Sura İskenderli: Sadelik çok pahalıdır!

Sura İskenderli: Sadelik çok pahalıdır!
Şarkıcı Sura İskenderli Damga'ya konuştu. "Bana ilham olan şeyler sürekli değişiyor" diyen İskenderli, "Sadeliği yaratmak çok zordur ve daha pahalıdır bunu ancak yapabilenler bilir. Evet yoksulluk çektim. Bu durumun şarkı yazmamda, hislerimde etkisi oldu" ifadelerini kullandı. Ailesinin kendisine çok destek verdiğini dile getiren İskenderli, "Onlar destek olmasaydı her şey çok daha zor olurdu" dedi

YouTube'da yayınladığı genellikle slow tarzdaki şarkıları milyonlarca tıklanan Sura İskenderli, son yılların en popüler isimlerinden biri. Azerbaycan Türkü olan Sura İskenderli'nin Türkçe seslendirdiği "Gelme Artık","Bir Daha Yak","Fedakar", "Kül, "Sonu Mu Var" ve "Kimdi" gibi şarkılarla milyonlarca kez izlendi. Sura İskenderli'nin YouTube kanalında şu tarih itibariyle 600 binden fazla abonesi bulunuyor. Damga'ya hikayewsini anlatan Sura İskenderli, "18 yaşımdan beri beste yapıyorum kendimi bildim bileli müzik hep var ve ben hep üretiyorum. Başarı hikayemin en önemli faktörü bitmeyen mücadelem ve ailem" ifadelerini kullandı.

Sura İskenderli bize biraz kendinden bahseder mi?

Azerbaycan’da doğdum ve büyüdüm ailem hala orada ancak ben artık bir süredir İstanbul’da yaşıyorum. Küçük yaşlardan beri müzikle iç içeyim ve müziğin insana zamanla kattığı tüm naïf ve güzel duygular küçüklüğümden beri hep benimleydi. Müzikle büyümek başka bir duygu çok şey kattı bana en başta benim ben olmamı sağladı ve ailemin desteği her zaman yanımdaydı. 25 yaşındayım. Burcumuzun özelliklerini taşıyan titiz bir Yay burcuyum.

Müzik Sektörüne nasıl girmeye karar verdiniz ve sizi Müzik Sektörüne yönlendiren var mı?

18 yaşımdan beri beste yapıyorum kendimi bildim bileli müzik hep var ve ben hep üretiyorum. Başarı hikayemin en önemli faktörü bitmeyen mücadelem ve ailem.

Hikayemin altında hep daha fazla çalışmakta var tabii ama küçük yaşlardan beri bu büyük sektörün bir köşesinde yer bulabilmek için çok mücadele ettim ve elimden gelenin fazlasını yaptım. Sesimi geliştirmek için çaba harcadım, daha çok üretmek ve ürettiklerimi sevdirebilmek için çok araştırdım gözlemledim ama en önemlisi ailem oldu. Başarı hikayemin altında bana sonsuz destek olan bir ailem var. Onlar destek olmasaydı olmazdı ve her şey çok daha zor olurdu.

"Bir Daha Yak"adlı şarkınız çok sevildi ve dinlenildi bunun sebebi sizce nedir?

Şarkılarımı yüz milyonların sevmesi tarif edilemeyecek kadar güzel tabii ama şu anda durumu sanırım çok fazla farkında değilim çünkü çok yoğun bir konser takvimimiz var. Ben konserlerde birebir temas halindeyim şarkıyı sevenlerimle ve şehir şehir gezip onlarla kucaklaşmak şarkılarımı birlikte söylemek hiç bitmesini istemeyeceğiniz kadar güzel bir duygu. Bunun bir sırrı yok bence müziğin matematiği de yok hissetmek en önemlisi. Ben hissettim ve yanılmadım bu da ilahiyatın bana verdiği bir yetenek ve değer bence tek sırrı bu. Bana verilmiş bu yeteneği ve hislerimi doğru kullanabiliyorum.

Müzik Sektörüne yeni başlamak isteyenlere neler tavsiye etmek istersiniz?

Ben daha yolun başındayım. Sesimi geliştirmek için çaba harcadım bu yolda daha çok üretmek ve ürettiklerimi sevdirebilmek için çok araştırdım gözlemledim ama en önemlisi ailem oldu. Başarı hikayemin altında bana sonsuz destek olan bir ailem var. Onlar destek olmasaydı olmazdı ve her şey çok daha zor olurdu. Çok çalışarak açılamayacak bir kapı yok diye düşünüyorum, daha çok çalışmak ve üretmek en büyük taviyem olur.

Hayatının dönüm noktası nedir?

"Bir Daha Yak" hayatımın dönüm noktası oldu sanırım, milyonlar biliyor şarkımı ve bana tek bir ağızdan eşlik ediyorlar. Hissediyordum ve hislerim beni yanıltmadı, dönüm noktası oldu bu şarkı benim için.

Sura İskenderli müziği nasıl tanımlıyor?

Müzik benim sesim.

Duygularımı yansıtabilme şeklim, ruhumu dinlendirebildiğim tek yer.

Beni ben yapan tek duygu…

Sahnede Sura İskenderli izleyicisini neler bekliyor?

Sahnede veya sahne dışında aslında bambaşka bir Sura yok.

Her yerde tüm platformlarda aynı Sura var ve bu hiç değişmeyecek. Sahnede en başta ben çok eğleniyorum ve orada olmaktan büyük bir keyif alıyorum. Şarkılarıma milyonların eşlik etmesi şu anda yaşayabileceğim en büyük şans bence. Şuan bunu yaşıyorum ve sahnede de bu güzel duygunun tadını çıkarıyorum bu da sevenlerime yansıyor bence çünkü gün geçtikçe çoğalan kalabalıklar görüyorum gittiğimiz yerlerde ve şükrediyorum.

Sura İskenderli’nin sosyal aktiviteleri neler?

Çok çalışıyorum hayatımın büyük bir bölümünü müzik yaparak geçiriyorum, konserlerle Türkiye’yi gezmeye devam ediyoruz bir yandan. Hayvanları çok seviyorum onlarla özel olarak  ilgilenmeyi ve onlara yararlı olabilmeyi çok seviyorum.

Hayalet adlı şarkınızdan bize biraz bahseder misiniz yapım aşamasında kimlerle çalıştınız? Şarkının klibinin bir hikayesi var mıdır?

‘’Hayalet’’in sözü, müziği ve hikayesi bana ait. Bu şarkının çıkmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Klip yönetmenimiz Shahriyar Aliyev. Prodüktörlüğünü LilOGroup'un üstlendiği ''Hayalet'' şarkımızın altyapısı ise Sami Rec imzası taşıyor. Klibimizi Azerbaycan’a çektik. Şarkımız ‘Dünyada huzur bulmayan bir bedenin öldükten sonra ruhunun huzura kavuşması için bir yol aramasını ve öldüğünden haberi olmayan kızın gördüğü tüm insanları hayalet sanarak herkesten uzaklaşmasını anlatıyor. Kız öldüğünün farkına varınca kaybettiği hayatı için feryad ediyor ve huzura kavuşmak istiyor. Klibin genel teması ise kaybolan zamanın, boşa gitmiş ömrün, çalınmış gençliğin intikam hırsı ve feryadını anlatıyor. Şarkımız Wediacorp Music etiketiyle tüm platformlarda yerini aldı.

Dinleyici ile uçsuz bucaksız barikat koyan sanatçılar var bazı sanatçılar bu barikatları kaldırıyor siz neler düşünüyorsunuz barikat konusunda?

3,5 ayda 70’e yakın konser verdik, Türkiye’yi geziyoruz ve kalpten kucaklaşıyoruz.

Bu sadece benim değil ekibimin de müthiş enerjisi ve başarısı sayesinde oldu.

Dinleyicilerim ile aramızda çok güçlü bir bağ var sahnede barikatların engelleyebileceği azaltabileceği kadar az değil, gönlümüz birleşiyor sanki sahnede.

Her an yanımda olan sevgili menajerim Selma Güzel ve bitmeyen enerjisine, her projeme destek ve her alanda yanımda olan Funda Şen liderliğindeki müzik şirketim Wediacorp’a teşekkür etmek az kalır. İyi ki onlarla yollarımız kesişmiş.

İdollerin kimler?

Farklı insanların bir kaç karakterini severim kimse benim için ideal değildir.

Yani idol yazmaya çalışırsam çok fazla isim yazmam gerekir.

Yoksulluk çekti mi Sura, yaşadıkların mı sana bu şarkıları yazdırdı ve bu klipleri çektirdi?

Çok derine inmeden söyleyebilirim sadece, hayatım ve yaşadıklarım çok etkili oldu. Kliplerimin bununla pek ilgisi yok bunu da merak ediyorlar hep sadeliği yaratmak çok zordur ve daha pahalıdır bunu ancak yapabilenler bilir. Yoksulluk çektim evet şarkı yazmam da hissetmem de etkisi çok tabii ki ama kliplerimin bununla pek ilgisi olmadı. Bana ilham olan şeyler sürekli değişiyor içinde bulunduğum her an ve her durum ilham olabilir. Hayatım ve yaşadıklarımın etkisi olmuştur yazmam da ama bana verilen ilahi bir yetenek bu o olmasaydı olmazdı, ben bana verilen yeteneği en iyi şekilde değerlendiriyorum ve bunu yapabiliyorum bu da çok önemli herkes yeteneğinin farkına varamaz varsa da doğru kullanamaz her zaman.

Şarkılarının özel bir hikayesi var mı nasıl hissediyorsun bunca duyguyu bir arada?

Her şarkının bir hikayesi var tabii ki ama anlık diyebilirim. O anki duygusallıktan esinlenen satırlar. Genellikle acı vardır. Sevgili dinleyicilerime vermek istediğim mesajlar alınmıştır diye düşünüyorum. Her konserde bunu hissettiriyorlar.

Korona Virüsten korunmak için ne gibi tedbirler alıyorsunuz neler söylemek istersiniz bu konu ile ilgili?

Elimden geldiği kadar tedbirli davranmaya çalışıyorum. Kişisel temizliğe çok özen gösteriyorum ellerimi sık sık yıkıyorum, antibakteriyel jeller kullanıyorum. Kimseyle temas etmemeye çalışıyor olabildiğince az evden çıkıyorum. İnşallah bu süreci en kısa sürede en az hasarla atlatacağız, hepimize büyük geçmiş olsun.

DAHA YOLUN

BAŞINDAYIM

Türkiye'de genç nesil arasında en iyi ses benim der misin?

En iyi benim diyemem tabii ki daha yolun başındayım. Hiç bir zaman en iyi benim diyemem çünkü sesime de kendime de sahneme de her gün yeni bir şeyler katıyor ve öğreniyorum. Öğrenmeye her zaman çok açığım ve asla ben oldum diyemem. Ben oldum dediğiniz zaman hata yapmaya başlarsınız bence her zaman ilk günü heyecanımı koruyor her sahneye de aynı heyecanla çıkıyorum. Canlı söylemeyi çok seviyorum ve sesime de güvenim var tabii ki ama Türkiye’de çok iyi seslerde var, onlardan biri olduğum için çok mutluyum diyebilirim sadece.

MÜZİK YAPMAK

HARİKA BİR DUYGU

Türkiye'de müzik yapmak nasıl bir duygu, zorlukları var mı?

Evet Azerbaycan’da doğdum büyüdüm. Türkiye’de müzik yapma kısmına gelince; aslında böyle bir ayrım yapmak zor çünkü kardeşiz hepimiz biriz aynı çatı altındayız aslında sadece mesafeler var aramızda ve o mesafeler de bir şeyleri değiştiriyor tabii ki burada müzik yapmak harika bir duygu ama bir o kadar da zor. Ben çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Duyuyorum, görüyorum çok fazla yeni şarkı ve yeni isim çıkıyor, onlarca kişinin arasından sıyrılabilmek şarkımı milyonlara ulaştırabilmek eşsiz bir duygu benim için. Tüm bunlar tek başıma olmuyor tabii ki benimle birlikte çalışan mücadele eden kusursuz bir ekip var arkamda bana her zaman destek olan ve iyi ki varlar.

KISA KISA...

En sevdiğiniz renk : MOR

En sevdiğiniz yemek : AÇLIK DURUMUMA GÖRE DEĞİŞİYOR = )

En sevdiğiniz şehir : DAHA GEZMEDİĞİM ŞEHİRLER

En sık kullandığınız kelime : BİR ŞEY SÖYLEYECEĞİM

En nefret ettiğiniz şey : KARŞIMDAKİ İNSANIN BENİ DİNLEMEMESİ

En sevdiğiniz hayvan : BÖCEĞİNDEN KÖPEĞİNE KADAR HER HAYVANI SEVİYORUM = )

Hangi mesleği yapmak istemezsiniz: MENAJER OLMAK İSTEMEZDİM

EN İYİ ÇIKIŞ

YAPAN SANATÇI

Sura İskenderli 1994 yılında Bakü'de doğdu. Türk pop müziği sanatçısı ve söz yazarıdır. Bir Daha Yak ve Yaram Derinden şarkıları sanatçının dönüm noktası olmuştur. 2019 yılında sanatçının Bir Daha Yak adlı teklisi, Altın Kelebek Ödülleri'nde Yılın Şarkısı kategorisinde aday gösterilmiştir. Şubat 2020'de, 4. Müziğin Yıldızları'ndaki En İyi Çıkış Yapan Pop Müzik Sanatçısı kategorisinde verilen ödülün sahibi olmuştur.

Single'ları

"Niye" (2019)

"Yaram Derinden" (2019)

"Dön" (2019)

"Yalanlar" (2019)

"Möhtaç" (2019)

"Korkularım" (2019)

"Bir Daha Yak" (2019)

"Hayalet" (2020)

"Dinle"(2020)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.