İstanbul'da ev fiyatları Miami’yi geçti!

İstanbul'da ev fiyatları Miami’yi geçti!
Türkiye'den ABD'ye gelerek emlak için yatırım yapacaklara tavsiyeler veren Cemil Şahin, Damga'ya konuştu. Şahin, “İstanbul’un fiyatları Miami’yi geçmiş vaziyette. İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde 1+1 en ucuz dairenin fiyatı şu an 2 milyon TL. Miami’ye sadece 30 dakika mesafedeki Boca Raton şehrinde ise havuzlu, göl kenarında bir villa sahibi olmak İstanbul’da ev sahibi olmaktan daha kolay ve ucuz” dedi.

İstanbul’un Sarıyer, Bakırköy, Beykoz, Kadıköy ilçeleri başta olmak üzere pek çok ilçesinde ev metrekare fiyatları 30 bin TL’nin üzerine çıktı. Kiralar da adeta tam gaz artmaya devam ediyor. Önüne geçilemeyen konut fiyatlarının Miami’deki pek çok bölgeden daha yüksek hale geldiği ortaya çıktı. Hatta ABD’nin Texas eyaletindeki ev fiyatları İstanbul’daki ev fiyatlarının neredeyse yarısı kadar. Uzun yıllardır ABD’nin Florida eyaletinde emlakçılık yapan Cemil Şahin’le Maimi başta olmak üzere ABD’deki ev fiyatlarını konuştuk. Türkiye’den ABD’ye emlak yatırımı yapmak isteyenlerin neden bunu tercih ettiğini Cemil Şahin bizimle paylaştı. 


Türkiye’deki konut fiyatlarıyla ABD’deki konut fiyatlarını kıyasladığınızda nasıl bir tablo karşımıza çıkıyor?

Ben Türkiye’deki emlak fiyatlarının takibini yapmakta zorlanıyorum. Çünkü bir gün önceki fiyatla sonraki gün arasında büyük bir fark oluşabiliyor. Özellikle İstanbul’daki konut fiyatlarına yetişebilmek mümkün değil. Bu durum maalesef üzücü bir durum. Ülkemizdeki artan bu fiyatlar yatırımcıları ürkütüyor. Zaten geçtiğimiz günlerde açıklanan konut satış rakamlarının çok düşük olması bize her şeyi gösteriyor. Geçen yıla ve önceki yıllara göre neredeyse % 80 oranında bir düşüş var. 


Miami ve çevresindeki konut fiyatları mı yüksek yoksa İstanbul’daki konut fiyatları mı? 

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatı 62 bin TL. 100 metrekarelik bir evin size maliyeti 6 milyon 200 bin TL. Bu rakam yine pek ilçede bu seviyede. Ancak Miami’nin çok az mahallesinde bu kadar yüksek rakamlar var. İstanbul’un fiyatları Miami’yi geçmiş vaziyette. İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde 1+1 en ucuz dairenin fiyatı şu an 2 milyon TL. Vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşamış olduğu ve Miami’ye sadece 30 dakika mesafedeki Boca Raton şehrinde havuzlu, göl kenarında bir villa sahibi olmak İstanbul’da ev sahibi olmaktan daha kolay ve ucuz. 


Türkiye’de yaşayanlar ABD’de ev sahibi olabilir mi? 

ABD’de ev sahibi olmak çok kolay. Buraya gelmenize bile gerek kalmadan emlak yatırımı yapabilirsiniz. Bugüne kadar onlarca vatandaşımızı ABD’de ev sahibi yaptık. Bir kısmı evlerinde yaşarken bir kısmı ise kira geliri elde ediyor. Vatandaşlarımız ABD’de ev almak istediklerinde onlara kredi imkanı da sağlıyoruz. Bankalar ev sahibi olmak isteyen, burada hiçbir geçmişi bulunmayan hatta ABD topraklarına dahi hiç gelmeyen kişilere dahi kredi veriyor. Bir eve sahip olmak için evin değerinin en fazla % 30’unu peşinat olarak vermeniz yeterli. Geri kalan kısmını banka size kredi olarak veriyor. Üstelik kredi faizleri Türkiye’nin 10’da biri bile değil. Ev almak için ABD vatandaşı olmanıza gerek yok, burada yaşama ve oturum izninizin olmasına gerek yok, hatta buraya hiç gelmenize bile gerek yok. Konsolosluklar vasıtasıyla ve bizim avukatlarımızla vatandaşlarımızı burada ev sahibi yapabiliyoruz. Bizim tavsiyemiz turist vizenizi alarak gelmeniz. Burada sizi karşılıyoruz ve tüm ev alternatifleri size sunuyoruz. Sizin İngilizce bilmenize bile gerek yok. Her şey şeffaf bir şekilde size aktarılıyor ve evinizin anahtarı size teslim ediliyor. Buraya gelme imkanı olmayanlara ise görüntülü bir şekilde irtibata geçerek onlara evleri gösteriyor ve karar vermelerine yardımcı oluyoruz.

     
Miami ve çevresinde ev fiyatları ne kadar?

Burada her bütçeye uygun ev var. 100 bin Dolar’dan başlar 100 milyon Dolar’a kadar çıkar. Metrekare fiyatları ortalama 3 bin Dolar civarında. Siz 100 metrekare bir eve 300 bin Dolar’a sahip olabilirsiniz. Bugün Sarıyer’de, Bakırköy’de, Kadıköy’de 100 metrekare bir evi 300 bin Dolar’a almanız neredeyse imkansız. O nedenle vatandaşlarımız Türkiye’den buraya geliyor, bizimle irtibata geçiyor ve yatırımlarını buraya yapıyor. Bu evlerin peşinatını ödediğinizde zaten kira geliri evin kredisini kendi kendine ödüyor. Sizin ekstra bir para harcamanıza gerek kalmıyor. 300 bin Dolar değerinde olan bir evin ortalama kira geliri 2 bin 500 Dolar civarında. Türkiye’de 300 bin Dolar değerinde olan bir evden bu kadar kira geliri elde etmeniz mümkün değil. Ev alan vatandaşlarımız eğer kira geliri elde etmek istiyorsa tüm işlemleriyle de biz ilgileniyoruz. Evlerini kiraya veriyoruz, evin herhangi bir sorunu olduğunda biz bu sorunları ekibimizle birlikte gideriyoruz. Bahçe bakımına kadar ekibimiz bunu gerçekleştiriyor. Vatandaşlarımızın evlerini kendi evimiz gibi görüyor ve adeta gözümüz gibi onlara bakıyor, sahip çıkıyoruz. 


 

Türkler büyük ilgi gösteriyor


Türkiye’den bu bölgeye olan ilgi nasıl?

Her yıl artarak devam ediyor. Özellikle Boca Raton şehrine her yıl yüzlerce vatandaşımız geliyor ve burada yaşıyor, burada ev alıyor. Ailesiyle birlikte ABD’de yaşamaya karar verenlerin ilk tercih ettiği şehirlerden biri Boca Raton. Yılın 12 ayı burası yaz. Muhteşem bir iklimi var. Çok sayıda Türk restoranı, marketler ve alışveriş merkezleri var. Burası adeta Küçük Türkiye. Bugüne kadar pek çok vatandaşımızın ev sahibi olmasına yardımcı olduk. Hepsiyle aynı zamanda çok iyi arkadaşlıklarımız, dostluklarımız oluştu. Amerika’nın kalabalık, stresli kentlerinin aksine bulunduğumuz bölge mutlu insanların yaşadığı bir kent.  Ayrıca günde 2 kez Miami’den İstanbul’a direkt uçak seferleri var. Vatandaşlarımız dilediklerinde kolay bir şekilde Türkiye’ye gidebiliyor. İş imkanları da burada çok. Yeter ki siz çalışmak isteyin. Tüm vatandaşlarımız bize sosyal medyadan ulaşabilir Instagram: @cemilsahinm.

SEMANUR POLAT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.