STK'ların tümüne hakim olarak Kars'ından Erzurum'a, Çankırı'ya, Rize'ye, Gaziantepliye kadar herkesle iletişim kurdum, tamamıyla temas halindeyim. Ben İbrahim Bulut olarak her pazartesi insanlara günaydın, hayırlı işleriniz olsun diyerek 300'ün üzerindeki derneğe önyargısız yaklaştım. Bunlarla kaynaşcağız acılarını paylaşacağız. Belediyenin sosyal hizmetler bölümü var oradan aşımızı da paylaşacağız. Ben hem alaylıyım hem mektepliyim. Ben Anadolu Aslanıyım.

Deprem meselesi çok öngörülüyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili ne dersiniz?
500 bin nüfuslu 300 bin seçmeni olan bir ilçenin başkanı olarak hareket ederim. Evlerin güvenliği önemli. Evet Avcılar deprem bölgesidir. Bunun için İBB ile el ele verip zıtlaşmadan ortak paydada buluşarak bunlarla ilgili çabalarım olacak. Benim önceliğim göl kenarındaki konaklar değil siteler değil ben sırça köşkler için aday olmayacağım. Ben şu karşıdaki eski binaların, Yeşilkent'teki Sultan Teyzenin, Ali Amcanın başkanı olacağım.

YEŞİLKENT'İN SORUNUNU ÇÖZERİZ
Yeşilkent'in imar sorunu ne noktaya gelecek?
Yeşilkent için kim bir emek yapmışsa Allah razı olsun. Ben ve ekibim geldiğimiz zaman Yeşilkent'te çok iş yapacağız. Orada çarpık bir kentleşme var. Onlara ceplerinden para verip yediklerinden içtiklerinden kısıp insanlar bir bina yapmışsa o binaların ruhsatlı olması için teşvikte bulunacağım. Oradaki STK'ları iyi tanıdığım için tamamıyla bir komisyon, danışma kurulu kuracağım her şehirden insanlar olacak. İmarla ilgili düzenlemeler yapacağım. Ada bazında mı olur pafta bazında mı olur dönüşümü sağlayacağız. Samimi bir şekilde konuşalım. Adam arsa almış, iki üç katlı bina yapmış. Orada 30 senedir yaşıyor. Kaçak göçek deniyor, gecekondu deniyor ama vatandaş samimiyet görmediği için bunu yapmış. Biz samimi olacağız. Biz iktidarımızı yüreklerde kuracağız yürekleri kazanacağız.

Çok iddialısınız...
Benim özelliğim ne biliyor musunuz? Benim gizlim, saklım yok. Ben tak tak tak konuşan bir adamım. Biz 41 yaşına kadar aslanlar gibi geldik. Alnımız ak başımız dik. Bu yaşa kadar adam gibi geldik bundan sonra da adam gibi gideriz.

HERKESİ SEVİP SAYACAĞIM
Alevi kimliğinizi de çok önplana çıkarıyor gibisiniz.Türkmen Alevisiym Beydilli Sıraç aşiretindenim. Ben on iki bin km uzakta Tayland'a gittim. Endonezya'ya gittim oranın tamamı Müslüman ama bir tane adası var Bali hepsi Budist. Küba'ya gittim başka bir inanç var. Vatikan'da Papalık var. Benim gördüğüm şey şu. Japonya. Herkes gıpta ile bakıyor. Adamlar en ufak bir hatada harakiri yapıp kendini öldürüyor sorsan inançları yok. Bana ahlak lazım. Bana dürüst adam lazım. Herkesin dini kendine. Ben her inanca eşit mesafede olacağım. Benim sevmekle güvenle işim var. Kimsenin dinine inancına karışma hakkımız yok ben herkesi saracağım seveceğim.

Uzlaştırıcı ifadeleriniz var.
72 milleti bir nazarda göremezsen olmaz. Akıl farklı farklı olmasa kurt koyun yanyana gezerdi. Ben dünyada 20 tane ülkeyi sadece şehir planlaması için gezdim. Ben kültürleri gördüm insanların birbirlerine yakınlaştığını gördüm. Avcılar'da da bunu yaparak ilçemize bir değer sunacağım

Tiyatro eğitimi de almışsınız.
Evet insanlara dokunmayı temas kurmayı önemsiyoruz. Engelli bir vatandaşımızın gözüne bakıp o ışığı görmezsek nasıl iletişim kuracağız. Ben traking yaptım niye yürüyüş deyip geçme. Doğanın kıymetini biliyorsun. Ben denizciyim diyorum denizin mavinin de kıymetini biliyorum denizdeki canlının da kıymetini biliyorum.

AVCILAR İÇİN HAZIRIM
“Avcılar'ın bu buhranlı günlerinde kimseye bir sıkıntı yaratmak istemiyoruz. Dünya ekonomilerinden haberdar olan, ihracat yapmış biri olarak ekonomik olarak hiçbir sıkıntım yok. İlk iki yıllık planım hazır. İlk iki sene de baygın bir insana nasıl nefes verilirse öyle nefes vereceğim diğer iki senede de ayağa kaldıracağım. Ovacık Belediye Başkanı gibi aslanlar gibi üreteceğim partimin parlayan yıldızı olacağım. “

VATANDAŞI ZORA SOKMAM
“Para, ekonomi benim işim. İşçinin evine maaşını almadan gittiği 1 ay olmayacak. Esnafımızın yüzünün gülmediği bir gün olmayacak, ticari sıkıntısının olduğu bir gün olmayacak. Arkadaşlarıma da söyleyeceğim eğer ki devletimize, kanunlarımıza her şey yasalsa siz de benim esnafımı, vatandaşımı zor sokamazsınız diyeceğim.”

RÖPORTAJ: ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum