Sefa Topsakal: Bambaşka bir pop!

Sefa Topsakal: Bambaşka bir pop!
Birbirinden güzel şarkılarıyla isminden sıkça söz ettiren Sefa Topsakal, Damga'ya konuştu. Müzik kariyerine ve hayatına dair önemli bilgiler veren ünlü isim, “Pop müzik artık bambaşka bir yere doğru gidiyor. Biz de gidilen bu yerde en iyisi olmak için çalışıyoruz” dedi

Yaptığı güzel şarkılarla herkesin takdirini kazanmayı başaran güzel sanatçı Sefa Topsakal, hayatının bilinmeyenlerini Damga okurlarına anlattı. Müzik kariyerine ve özel yaşamına dair bilgiler veren Topsakal, şu sıralarda herkes gibi en çok pandemi dolayısıyla dertli. Pandemi sürecinde tüm sektörler gibi müzik sektörünün de ciddi kırılmalar yaşadığını ve birçok insanın zor durumda kaldığını belirten güzel isim, söz konusu dertlerin bir anca dermana kavuşmasının en büyük dileği olduğunu söyledi. Topsakal, “Müzikle hayatlarını evlerini geçindiren bir sürü insan var ve evlerine artık ekmek götüremez halde oldular bu anlamda. İnşallah bu kötü zamanları atlatıp yeniden eski günlere dönüleceğine inanıyorum” dedi.

Müzik kariyerinizden biraz bahseder misiniz?
Müzik kariyerime üniversite yıllarımda “Doktor” adlı eseri sıranın üzerinde seslendirirken ve arkadaşımın vasıtası ile videoya çekip sosyal medya ya koyması ile başladım ve milyonlar tıklanarak sevenlerimin gönlüne taht kurmuş oldum ve sonrasında 2011 yılında DMC tarafından albüm yaparak kariyerime adım atmış oldum.

 

Son çalışmanızdan biraz bahsedebilir misiniz?
Son çalışmam ‘Çığlık Çığlığa’ Sözleri Ezgi’ye ait müziği ise abim Selim Topsakal’a ait bir çalışma oldu ve singleımız Sony Music etiketiyle tüm dijital platformlara sunuldu.

 

En büyük hayaliniz nedir ve hayallerinizi gerçekleştirebildiniz mi?
Öyle çok büyük hayallerim yok aslında ait olmam gerektiği yerde olsam yeterli benim için...

 

Müzikle tanışmanız nasıl oldu? Kariyerinizin dönüm noktası nedir?
Müzik bizim ailemizden gelen bir yetenek ve okulluyum da. Bu anlamda müzik öğretmenliği bölümünden mezunum. Müzik benim her şeyim bu anlamda ve dönüm noktası ‘Doktor’u sıranın üzerinde söyleyip sosyal medyaya atılıp oralarda milyonlar dinlenmesi benim için çok önemli oldu ve dönüm noktam o oldu.

 

Sizce sanatçılar son zamanlarda albüm çıkarmaya neden olumsuz bakıyorlar?
Çünkü dinleyici kitlemiz o kadar farklı yerlere gitti ki artık eskisi gibi cd çalarlar yok ve tutmamaya başladı insanlarımız sıkılmaya başladı ve bu yüzden tekli single çalışması yapılarak insanların neyi sevip neyi sevmediğini anlayarak oralara yönelmesini anlamış olduk. Bu yüzden de single çalışmaları yapılarak albümler yok oldu maalesef...

 

Youtube izlenmelerinden gelir sağlıyor musunuz? Size bir gelir sağlıyor mu?
Aslında zamanında yapmış olsaydım çok büyük getirisi olurdu benim için ama o zamanlar uç noktada olduğum için gerek duymamıştım. Şimdi ise keşke yapmış olsaydım diyorum.

 

Youtuberların müzik hayatına girmesini nasıl buluyorsunuz?
Yani eskisi gibi değil artık müzik piyasamız ve bambaşka kitlelere yöneliyor dinleyici kitlemiz bu yüzden ben müzikle alakası olmayanları bile müziğin içerisinde görüyorum ve üzülüyorum.

 

Youtuberlardan beğendiğiniz, izlediğiniz isimler var mı?
Yani çok yok aslında ama Zeynep Bastık diyebiliriz hakkıyla emeğiyle bir yerlere gelmiş bir sanatçı oldu.

 

İdol ya da idolleriniz var mı?
Tabiki de var Sibel Can - Mustafa Ceceli - Ayla Çelik vs.

 

Pop müziği sizce nereye doğru gidiyor?
Pop müzik artık bambaşka yerlere doğru ilerliyor. Ne desem bu anlamda yanlış olur dinleyicilerimize saygı duymak zorundayız.

 

Bir albüm ya da single çıkarmanın maliyeti nedir? Sizce verilen emeklere değiyor mu?
Müthiş yatırımlar yapılıyor bu anlamda şimdi rakam vermek olmaz ama inanın çok iyi paralar harcanıyor bu anlamda ki emeğimizin karşılığını malesef alamıyorlar üzülerek söylüyorum.

 

Pandemi dönemi müzik sektörünü nasıl etkiledi?
Yani sizlerde görüyorsunuz, müzikle hayatlarını evlerini geçindiren bir sürü insan var ve evlerine artık ekmek götüremez halde oldular bu anlamda. İnşallah bu kötü zamanları atlatıp yeniden eski

günlere dönüleceğine inanıyorum.
 

Hayatınızda değiştirmek istediğiniz şeyler var mı?
Hayatımda samimi söylüyorum değiştirmek istediğim hiç bir şey yok çünkü ben halimden hayatımdan memnun olan biriyim.

 

Sahne hayatınız ile dışarıdaki yaşamınız arasında bir fark var mı?
Kesinlik ben olmadığını düşünüyorum. 2011 de çıkan doktor albümündeki yorumlar da “Hiç değişmediniz.” deyip şimdi ise yine aynı yorumları yapan çok sayıda dinleyicim var. Ben sahnede neysem gerçek hayatımda da oyum, değişmem.

 

Konserlerde uçsuz bucaksız dinleyiciler ile arasına barikat koyan sanatçılar hakkında neler düşünüyorsunuz?
Yani kendim adına konuşayım hiç böyle bir durumla karşılaşmadım ama olması gereken de o olmalı diye düşünüyorum çünkü kimin ne yapacağı bazen belli olmuyor konser sırasında doğru olan da bariyer kurulması diye düşünüyorum.

 

Müzik ödülleri sizce birer PR çalışması mı?
Kesinlikle Pr çalışmasıdır çünkü radyocular olmasa bu anlamda sesinizi duyuracak kimseniz olmaz ve onların sayesinde halk sizi duyuyor ve onlar adına da ödül almış oluyorsunuz.

 

Sosyal aktiviteleriniz var mı?
2 çocuk annesi olaraktan ve bu pandemi dönemi olmasından pek sosyal aktivitemiz yok çünkü sağlık her şeyden önemli diye düşünüyorum ve çocuklarımla bol bol aktivite yaparak sosyalleşiyoruz.

 

Sizce ülkemizde müzik neden magazinleştiriliyor?
Magazinleşmek zorunda da bence çünkü halkın sevdiği tüm dinleyiciler onların hayatını merak ediyor ve magazinlerden sosyal medyalardan onları takip ederek bilgiler alıyor.

 

Tek single ile bir patlama yaşayanlar neden bir anda ortadan kaybolup devamını getiremiyorlar?
Şans diyelim buna başka bir şey denemez.

 

Moda danışmanınız var mı? Giyim konusunda nelere dikkat ediyorsunuz?
Moda danışanım yok kendi modamı kendim yapıyorum. Kendime yakışanını giymeye çalışıyorum. Vücudumla değil sesimle bir yerlere gelmek istiyorum.

 

Pandemi döneminde sahne alabiliyor musunuz? Sahne için ne gibi önlemler aldınız?
Pandemi döneminde sahne almıyorum maalesef.

 

Sende bir starlık var.’ ‘Sende star ışığı görüyorum.’ Gibi cümleleri çok duyuyoruz. Size göre starlık nedir?
Valla herkes kendine göre bir star bence ki öyle de olması gerekiyor. Ben de kendime göre bir starım.

 

Ülkemizde veya dünyada müzikte kadınlar mı yoksa erkekler mi daha hızlı yol alıyorlar, ya da daha şanlılar?
Bence her ikisi de aynı.

 

Bir şarkıcının en büyük getirisi sizce ses mi, yakışıklılık-güzellik mi, zekası mı olmalı? Sizce sizin en belirgin özelliğiniz nedir? Hangisi üzerinden ilerlenirse başarılı olunur?
Bence tabi ki de ses olmalı diye düşünüyorum. Ama bu dinleyici kitlesine göre göreceli değişiyor. Kimi yakışıklılığına vurulur kimi sesine. Ben ses ve zeka diyorum.

 

Tek gazete haberi ile bir anda sahne alma peşinde olan yeni şarkıcılara ne gibi tavsiyeler vermek istersiniz?
Eğer seslerinde başarılı iseler ve bu anlamda tutuluyorlarsa sesleriyle bir yerlere gelip zaten sahne almışlardır demektir.

 

Son olarak sevenlerinize neler söylemek istersiniz?
Beni dinleyen ve yılmadan senelerce bekleyip aynı kitlemle beraber ilerleyen bir dinleyici kitlesine sahibim ve bu anlamda onlara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum ve onları çok seviyorum iyi ki varsınız diyorum.


KISA KISA
Hangi mesleği yapmak istemezsiniz?
Mesleklerimizin hepsi birbirinden değerli.

 

En nefret ettiğiniz şey nedir?
Birinin beni karşıma geçip taklit etmesinden.

 

Hangi takımı tutuyorsunuz?
Trabzonspor-Milli takımımız.

 

Uğurlu sayınız?
Uğurlu sayım yok.

 

En sevdiğiniz renk?
Pembe, kırmızı.

 

Kıskanç mısınız? Egonuz yüksek midir?
Her ikisi de yok.

 

En son izlediğiniz film, dizi?
Sen Çal Kapımı.

 

En son gittiğiniz konser?
Volkan Konak.

Sefa Topsakal kimdir?

Sefa Topsakal, 17 Eylül 1990 senesinde Trabzon’da dünyaya gelmiştir. Aslen Trabzonlu olan Sefa Topsakal Başak burcudur. Sefa Topsakal eğitim hayatına Trabzon’da tamamlamıştır. “Trabzon Güzel Sanatlar Lisesi”nden mevzun olduktan sonra “Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü” kazanan Sefa Topsakal  okuldan başarıyla mevzun olmuştur. Üniversitedeyken “Doktor” parçasına yorumunu sosyal platformlara yükleyerek büyük bir kitleye yakalayan Sefa Topsakal, bu sayede müzik yapımcılarının da dikkatini çekmiştir. İlk albümünü 2011 senesinde çıkaran başarılı şarkıcı kendine özgü sesi ve yorumuyla dinleyicisi tarafından çok sevilmiştir. 2015 senesinde “Dipsiz Kuyu” albümü ile yeniden dinleyicisiyle buluşan Sefa Topsakal, bir süredir işlerine ara vermiştir.

Sedat Sarıkaya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.