Pamela Spence: Kimseyi para için sevmedim

Pamela Spence: Kimseyi para için sevmedim
Müzik dünyasının ünlü isimlerinden Pamela, hayatına dair bilinmeyenleri Damga'ya anlattı. Şimdiki zamanda yaşanan aşkların hep çıkar odaklı olduğunu anlatan güzel sanatçı, “Bense hiç kimseyi para için sevmedim. Çıkar düşünmedim. Ama maalesef böyle düşünen insanların da kıymeti bilinmiyor” dedi

Birbirinden güzel şarkılarla hafızalarda yer eden Pamela, hayatına ve müzik kariyerine dair bilinmeyenleri Damga'ya anlattı. Dünyanın ve insanların büyük bir değişim içerisinde olduğunu anlatan Pamela, “İnsanlar değişiyor, hayat değişiyor, teknoloji ilerliyor en önemlisi dünya değişim içinde. Dediğime uyum sağlanmazsa geçmişte kalmaya mahkum oluoyrsunuz” diyerek önemli bilgiler verdi.


Pamela’yı diğer rock müzisyenlerinden ayıran sebepler nelerdir?

Herkes diğerine göre farklıdır. Beni diğerlerinden ayıran değil de belki belirgin olarak ortaya koyan özellikler olabilir.. Genelde mutluyumdur, gülerim ve enerjigim mesela. Rock müzisyenleri daha bir somurtuk, karamsar olur genelde. Zaten rockçı olmak dışında Punk daha yakın belki bana.


Müzik yaşantınızı seçtiğinizde çevrenizden size ne gibi tepkiler geldi?

Hiçbir tepki almadım. Kimse şaşırmadı her zaman desteklendim hatta özellikle aile tarafından.


pamela spence


Son çalışmanızdan biraz bize bahseder misiniz?

Son projemiz bir cover albümü oldu Arabesk şarkıların benim tarzımla yorumlandığı. İlk başta çok sıcak bakmadım çünkü hayatımda Arabesk dinlememiştim, fikir sahibi değildim ve birçokları gibi önyargılı yaklaştım. Fakat şarkıları dinledikçe bambaşka bir dünya keşfettim. Gerçek yaşanmışlık hissi ve duygu.


Sizin başarı kıstasınız nedir?

Başarı asla erişilemeyen bir kubbe gibidir. Zaten onu buldum artık başarılıyım derseniz başarılıydı n alasını yaşarsınız. Başarı her zaman yeni hedefler koymak ve onlara ulaşmaya çalışmakla gelir ama asla devamlı sizinle olmaz. Aşk gibidir bazen kısa sürer bazen yıllarca bazen de hiç karşınıza çıkmaz…


Hayallerinizin tam olarak neresindesiniz Hayallerinizi gerçekleştirebildiniz mi?

Hayaller sürekli değişiyor ve kendini yeniliyor.. Ev, araba gibi hayallerim olmadı daha çok müzik ve tiyatro ile hayallerim oldu. En büyük hayalim bir müzikal yazmak ve sergilemek.


pamela spence


Hayalinizdeki sahne ortamı nasıl bir ortam tarif edermisiniz bize?

Kaliteli seyircinin olduğu herhangi bir yer en güzel sahnedir.


Sosyal medya sizin isyan bayraklarınızı çektiğiniz bir alan. Her şeyi oradan yazıyorsunuz, çiziyorsunuz. Sosyal medya ile aranız nasıl?

Aktif olarak kullanıyor ve keyif alıyorum. Birçok kişinin hesabını başkası yönetiyor, belki bu sayede çok daha fazla kişiye erişebiliyorlar ama asla samimi bulmuyorum. İnsanlar nasıl ki şarkılarımı ben olduğum için seviyor, takip ettikleri kişi de ben olmalıyım. Sahte hesaplar ya da satın alınmış kişiler olmamalı.


Sektör olarak şarkıları da, sesleri de, yorumları da çok nesnelleştirip - verisel hale getirdik. O şarkının dinlenebilir olması, dinleyiciye hitap etmesi, dinleyicinin hisleri kimin umurunda? Bu kadar rakamsallık, ne kadar doğru?

Ama buna neden olan dinleyici zaten. Seçim hakkı var, beyni var, zevkleri var. Günümüzde pazarlama dehası kişiler ünlü oldu, güzel de paralar kazanıyorlar, yetenek de çok mühim değil. Ancak az önce de söylediğim gibi kimseye silah çekilmiyor bu kişileri takip etmesi için.


Evlilik hayatınızdan sonra kabuğunuza mı çekileceksiniz, uzaklaşacak mı yoksa farklı hayalleriniz ve hedefleriniz mi var? Şu an aklınızdan neler geçiyor?

Daha önce evlendim zaten :) tekrar yapar mıyım bilmiyorum. Ama öyle bir şey olacaksa da zaten bu işimi engellemez ya da etkilemez. Öyle birisiyle birlikte olmam, müziği de ben istediğim sürece yaparım ya da istediğim zaman bırakırım ama bunun bir suresi yok ki.


pamela spence


Sosyal aktiviteleriniz nelerdir?

Plates müzikten sonraki ikinci tutkum. Sosyal aktivitelerim de arkadaş ve aile arasında beni öyle popüler plajlarda ya da clublarda göremezsiniz. Benim için evimde film izlemek çok büyük keyif ve lüks.


Konser fiyatlarının son zamanlarda 7000 TL’ yi görmesini nasıl buluyorsunuz. Ülkemiz için bu fiyatlar normal mi?

O aslında konser fiyatı değil, günümüz Türkiye'sinin yozlaşmış yüzü. İnsanlar bunu sosyal statü sanıyor ve içlerinde ne gibi şeyler yaşıyorlar bilemiyorum ama bizim konserlerimiz bu fiyatlarda değil biliyorsunuz. İşin ilginç kısmı Madonna'nın bile konseri o rakamlarda değil. Çok yazık bence keşke o paralarla birilerine yardım etseler, çocuk okutsalar ya da buna benzer şekilde değerlendirseler.


Rock müzik alanında ilerleyecek yeni jenerasyona tavsiyeleriniz nelerdir?

İster Rock olsun ister Pop inandıklarından asla vazgeçmesinler. İnsanlar kendi çıkarları için sizi çok rahat harcayabilir ya da yanlış yönlendirebilir. Bu yüzden en önemlisi kendilerine inanmaları, asla pes etmemeleri Ve doğru kişilerle çalışmaları o zaman hakkettikleri yere muhakkak geleceklerdir.

pamela spence
 


Evlilik sözleşmesi hakkında ne düşünüyorsunuz siz yapar mısınız? Kuralcı biri misiniz?

Asla büyük konuşmam hiç bir konuda. Yapanlara saygım var yargılamak bana düşmez ama o evlilik mi oluyor, şirket ortaklığı mi onu anlaması zor. Görüşüm de tabi ki hayır.. kimseyi parası için sevmedim, öyle düşünen biri ile bırakın evlenmeyi, arkadaşlık bile etmem.

HERKES İSTEDİĞİ MÜZİĞİ YAPSIN

 Rap yapan kimseyi yargılamıyorum bırakın insanlar istediklerini yapsın. Demek ki onu yaşamak istiyor, belki ünlü olmayı arzuluyor ve arzuları doğrultusunda belli tavizler veriyor. Bundan kime ne ki bir insan Rock şarkıcısı diye hayati boyunca öyle kalacak diye bir kural da yok. İnsanlar değişiyor, hayat değişiyor, teknoloji ilerliyor en önemlisi dünya değişim içinde. Dediğime uyum sağlanmazsa geçmişte kalmaya mahküm olursunuz. Ülkemizde Rock müziği belki de bu kalıplar yüzünden ilerleyemedi. Cover da bence şahane bir olay bu sayede yeni jenerasyon eskiler hakkında fikir sahibi oluyor, araştırıyor ve seviyor. Müzikte sanatçıya sonsuz özgürlük verilmiştir bunu kullanmak en doğal hakki.

pamela spence
 

1 SORU BİR CEVAP

En sevdiğiniz renk?

Pembe.

En sevdiğiniz yemek?

Somon ızgara.

En sevdiğiniz şehir?

Ankara.

pamela spence

En sevdiğiniz film?

Angel-a.

En sevdiğiniz dizi?

How to get away with murder.

En sevdiğiniz spor?

Plates

En son gittiğiniz film?

Joker

En sık kullandığınız kelime?

İnanılmaz

En nefret ettiğiniz şey?

Yalan

En sevdiğiniz hayvan?

Köpek


 

SEDAT SARIKAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.