Mehmet Mert Dönmez: Kendimi müzikle ifade ediyorum

Mehmet Mert Dönmez: Kendimi müzikle ifade ediyorum
Şarkıcı Mehmet Mert Dönmez, müzik yolculuğunu Damga'ya anlattı. 13 yaşında iken babasının kendisine bir org aldığını belirten Dönmez, 10 gün içerisinde ud ve org çalmayı öğrendiğini belirtti. Dönmez, “ Hissettiğim duyguları söz ve müzik olarak ifade etmeye çalışıyorum” dedi

Müzisyen Mehmet Mert Dönmez Damga'ya konuştu.  Küçük yaşlarda müzikle ve esnaflıkla tanıştığını belirten Dönmez, “Market işletmeciliği baba mesleğim. Ben de baba mesleğine 20 yıldır devam etmekteyim. Müzik yeteneğim galiba babamdan gelmektedir. Babamın sesi de çok güzeldir. O zamanın imkânsızlıklarından müziği ilerletememiş, esnaflıktan öteye gidememiş. Ben 13 yaşlarımdayken babam küçük bir org almıştı. Ortaokul yıllarımdayken kendi kendime çalışarak çalmasını öğrenip şarkılar söylemeye başladım. 1994 yılında -13 yaşımdayken- müzik hayatım başladı. Endüstri Meslek Lisesi Metal bölümüne başladım. Müzik koluna girdim. Orada bizden yaşça büyük biriyle tanıştık. Ud çaldığını söyledi. Bana öğretmesini istedim. Bana bir ud almam gerektiğini söyledi, aldım ve hayatımın dönüm noktası başlamış oldu” dedi.


Sen sat bu udu artık!
“Bir yandan okulda, metal bölümünde kaynak yapıyoruz, bir yandan dersler. Bir yandan da okuldan gelince babama markette yardım ediyordum” diyen Dönmez, “Çok yoğun çalışıyordum. Sınıf arkadaşlarım “Sen sat bu udu artık. Kendi kendine nasıl öğreneceksin?” diye dalga geçmeye başladılar. Ben de “Ben bu udu kendi kendime öğrenirim” dedim. O zamanlar internet de yok oradan bakmam için. Her gün marketten gelince başlardım org ve ud çalışmaya. 10 gün içinde öğrenmeye, şarkıları çıkarmaya başladım. Okulda koro kurduk, hafta sonları bile çalışma yapıyorduk. Okuldayken konserler vermeye başladık ve ilk bestelerimi 1998 yılında lisedeyken yapmaya başladım. Lise bittikten sonra açık öğretimden üniversite okumaya başladım. Bir yandan markette babama yardım ediyor, bir yandan da Yatağan’daki Kültür ve Sanat Derneği Korosu’na udi solist olarak katılmaya başladım. Gittiğimiz konserlerde korodan sonra ben solo konserimi veriyordum, bir yandan da yeni besteler yapmaya devam ediyordum. O zamanlar şarkılarımı kendi kendime amatörce kayda almaya başladım” açıklamasını yaptı.


Eşim çok destek oldu
O dönemde hayalinin şarkılarını tüm Türkiye’ye duyurup bir albüm yapmak olduğunu ifrade eden Dönmez, “2011 yılında İstanbul’da ‘Özlüyorum’ isimli şarkıma klip çektik. Çevremizdeki kişiler maalesef müzikle pek ilgili değillerdi. Müzisyen birkaç arkadaşım vardı, ara sıra onlarla görüşürdük. Genelde yalnız çalışmalar yapardım. 2015 yılında Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu konservatuvar sınavına katıldım ve TSM Bölümü sınavında birinci olmuştum. Artık konservatuarda okuyacaktım. 5-6 ay okuduktan sonra babam hastalandı ve bu sefer marketten ayrılamaz oldum. Bir zaman ikisini bir arada götürdüm. Sabah erkenden dükkân açıyordum, saat 9’da Muğla’ya geliyordum. Markete eşim bakıyordu. Bir zaman sonra bırakmak zorunda kaldım. Bana müzik çalışmalarımın her sürecinde babam ve eşim destek olmuştur” diye konuştu.


Lisede yazdım
Şarkı yazarken geçmişten ve şimdiki zamanda yaşadıklarından esinlendiğini belirten Mehmet Mert Dönmez, “Hissettiğim duyguları söz ve müzik olarak ifade etmeye çalışıyorum” dedi. Dönmez, “Özlüyorum adlı albümünüzde yer alan, geçtiğimiz şubat ayında müzikseverlerle buluşan ‘14 Şubat’ adlı şarkınızdan bahseder misiniz? Bu çalışmanın kararı nasıl verildi?” sorularına ise “14 Şubat şarkısı, lise yıllarımdan sonra yazdığım bir şarkı. Çok sevip ayrılan iki sevgiliyi anlatıyor. Önceki 14 Şubat’ta sevgili olup, sonraki 14 Şubat’ta sevgili olmayan iki sevgiliyi anlatıyor. İsmi de bu yüzden 14 Şubat” cevabını verdi.


ZOR BİR DÖNEMDE KİLİP ÇEKTİK
14 Şubat isimli şarkısına Emre Özsoy yönetmenliğinde klip çektiklerini belirten Mehmet Mert Dönmez, “Klip çekimlerimiz pandemi döneminin zorlukları eşliğinde Emre Özsoy yönetmenliğinde ve müzik yönetmenim Mehmet Kaplan’ın katılımlarıyla, kendi imkânlarımızla gerçekleşti. Klibi Muğla’mızın çok güzel görüntüleri ve pandemi döneminin zor günlerinde bölgeden bulduğumuz, oyunculukla hiçbir ilgileri bulunmadığı halde bizlere destek olup klipte rol alan arkadaşlarımız eşliğinde çektik. Dönmez son olarak, “Değerli dinleyicilerimizden ve gazete okuyucularımızdan tek isteğim, pandemi döneminde yaptığımız çalışmalarımızı tüm Türkiye’ye duyurabilmek, herkese ulaştırabilmek için internetten izlemeleri ve paylaşmalarıdır. Dinleyip paylaşırlarsa çok mutlu olurum. Bu güzel haber için  çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim” ifadelerini kullandı.

AYŞENUR MAMA/ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.