Nalan: Sanat marketten alınacak şey değil

Nalan: Sanat marketten alınacak şey değil
Türk pop müzik dünyasının sevilen isimlerinden Nalan, Damga'ya konuştu. “Sanat marketten alınacak şey değil” diyen Nalan, her zaman en iyi sanatı ortaya koyabilmek adına çok çalıştığını söyledi

Acemi Balık şarkısıyla hafızalarımızda yer eden başarılı şarkıcı Nalan, Damga'ya konuştu. Bugüne kadar yorumladığı birbirinden güzel şarkılarıyla herkesin takdirini toplayan Nalan, hiç eskimeyecek başarılarıyla her zaman akıllarda yer edecek gibi. Başarısının sırrı olarak, “Bilmiyorum tam olarak nedir ama Allah vergisi sesimin yanında belki kendi beste ve sözümü yaratmamdır” diyen Nalan, hayatına ve kariyerine ilişkin çok daha detaylı açıklamalar yaptı...

Of Aman Nalan'ın hikayesi nedir bize biraz bahsedermisiniz?

Küçüklükten beri babam tarafından müziğe programlanmış bir hikaye. Allah rahmet eylesin iyi ki yapmış.


nalan

Günümüzde rap şarkıları moda siz de bu akıma uymayı düşünüyormusunuz?

Bilmiyorum belki rap okuyan biriyle birlikte bir çalışma yapılabilir.

Müzik sektörümüzün durumu hakkında neler söylemek istersiniz?

Maalesef artık can çekişiyor.

İrem Derici ile tanışmanız nasıl gerçekleşti geçtiğimiz gün İrem Derici; “Acemi Balıkları yakalamaya geldik” diye esprili paylaşım yapmıştı. Şarkınızın böyle esprili paylaşıma konu olması hoşunuza gitti mi?

Televizyon çekiminde bir araya geldik. Ben zaten takip ediyor ve beğeniyordum duygulara hitap eden aynı futbol gibi sevenler sevmeyenler fanatikliği yaratan bu zor meslekte enerjisi yüksek başarısı hep daim olsun .Hep gülsün güldürsün.
 

nalan

Bir çok sanatçının Bal Mumu Heykeli yapıldı Eskişehir'de ve İstanbul'da sizde ister misiniz?


Yapanlara hayranım ellerine sağlık .

nalan



 

Müzik denilince son zamanlarda neden magazin akla gelmeye başladı?

Benim gelmiyor. İnsanın algısıyla ilgili.

Rap müzigi sizce neden bir anda gündeme geldi?

Güzel olduğu için olabilir mi?

Aşk hayatınız nasıl?

Her daim her şeye aşık.

Nalan, mutfakta nasıl ?

Tarifle her şeyi yaparım tarif olmazsa yandık.

nalan

Sosyal aktiviteleriniz neler?

Aktivitelerimde süreklilik yok. Akla gelen bir çok şeyi aralıklarla yapıyorum

Bu kadar güzel kalmayı nelere borçlusunuz?

Güzellik göreceli bir kavram. Teşekkür ederim çok naziksiniz.

nalan
 

Sosyal medya ile aranız nasıl?

Zorlama bana göre değil ama biliyorum ki bu çağda işim için elzem.

Ekranlarda sizi görebilecekmiyiz?

Elimden geldiğince.

Fan grubunuz var mı?

Küçük yaştan beri beni takip eden kemik bir kitlem var hatta en küçükleri canım Fikri geleceği görüp bütün sayfalarımı açıp ısrarla beni teşvik edip her şeyde bana hep yardımcı oldu.

Yeni Jenerasyondan kimleri beğeniyorsunuz?

Merve Özbey, Derya Uluğ, İrem Derici, çok yenilerden Aleyna’yı da eğer doğru yönlendirilirse herkesten ayrı olarak uzun yıllarca tam bu iş için biçilmiş kaftan olarak görüyorum.

Müzige yeni başlayacak olanlara neler tavsiye edersiniz?

Kendileri olsunlar başkaları için değil kendileri için yaşasınlar kafi!

Konser fiyatları neden yükseldi?

Sanat işi marketten satın alınacak bir şey değil ki! Kaldı ki hayat gün geçtikçe daha da pahalı buralarda ayrıca sanatçı bu parayı tek başına almıyor. Menajer, organizatör, ses tesisatı, sahne, orkestra, vokal kuaför makyaj ve arka planda çalışanlarla paylaşıyor.

BEKARLIK SULTANLIK

Özel hayatıyla ilgili merak edilenleri anlatan Nalan, evlilik sahibi olmakla alakalı sorular için "Bekarlık sultanlık. Aşk acısı güzel beste yaptırıyor. Mevlam yazdıysa olur tabii ama benim öyle bir düşüncem yok. Çocuk isteğim de hiçbir zaman olmadı. İyi bir anne olabileceğimi düşünmedim. Endişeli bir tipim, çocuk yetiştiremem gibi geldi." dedi.
 

1 SORU 1 CEVAP

En sevdiğiniz renk?

Fosforlu canlı renkleri çok seviyorum.

En sevdiğiniz şehir?

İstanbul tabii ki.

En sevdiğiniz yemek?

Eskiden bir sürüydü ama insan değişiyor. Artık sadece yaşamak için yemek var hayatımda. Haşlanmış sebzeler ve soslu garnitürlü meyveli salatalar favorim.

Hangi mesleği yapmak istemezsiniz?

Eskiden doktor olmak isterdim şimdiyse asla olmak istemem.

Futbol takımı tutuyosanız hangi takım?

Beşiktaş ama iyi bir taraftar değilim.

Kıskançlık var mı?

Bana göre kıskançlık tedavisi ancak kendinde var olan bir hastalıktır.

Nelerden nefret edersiniz?

Nefret büyük bir söylem. Ben sevmek için sebep arayanlardanım.

Nalan'a dair bilinmeyenler

Tam adı Emine Nalan Tokyürek olan Nalan Tokyürek, 15 Kasım 1973 tarihinde Eskişehir’de polis bir baba ve ev hanımı bir annenin üçüncü kızları olarak dünyaya geldi. Babasını tayini sebebiyle 3 yaşındayken İstanbul'a taşındılar. İlkokula İstanbul'da başladı. 5.sınıfa kadar İstanbul'da okudu. Babasının tayini çıktığı için taşındıkları Afyon'da ilk okulu bitirdi. 1984 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitimi, Kanun öğrencisi olarak ortaokula başladı. Lise ve üniversite öğrenimine de aynı okulda şan bölümü öğrencisi olarak devam etti. Klasik Türk Müziği eğitimini bu okulda tamamladı. Daha üniversitede öğrenciyken, okul arkadaşlarından kurulu bir grupla Beşiktaş Sokak Bar'da yaptığı programlarla İlk sahne deneyimini kazandı. 1993'te Ataköy Regatta, Twins Bar'da sahne almaya başladı. O dönemlerde Garo Mafyan, hazırladığı bir albüm için solist aramaktaydı. Çalıştığı barda Nalan'ı dinledikten sonra albümü onun okumasını istedi. Şarkılar hazır olduğu icin kısa sürede albümü tamamladılar. İlk albüm, 1994'te "OF AMAN" adıyla piyasaya çıktı. 800 binlik satışla o dönemde çıkan albümler içinde en başarılı albüm oldu. Akıllarda albümünün adıyla bütünleşerek, 'Of Aman Nalan' olarak kaldı. 1994 ile 2000 yılları arası haftanın her günü sahneye çıkan Nalan, alerjik astımı ortaya çıkınca doktorların uyarısı üzerine sahne dünyasına veda etmek zorunda kaldı. Babasının en büyük hayali ve isteği olduğundan dolayı onun anısına 2007 yılında "TÜRK SİNEMASI KLASİKLERİ" adı ile bir Türk Sanat Müziği albümü çıkarttı. Bu albüm özellikle yorum ve icrası ile bu dalın duayenleri arasında çok beğeni topladı.

RÖPORTAJ: SEDAT SARIKAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.