Taylan Sarıgül: Melodiler yüreğimden fışkırıyor

Taylan Sarıgül: Melodiler yüreğimden fışkırıyor
Şarkıcı Taylan Sarıgül, “Müziğe karşı ilgim aslında küçük yaşlara dayanıyor. Duygularımı çok şükür kolay şekilde kaleme alabiliyorum ve melodiler yüreğimden fışkırıyor. Elbette bildiğim Türkçe’ye kadar bestelerimi yazabiliyorum ama bu konuda da her zaman kendimi geliştirmekteyim” diyor

İnternette paylaştığı kendi şarkılarıyla kendisine geniş bir hayran kitlesi edinen Taylan Sarıgül, profesyonel anlamdaki ilk çalışması ‘Taylan’ca’ isimli single çalışmayı Trend Müzik etiketiyle dinleyiciyle buluşturdu. Hollanda’da doğup orada yetişen ve çocukluğundan beri müzikle uğraşan Sarıgül, kendi bestelerini Sabri Dereli aranjesiyle dinleyiciyle internet aracılığı ile buluşturmaya başladı dinleyicinin büyük ilgisiyle karşılaştı. Bu başarı sonrası Türkiye’den kendisine ulaşan ve sonradan süpervizörlüğünü yapmaya başlayan müzisyen Ressam Çağlar’ın davetiyle Türkiye’ye gelerek, Hollanda’da kaydettiği eserleri başarılı müzisyen Serhan Yasdıman‘ın gitar düzenlemesi ve Saffet Uluçay'ın yeni aranjesiyle bu single çalışmasını ortaya çıkardı. Fatih Tezer'in yönetmenliğinde çekilen klip sonrası, özellikle dijital alanında son dönemde başarılı çalışmalara imza atan Trend Müzik (İkramettin Bayrak ve Vedat Teber) ile yolları kesişen Sarıgül, Trend Müzik etiketiyle çıkan bu single çalışmasında ‘Geleceğim Aklına’ şarkısına ve şarkının ingilizce versiyonu ‘I Will Come To Your Mind’ yorumuna yer verdi, her iki versiyon da kliplendirildi. Sarıgül bütün merak edilenleri Damga'ya anlattı.


Okuyucularımız için biraz Taylan Sarıgül'ü tanımak istiyoruz.
Hollanda’da doğdum büyüdüm ve yaşıyorum. Kökenimiz Antakya yani Hataylıyız. 4 kardeşiz, 3 erkek 1 kız kardeşim var hepimiz burada yaşıyoruz. Birçok devlet sektöründe çalıştım ve asıl mesleğim Hypnotherapist. Üniversite mezunuyum ve bekarım.


Son şarkınız "Gel Habibi" nasıl doğdu?
Gel Habibi” şarkısı sevgiliye duyulan hasret ve özlem ile doğmuş bir şarkıdır. Hollandalı müzik adamı Gerto Heupink aranjesini yapmıştır. Klibini Ankara’da çektik, yönetmenliğini Ali Necati Kumcuoğlu ve İbrahim Şimşek üstlenmiştir. Klip oyuncularımız İrem Özlem Alpaydı, Görkem Kenanoğlu ve Ayyüce Nurdane Ömür. Grafik tasarımını da Zafer Başaran yaptı. Emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.


Profesyonel anlamda kaçıncı şarkınız?
Şu an profesyonel anlamda 8’inci şarkımı çıkarttım: “Geleceğim Aklına, I Will Come To Your Mind, Yalan Dünya, Zalim, Sevdam Yanımda, Seviyorum Seni, Kırgınım Aşk ve son çıkan şarkımız Gel Habibi” Bunlardan hariç birçok demo şarkılarımda bulunmakta, daha önce bazılarını kanalımda paylaştım. Ama artık şarkılarım tam bitmiş halleriyle paylaşmayı istiyorum. Dinleyicilere ulaşacağı zaman sonuçlanmış olarak dinlemelerini istiyorum.


Hollanda ve Türkiye arasında ne gibi farklılıklar var?
Hollanda’da insanlar medeni ve özgür bir ruha sahip. Kendi fikirlerini söyleme hakkına sahipler. Ama Türkiye’deki misafirperverlik ne burada ne dünyada yok. Türkiye’de aileye kardeşliğe değer verilirken zaten öyle olması gerekiyor, Hollandalılar bu konuda daha soğuk kanlı. Sanata ve insana değer verirler Hollandalılar, bu güzel bir şey. Ben Hollanda’da yaşıyorum evet ama her zaman Türkiye sevgisiyle dolu biriyim.


Önümüzdeki günlerde Taylan Sarıgül dinleyicilerine nasıl sürprizler yapacak?
Müzik benim en büyük hobim. Şarkı üretmek gerçek anlamda mutluluk ve huzur veriyor. Şarkımızı paylaştıktan sonra hiç boş durmadan yeni şarkılar üretmeye devam ediyorum. Şu an yine güzel projelerle uğraşıyoruz. Bomba şarkılarla yine en kısa zamanda sizlerle olmayı umut ediyorum.


Müzik sevgisi nereden geliyor? Ailenden mi?
Müziğe karşı ilgim aslında küçük yaşlara dayanıyor. Duygularımı çok şükür kolay şekilde kaleme alabiliyorum ve melodiler yüreğimden fışkırıyor. Elbette bildiğim Türkçe’ye kadar bestelerimi yazabiliyorum ama bu konuda da her zaman kendimi geliştirmekteyim. 10 yaşımda ilk bestemi yazdım anneme olan bir şarkı “Anam” isimli ve bunun demosunu kanalımda paylaştım. Zaten bu şarkım vesile oldu ilk Türkiye’ye davet üzeri gelmiştim.


Türkiye'ye geliyor musunuz hiç?
Genel olarak Türkiye’ye gidip gelen biriyim. Kliplerimi de güzelim Türkiye’de çekiyorum. Aynı zamanda müzik ile alakalı konuk olarak çağrıldığımda geliyorum.


Müzik pahalı bir sektör mü sizce?
Müzik kesinlikle pahalı bir sektör. Bir şarkıyı dinleyicilerle buluştururken büyük mücadeleler ve emekler sarf ediliyor. Şarkının aranjesi klibi pr’ına kadar büyük meblağlar harcanılıyor. İnsan çoğu zaman koşullar el vermediği için şarkıları gönlünün istediği yerlere ulaştıramıyor.


Türkiye'den ve dünyadan kimleri dinliyorsunuz?
Ben her türlü şarkılar dinlerim ve saygı duyarım. Bazı saygı değer büyük isimler her zaman var olacaklardır. Ama yine birçok genç meslektaşlarımı da başarılı buluyorum. Hele üreten birine saygım ayrı bir derecede büyüktür, çünkü hiçbir şeyden bir şey yapmak her insana Allah tarafından bahşedilmemiştir.


Sahne aldığınız yerler var mı?
İleriki dönemlerde sahneler tekrar olacaktır ama şu an sahne almıyorum. Zaten her zaman kendilerini ve sevdiklerini korumak adına herkesin mümkün mertebe evlerinde kalmalarını söylüyorum. Kendim bunu uygulamazsam yanlış olur diye düşünüyorum.


Pandemi dönemini nasıl geçirdiniz?
Pandemi dönemi maalesef halene devam etmekte ve ben bu süreçte yeni şarkılar üretiyorum. Kendimi geliştirmek adına bazı adımlar attım. Zamanımı en iyi şekilde geçirmeye özen gösteriyorum. Ayrıca kafa dinlemek için sakin yerlerde yürüyüşler yapıyorum.


Aileniz müzik yapmanızı destekliyor mu?
Ailem, arkadaşlarım, dostlarım, sevenlerim sağ olsunlar beni her zaman destekledi. Allah hiçbirinin eksikliğini vermesin. Canlarımın destekleri benim en büyük motivasyonumdur. Zaten benim emeklerimin karşılığını ben bu şekilde alıyorum. Güzel tepkiler, yorumlar, destekler başka ne isteyebilirim ki.


Müzikle ilgili hayalleriniz neler?
Benim çok bestem var ve üretmeye devam ediyorum. Allah sağlıktan düşürmedikten sonra hepsini klipleriyle birlikte paylaşmak istiyorum. Müzikten hariç ayrı büyük hedeflerim var ama müzik her zaman benim hayatımda olacak.


BENİ SEVENLERİ SEVİYORUM!
Sesinizle ilgili eleştiri aldınız mı hiç?
Eleştiren insanlar her zaman var ve olacaktır. Ama ben bu konuların üzerinde asla durmuyorum. Çok şükür ki sevenlerim daha çok ve bundan büyük mutluluk duyuyorum. Herkesin aynı şeyi sevebilmesi zaten mümkün değildir ama ben beni sevenleri sevmekle meşgul olmayı tercih ediyorum. Sadece bu konuda düşüncem şudur her insanın verilen emeğe saygı duyması gerekir. Eleştiri yapmak bile bir marifettir aslında çünkü bazı eleştiriler vardır sana bir şeyi daha iyi yapabilmek adına yardımcı olur.


ÇOK ÜZÜCÜ ŞEYLER OLUYOR
Hiç ırkçılıkla ilgili bir anı yaşadınız mı?
Kendim şükür ırkçılıkla alakalı bir duruma maruz kalmadım ama etrafımızda ve her yerde yeterli kötü şeyler görüyor ve duyuyoruz. Benim düşüncemde başkasına yapılan yine bana yapılıyordur çünkü ben hepimizi bir olarak görüyorum. Bu dünyada her insan birbirine bağlıdır ve insanların neyi alıp veremediklerine şaşırıp çok üzülüyorum. Dünyamızda sevgi eksik kalıyor. Halbuki sevgi ile dolu olan insanın sadece sevgi dağıtması gerekirken etrafımızda çok üzücü şeyler oluyor. Allah sonumuzu hayırlara çıkartsın.


ELİMDEN NE  GELİRSE  YAPIYORUM
Müzik dışında nelerle ilgilenirsiniz?
Ben insanları ve hayvanları çok seven biri olarak, yardımsever işlerinde çalışıyorum. Hayvan barınaklarında hayvanların mamalarına yardımcı oluyorum. Sokak hayvanlarını veterinere götüren kurumlarda yine gönüllü olarak çalışıyorum. Ayrıca yardıma ihtiyacı olan insanlara gerek psikolojik gerek bedensel elimden ne gelirse yapıyorum. Bunlar bana büyük mutluluk veriyor. Her insanın elinden geldiğince böyle şeyleri yapmasını tavsiye ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.