İş de lazım aş da

İş de lazım aş da
CHP Şarköy Belediye Başkan Aday Adayı Musa Kazım Kılıç, 5 yılın sonunda Bodrum'u 5'e katlayacaklarını söyledi. “İnsanımıza aş da lazım iş de lazım. Onun için de çalışmak lazım” diyen Kılıç, “Çalışmak isteyenlere destek vereceğiz. Birlikte büyüyeceğiz” dedi.

CHP Şarköy Belediye Başkan Aday Adayı Musa Kazım Kılıç, 5 yılın sonunda Bodrum'u 5'e katlayacaklarını söyledi. “İnsanımıza aş da lazım iş de lazım. Onun için de çalışmak lazım” diyen Kılıç, “Çalışmak isteyenlere destek vereceğiz. Birlikte büyüyeceğiz” dedi.

CHP'den Şarköy Belediye Başkan Aday Adayı olan Musa Kazım Kılıç Damga'ya konuştu. 31 bin nüfusu olan Şarköy'ü ilk etapta 50-150 bin arasında bir nüfusa kavuşturmayı düşündüklerini belirten Kılıç, "Artışla birlikte büyüme de olacak. Ama her şey depreme uygun şekilde. Doğa anayı bozmadan" diye konuştu. Profosyonel bir ekiple yola çıktığını ifade eden Kılıç, "Hedeflerimiz büyük. Profesyonelce hareket edeceğiz. Halkı zenginleştireceğiz. Halk zenginleştikçe belediye zenginleşecek. Hem zenginleşeceğiz hem konforlaşacağız. Ekibimiz profesyonel. Onları yakın zamanda tanıyacaklar. Yaptıkları yapacaklarına kefildir" ifadelerini kullandı.

Neden CHP?
Bir defa Atamızın partisi. Atadan CHP'liyim. Babam rahmetli Bülent Ecevit'in çok samimi dostuydu. Çok yerleri gezdiler. Biz biraz uzak durduk siyasetten. Daha sonra 'Artık yeter. Söz milletindir' diyerek yola çıktık. Söz milletindir dediğimizde de şu olay var. Biz demokratız, biz cumhuriyetçiyiz. Biz Atatürkçüyüz. Onun için artık söz milletindir. Yumruğumuzu masaya vurmakla birlikte o masayı kırmanın zamanı geldi.

Neden Şarköy’e aday oldunuz? Siz İstanbul'da yaşıyorsunuz...
Şarköy güzel bir ilçemiz. Turizm ilçemiz ancak hak ettiği değeri bulamadı. Yapılan hizmetlerin yetersiz kaldığını gördüm. Kanalizasyonlarımız, doğalgazımız, suyumuz, hiçbir şeyimiz yerinde değil.

musa kazım kılıç

Halkı dinlediniz mi?
Dinlemez olur muyum? Oradaki kardeşlerimizle, dostlarımızla, esnafımızla, köylülüerimizle  görüştük. Bir ekibimiz var. Ekip olmadan siyaset yapmak mümkün değil. Bu insanların hepsi 5 yıldızlı. 3 yıldızlı hizmet edilmesi beni utandırır CHP'li olarak. Bu sebeple 5 yıldızın üstünde bir hizmetle geleceğiz. Hem ilçe merkezinin hem de 31 mahallemizdeki refah seviyesini yükselterek hizmet sunacağız.

Şarköy turizm bölgesi. İlgi çekebilecek bir yer. Ama büyük bir sıkıntı var. Çevre ve deniz kirliliği mesela. Bunlarla ilgili herhangi bir plan veya gözleminiz bulunuyor mu?
Var evet. Çok da güzel. Bu projelerimizin en ufak konumunu açıklayacağım. Marmara Bölgesi olduğumuz için rüzgarımız eksik olmuyor. Bu da dalgaya sebep veriyor. Dalga da kumu kaldırıyor. Gelen insanlar da denize giremez hale geliyor. Plajlarımız yeterli düzeyde temiz ve düzenli değil. Bunlara biz maksimum en yüksek konumdan ziyaretçilerimize, halkımıza ve dışarıdan gelecek olan vatandaşlara hitap edcek şekilde görüntüyü sağlayacağız. Denizdeki dalgaları kesmek için de en büyük projelerimizden biri, belirli aralıklarla dalga kıranlar oluşturarak denizin dalgalanmasını engelleyeceğiz. Kumun denizle çalkalanmasını bitireceğiz. Turizmciler berrak suda güzel bir gün geçirecek.

Şarköy'de halk belediye başkanının kendilerine yakın olmamasından şikayetçi. Biz orada nasıl bir başkan göreceğiz?
Halkın içinde gezebilecek bir başkan ile karşılaşacaklar. Allah izin verir de seçilirsek 08.00-10.00'a kadar belediyemiz tamamiyle halka açık olacak. Telefonlarımız da 24 saat açık kalacak. Halkın derdini dinleyeceğiz. Belediyemizde muhtarlarımız ve halkımız için beyaz masa oluşturacağız. Sorunlarını dile getirecekler, hizmetlerini de bizden alacaklar. Çünkü onlar 5 yıldızlı seçmenlerimiz.

İçme suyu kanalizasyonlarında büyük bir problem olduğu ve içme suyuna atık karıştığı iddia ediliyor...
Bu duyumları ben de aldım. Bu sorunlar belediye çatısı altında rahat bitireceğimiz konular. Ben önemsemiyorum artık. Kanalizasyon ve suyu herkes kullanmak zorunda. Doğalgazın her evde olması gerek. Halkımıza konfor sağlamalıyız. Kanalizasyon, su, kaldırım ve doğalgaz olayını bitireceğiz. Asfaltımızı yeniden yapılandıracağız. Belli noktalarda araç girişleri olmayacak. Halka açık bir konum oluşturacağız. Yeni otoparklar yapacağız. Cüzi ücretli otoparklar inşa edeceğiz. Sadece Şarköy ile de kalmayalım. 31 mahallem var. 31'i de aynı işlem görecek.

Kaldırımlar ve yollarla ilgili şikayetler var. Belediyenin yetersiz olduğunu görüyoruz. Bunlar için ne dersiniz?
Belirli noktalarda hareketlenmeler var. Bunlar göz boyamak için. Oraya gelen halkımız, yerli turizmcimiz, orada evi olan, villası olan dostlarımızın sabah ve akşamları yürüyüşünü yapabileceği ve bisiklet kullanabileceği kaldırımlar yapacağız. Bunlar çok basit şeyler. Benim anlayamadığım  koskoca CHP bu hizmeti 15 yıldır neden yapmadı? Benim halkımı neden değersiz kıldı. Çünkü yüzde 60-70 oy potansiyeli olan Şarköy CHP'nin kalesi. 5 yıldızlı seçmeni onun fazlasını hak ediyor. Biz de onu vermeye geliyoruz. Allah'ın izniyle vermeye geliyoruz.

Şarköy'ün çok güzel ve turistik bir yer olmasına rağmen turizmde kendini ispat edemediğini görüyoruz. Sanat da eksik değil mi?
Hayırlısıyla seçildiğimde ilk dönemimizde Şarköy Tekirdağ'ın Bodrum'u olacak. Sanatıyla da sanatçısıyla da. Tam bir turizm cenneti halini alacak.

Bunlarla ilgili nasıl bir çalışma yürütebilirsiniz?
Sahillerimizi şekillendirmeliyiz. Resim, el sanatı ve diğer sanat dalları için kurslar verilecek. Sanat gördüğünüz kadardır. Halkımızın o görüş açısını da biz dışardan gretireceğimiz yerli ve yabancı sanatçılarımızla, ressamlarımızla, müzisyenlerimizle, el sanatında ustalaşmış kardeşlerimizle tanıştırıp ileriye götüreceğiz. Genele yaydığımız zaman sanatkar bir Şarköy oluşturacağız.

Festivaller tanıtımda etkili oluyor. Şarköy'de bu durum yok...
Çok sönük kalıyor. Çünkü her şeyin alıcıya ulaşması için reklam gerekiyor. Reklam çok düşük kalıyor. Sadece bölgesel olarak hareket edildiğinden bölgesel de insan geliyor. Türkiye'nin geneline yayacağız bu durumu. Yayarken de çok değerli sanatçılarımızı getireceğiz. Bunu yaparken de tek bir günle kalmayacağız. Belki de bir haftaya yayacağız. Gençlerimizi muhakkak Şarköy ile tanıştırmamız lazım. Üniversitelerdeki öğrencileri de belediye aracılığıyla taşıyacağız. Çadırlarını kuracağız, emniyetlerini sağlayacağız ve bir hafta ağırlayacağız.

Genç nesil demişken işsizlik de büyük problem. İstihdam sadece turizm endeksli. Onun dışında madde bağımlıları gözlemledik...
Bu hepimizi üzüyor. Ana caddelerimizde dükkanlar kapalı. Sebebi yazın çalışıyoruz. Kışın kapatıyoruz. Masrafları karşılayamadığımız için kapalı. Yerli halkı çoğaltmadıkça olmaz. Bunu da turizmle yapacağız. Gelen gençler güzelliği görecek, aileleri ve arkadaşlarıyla paylaşacak. İlk dönemimizde nüfusu 50 ile 150 bin arasına çıkartma sözü veriyoruz. Kalabalıklaştıkça da ekonomik durum düzelecek. Madde bağımlılarına devlet olarak bakmak zorundayız. Belediye olarak da elimizden geleni yapacağız. Gücü yetmeyenlere yardım edeceğiz. Belli bir seviyeye gelenlere görevler vereceğiz. Meslek edinme kurslarıyla birlikte belediyelerimizde kurumlar açacağız. Onlar bizim evlatlarımız.

“Belediye zaten çalışır. Belli görevleri vardır. Ben orada gördüğüm eksikliklerin üstüne ne katabilirim” diyorsunuz. Bunu açar mısınız?
Belediyenin normalde yapması gereken görevler var. Halkının kanalizasyonunu yapmak zorunda. Su vermek zorunda. Doğalgazı getirmek zorunda. Bunlar konfor değil artık ihtiyaç. Bir ev yapınca mutfak olmazsa yemeği nerede yapacaksın? Biz elbette hizmeti vereceğiz. Bunlar da olması gerekenler. Kaldırımlarımız olacak. Mürefte'nin ana cadde üzerinde olan sitelerimiz var. Dostlarımız var. Yürüyüşe çıkamıyorlar. Çünkü araç çarpacak korkusu var. Diğer mahallelerle birlikte kaldırımlar, yürüyüş parkurları yapacağız. Önce alt yapıyı yapacağız sonra bir kere hizmet edeceğiz. Sırayla sistemli bir şekilde. Önce kanalizasyon, su, doğalgaz ve alt yapı. Bunlar  tamamlandığında da kaldırımlarımız, parkurlarımız ve asfaltımız. Bunu yaptığımızda zaten biz şehirli bir ilçeye dönmüş olacağız.

Şarköy tüm Trakya'yı ele aldığımızda tarım  ve toprak verimli, su bol. Köyümüz var ama köylümüz yok demiştiniz...
Tarım ve ekme biçme işi ile uğraşan dostlarımıza yardımcı olacağız. Rehber olacağız. Hayvancılık yapan dostlarımızla biz de hayvancılık yapacağız. Bodrum'a benzeyeceğiz ama Bodrum'un 5 misli olacağız. Bu sadece bina veya insan getirmek değil. Bu insanlara aş da lazım iş de lazım. Onun için de çalışmak lazım. Çalışmak için de insan lazım, yar lazım. Allah'a şükürler hepsi var. Sadece insan yok. Çalışmak isteyenlere destek vereceğiz. Gerekirse iş adamları ve profesörlerle buluşturacağız. Hayvancılıkla uğraşan, zeytinle uğraşan kooperatiflerimiz var. Onlara nasıl yardımcı olabiliriz? Onlara set değil yollar açmak zorundayız. Zaten aşınca büyümüş olacağız. Birlikte büyüyeceğiz. Farklı bir konuda büyümeyeceğiz. Dostlarımızla, kooperatiflerimizle ve derneklerimizle büyüyeceğiz. Geniş çevremizdeki iş adamlarımızı getireceğiz. Kooperatiflerimizle tanıştıracağız.

STK'larla birlikte çalışma içerisinde olacaksınız yani?
Profesörlerimizi, STK'larla buluşturacağız. Bunları en iyi seviyeye çıkaracağız. Tarlada ekin veya buğday ekersin. Bunları nasıl biliyoruz? Atalarımızdan gelen bilgi ve becerilerimizle. Sulama vs. Bu işi en iyi kim bilir? Profesör bilir. Profesör onlardan ücret almayacak. Nasıl olacak? Sen buradan kaç ton ürün alıyorsun. Atıyorum 100 ton. 100 tonun üzeri ortağız. Belki de size iki üç katı ürün çıkaracak. Ve yerli. Kimysal değil. Kendi yönetimini uygulatacak. Kazan kazandır modeli uygulanacak.

En büyük sorun tarım. Esnaf yazın açık kışın kapalı. Bunun sebebi ne? Açar mısınız? Zeytin hak ettiği yeri bulamıyor.
Zeytin malesef bulamıyor. En iyi zeytin bölgesiyiz. Ama ne yazıkki kendi çapımızda hareket ediyoruz. Bi yere kadar. Açılmışlığımız yok. Kooperatifler gücü yettiği kadar hareket ediyor. Şarköy olarak belediye desteğiyle ve adıyla çıkan ürün yok. Bunu biz coğrafi işaret olarak göreceğiz. Hem ülke içinde hem de dışında pazarlamasını yapamak için elimizden geleni ortaya koyacağız. Belki Kanada'ya ihracat yapacağız. Yağımız gerçekten kaliteli. Uzun yıllardır gidip geliyorum. Orada zeytinle uğraşan çiftçimiz o kadar emek veriyor ki Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi karşılığını alamıyor. Bunu zirveye çıkarmak boynumuzun borcu.

Sokak hayvanları konusunda yapmayı düşündüğünüz çalışmalar, projeler ne?
Ekibim çalışmalara başladı. Ne yazık ki günümüzün en büyük sorunlarından bir tanesi. Yazın yazlıklarına gelen dostlarımız kedi veya köpek getiriyor. Dönüşte ise bırakıyorlar. O kadar cici ve tatlı hayvanlar dışarda dolaşıyor ki parayla alamazsınız. Onları görüyoruz. Belediye ekipleri olarak toplayacağız. Barınak oluşturacağız. Sadece yatacak yer değil, sağlığına, yemine de tüm ihtiyaçlarını gidereceğiz. Neticede onlar dilsiz. Bize sorunlarını açıklayamıyor, dile getiremiyorlar. İnsan olduğumuzu göstermek zorundayız.

musa kazım kılıç

Sağlık evleri ve kreşler de problemli...
Her mahalleye kreşler oluşturulacak. Tabi çok hassasiyet gösterdiğimiz yaşlılarımız ve ihtiyaç sahiplerimiz için belli barınaklar yapacağız. İhtiyacı olan ablalarımız var. Mağdur olanlar için özel evler oluşturacağız. Halk bizim halkımız. Şarköy halkı yine diyorum, yine diyorum 5 yıldızlı seçmenlerimiz. Şu olay var. Demokrat misyonumuzu uygulamıyoruz. Sadece CHP'li dostlarımıza hizmet etmeyeceğiz. Demokrat olan, milliyetçi olan, doğulu kardeşlerimiz... Bunu sakın atlamayalım. Hizmet için oraya geliyoruz. Önce hizmet sonra parti... Kesinlikle ötekileştirmeyeceğiz. AK Parti seçmeni de HDP veya MHP seçmeni de aynı hizmeti alacak bizden. Allah, vatan, hizmet aşkıyla geliyoruz. Ayrımcılık yok. Camilerimize, cemevlerimize aynı hizmeti vereceğiz. Onların içinde ibadet eden insanlar 5 yıldızlı dostlarım. Hizmetimizi hak için, Allah için Mustafa Kemal için, cumhuriyet için vereceğiz. CHP için vereceğiz. Hayırlısıyla yüzde 60-70 bekliyorum. Bir sonraki yerel seçimde de yüzde 80-90 oy alacağız.

Şarköy çok göç aldı mı? İmar hakkında ne diyeceksiniz?
Her yerde olduğu gibi Şarköy'de de bazı aksaklıklar ve görüntü bozuklukları var. Biz de belediye olarak şunları yapacağız. Neyi seviyoruz? Yeşilliği ve doğayı seviyoruz. Tabi biz de büyüyeceğiz. Yapılar yaptıracağız. Halka hizmet vereceğiz ama doğanın dengesini bozmadan. Tutup da zeytin ağaçlarının olduğu yeri imara açmayacağız. Açılması gereken yerler açılacak. Bildiğiniz gibi deprem kuşağındayız. İmarı ve yüksekliği verirken bina kalitesinin uygun olması şartıyla vereceğiz. Şu anda 31 bin 400 nüfusumuz var. İlk dönemimde 50 bin ile 150 bin arasında nüfus sahipleneceğiz. Artışla birlikte büyümemiz de olacak. Büyüyünce de aksaklıklar minimum seviyeye inecek. Ama her şey depreme uygun şekilde. Doğa anayı bozmadan. Bunu gerçekten yapacağız. Eğitimcilerle de yolumuza devam edeceğiz. Çok kısa zamanda da çok güzel şeyler yapacağız. Kesinlikle Şarköy'ü küçümsediğim zannedilmesin. Belediye içinde yapılması gereken şeyler zaten yapılacak. Onun ben gözcüsü ve önderi olacağım. Biz daha farklı projelerle, hareket edeceğiz. Size söz veriyorum. Burası Bodrum olacak.

Görev sürenizin sonunda nasıl bir Şarköy göreceğiz?
İlk dönemimizde yine diyorum. Çünkü örnek aldığım konular var. Bodrum Belediyesi, Eskişehir Belediyesi ve Tunceli... Sosyal demokrat olan kardeşimi örnek alıyorum. Bunları da fazlasıyla becerecek güçteyiz. Tarlada olacağız. Çiftçinin yanında olacağız. Üretile ürünlerimizi de kooperatiflerimiz aracılığıyla İstanbul, İzmir ve Ankara'da pazara çıkaracağız. Bunu kooperatif üzerinden yapacağız.

musa kazım kılıç

Birlikte çalışıp birlikte üreteceğiz
Odanızda birçok plaket görüyorum. İşinde başarılı olan bir iş insanının belediyecilikte de başarı yakalayacağını düşününyor musuunz? 
İnanmasam yola çıkmam. Başaramayacağım işe başlamam. Bu işi çok iyi yapıyorum, yapacağım da. Sadece kendim de değil, ekibimle fazlasıyla başaracağız. Hedeflerimiz büyük. Profesyonelce hareket edeceğiz. Halkı zenginleştireceğiz. Halk zenginleştikçe belediye zenginleşecek. Halkım fakirse nasıl zenginleşirim? Mümkün mü? Birlikte çalışıp birlikte ürteceğiz ve beraber olacağız. Hem zenginleşeceğiz hem konforlaşacağız.  Yine diyorum. Şarköy bizim baş tacımız. Biz burada gerçekten hizmet vermek için yola çıktık. Ekibimiz profesyonel. Onları yakın zamanda tanıyacaklar. Yaptıkları yapacaklarına kefildir. Öyle dostlarla yola çıkıyoruz. Halkla iç içe olacağız. Yine diyorum ağzımızdan çıkan sözdür. Saat 08.00 ila 10.00 arasında belediye başkanlık kapım açıktır. Saat 10.00'dan gece 12'ye kadar Musa Kazım Kılıç olarak halkın içerisinde birebir sorunlarımız için hazırım. Söylediğim sorunlar kelimesi birkaç senede ortadan kalkacak. Sadece dostlarımızı çay içmeye davet edeceğiz. Muhabbet edeceğiz. Hizmeti o kalitede vereceğimiz için ve beyaz masa ile sorunları ortadan kaldıracağız. Almanya, Kanada, Sarıyer kardeş belediye olacak bize. Deniz seferleri artıracağım ulaşım için her tür kolaylık sağlayacağız. Liman işler hale gelecek. Yerel televizyon kuracağım. Yerel gazeteleri artıracağız.

Kadınlar baş tacımız
Şarköy Spor Kulübü'nün de sorunları var. Sporla ilgili neler düşünüyorsunuz?

Spor tesislerini oluşturacağız. Belediyenin vermesi gereken hizmetlerden birisi. Profesyonel şekilde. Kulüplerin yapamadığını yapacağız. Öğrenciyi okuldan alıp kulübe götüreceğiz. Spordan sonra da eve bırakacağız. Tam profesyonel şekilde devam edecek. Oradan milyon dolarlık oyuncuları büyük kulüplerimize transfer olarak göndereceğiz.

Kadınlarla ilgili eksiklikler var mı? Kadınlar bizim baş tacımız. Onlar yoksa hiçbir şeyimiz yokuz demektir. Allah izin verise hizmet konumuzda da kadınlar önder olacak. Sorumlulukları bizim daha da üstümüzde olacak. Belediye Başkanı ben değil Zeynep Kılıç olacak. Çünkü eşim benden daha fazla hizmet vereceği için ben sadece çalışacağım. Her yerde olacaklar. Kadınlar çok çok önemli. Kadın yoksa dünyanın yaşamaya değer hiçbir şeyi yok demektir. İstedikleri görevde ne istiyorlarsa biz ekip olarak hazırız.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.