Türkiye'nin en şeker markası: Candy Bar

Türkiye'nin en şeker markası: Candy Bar
Candy Bar Şekerleme Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Tatlısöz ile Candy Bar ve sektörü konuştuk. Yaptıkları işin ardında büyük bir emek olduğunu anlatan Tatlısöz, “600 çeşit ürünümüz var ve bunların büyük bir kısmında el emeği var. İşimizi severek yapıyoruz ve şu an 27 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz” dedi

Zeytinburnu'nda başlayan Candy Bar Şekerleme Şirketi'nin hikayesi bugünlerde Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'nde devam ediyor. 600 çeşit ürüne sahip olan ve dünyanın birçok ülkesine ihracat gerçekleştiren Beylikdüzü'ndeki bu önemli firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Tatlısöz ile bir araya geldik. Yaptıkları işe ilişkin önemli bilgiler veren Tatlısöz, “İlk üretime Zeytinburnu'nda başladık. Sonra Küçükçekmece'ye geçtik. Daha sonra ise büyüdük. Şimdi işte buradayız. Dünyada 27 ülkeye ihracat yapıyoruz. Norveç, Finlandiya, İsviçre, Almanya, İngiltere, Suudi Arabistan, Çin, Rusya, Avusturya, Bulgaristan, Romanya ve Libya gibi çok sayıda ülkeye ürünlerimize ulaştırıyoruz. Yurt içinde Türkiye'deki bütün şehirlerdeki pastahaneler ve alışveriş merkezlerindeki sinemalarda, tiyatrolarda, çocukların olduğu her alanda mevcuduz” dedi.

Tekstilde Vakko şekerde biz!

Şeker alanında Türkiye'de marka olduklarının altını çizen Tatlısöz, “Tekstilde Vakko nasıl bir isim ve marka ise şekerde de biz oyuz. Bizi dünyada tanımayan yoktur. Kişi olarak da beni tanırlar. Peki bunun sebebi ne diye sorarsanız? Çok basit. İşinizi en iyi şekilde yapmak. Biz de böyle yapıyoruz. Biz yüzde yüz doğal ürünler tercih ediyoruz. Şekerlerimizin hiçbirinde katkı maddeleri olmuyor. Son 22 yılda sıcaklarda şeker satabilen tek firmayız. Normalde sıcak ülkeler şeker tercih etmezken bizi tercih ediyorlar. Neden? Çünkü bizim ürünümüzün içinde katkı maddemiz yok. Pancar şekeri kullanıyoruz. Bunun da bir kısmını biz üretiyor, bir kısmını dışarıdan alıyoruz” ifadelerini kullandı.

En çok tercih edilen markayız

Şeker konusunda en çok tercih edilen marka olduklarını da vurgulayan Tatlısöz, “Kalitemiz hakkında bir şey söylememize gerek yok diye düşünüyorum. “Aynası iştir kişinin” tabiri yeterli olacaktır. Ürünlerimiz ve ürünlerimize verilen tüm belgeler bunu kanıtlar ve anlatır niteliktedir. Kuruluşumuzdan bu yana sektörde ve yurt içinde tek olan, kalitesi ve tasarımları ile farkını ortaya koyan Candy Bar ailesi olarak en sevilen, en beğenilen ve en çok tercih edilen firma olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

İnsanların gülüşleri kıymetli

“İnsanların gülüşlerine neden olabiliyorsak ne mutlu” diyen Tatlısöz, “Bizim daima olmak istediğimiz tek nokta var. İnsanlarıngülüşleri. Terk edilemez değerlerimiz hijyen, kalite ve gıda güvenliği doğrultusunda ulusal pazarda sektörde ki öncülüğümüzü sürdürmek, yenilikçi tasarımlarımız ile uluslar arası temsiliyetimizi her zaman güçlendirmek, paydaşlarımıza ve ülkemize değer katmak” dedi.

Çok sayıda kalite belgesine sahip

Sahip oldukları kalite belgeleri hakkında da açıklamalar yapan Tatlısöz, “Tüm dünyada kabul görmüş BRC ve FDA gibi belgelerimizin yanı sıra ISO22000, ISO10002,Helal Gıda belgelerimiz bulunmaktadır. Denetim süreci oldukça zorlu olan “BRC Qualıty Certıfıcatıon” belgesini Türkiye’de ilk ve tek alan şekerleme firması olmak hem yurt içi hem yurt dışı pazarda ilk tercih olmamızı ve koşulsuz güvenilirliğimizi sağlamaktadır. Bizim ilk günden beri hedefimiz ve idealimiz değişmemektedir; ”tüketemeyeceğimiz hiçbir şeyi üretmemek” bu doğrultuda çıktığımız bu yolda sağlıklı, güvenilir, en iyi kalite ve lezzette şekerlemeler üretmekteyiz” şeklinde konuştu. Katıldıkları fuarlara ilişkin de bilgi veren Tatlısöz, “Uluslararası fuarlara büyük önem veriyoruz. Köln İSM Ulslararası Bisküvi ve Şekerleme Fuarı, Anfaş ve Bevex Food Product Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı, IBATECH, CNR Food Gıda ve İçecek Ürünleri Fuarı, Sweetist Expo fuarlarına katılıyoruz” ifadelerini kullandı.


Her sektörde problem var

Her sektörde olduğu gibi şeker sektöründe de problemler olduğunun altını çizen Tatlısöz, “Merdiven altı diye tabir edilen kontrolsüz ve denetimsiz işletmelerin sadece görsel benzerlikleri ile piyasalarda ki denetim açığını kullanarak bizim gibi markalarla rekabet içine girebiliyor olması sektörün kanayan yarasıdır. Çözüm sadece gerekli hijyen, sağlık, resmi prosedürler, vb. denetimlerin düzenli ve sık şekilde tekrarlanması ile gerçekleşecektir” dedi.


Ekonomik gidişat olumsuz etkiledi

Türkiye'deki ekonomik gidişatın kendilerini de olumsuz etkilediğini vurgulayan Tatlısöz, “Ekonomik gidişat bize de zarar verdi. Özellikle pandemide devlet bizi mücbir sebep yapmadı biz çalışmadığımız halde ödemelerimizi yaptık. Üretim devam etmese de işçilerimizin maaşını ödedik” dedi. Şuanda da zamlardan yakınan Tatlısöz, “Maalesef sürekli fiyat değişikliği oluyor. Müşterilerimiz sürekli zam var mı diye soruyor. 'Maalesef var' demek zorunda kalıyoruz. Şekere zam geldikçe ister istemez bizim ürünlerimize de zam geliyor” şeklinde konuştu.


Bir dünya mutluluk dağıtıyoruz

Dünden bugüne geldiklerin noktayı anlatan Bülent Tatlısöz, “1996 yılında İstanbul Zeytinburnu ilçesinde 50 metrekare bir atölyede tek çeşit şekerle başladık bu serüvene. Her zaman araştırdım, bu sektörü ülkemde nasıl daha yukarıya taşırım diye fizibilite çalışmaları yaptım. Şuan ki bulunduğumuz noktada 3 bin metrekarelik fabrikamızda 600 çeşit şeker üretmekteyiz. Bi dünya mutluluk dağıtmak amacıyla çıktığımız bu yolda gıda mühendislerimiz ve özel eğitimlerden geçen ustalarımız sayesinde içinize sinerek tüketeceğiniz sağlıklı, güvenilir ve en iyi kalitede şekerlemelerle hizmet sunuyoruz. Ar-Ge çalışmaları sonucu daima gününü yakalayan yaratıcı tasarımlar üretirken, çocukluğunuzu yaşatacak lezzetlerimizi ilk günkü gibi değişmeden özenle koruyoruz. Yurt içinde sektörünün örnek aldığı bir marka olmaktan ve yurt dışında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmekten gururluyuz. Tüm bu çabalarımızı her gün daha da katlayarak bi dünya mutluluk dağıtıyoruz” dedi.


Daha da yukarı da olacağız

Candy Bar Şekerleme Şirketi'nin bugün olduğu noktadan daha da yukarı çıkacağını anlatan Bülent Tatlısöz, “30 yıla yakın süredir devam etmekte olan bu tatlı serüvende ilk günden beri ürünlerimiz aynı ustaların maharetli ellerinde sanata dönüşmektedir. Kalitemiz ve tasarımlarımız ile sektörde yenilikçi ve öncü bir firma olmaktan gurur duymaktayız. Her geçen gün bu sektörü gerek ülkemizde gerek dünyada en güvenilir marka olarak daha da yukarılara taşımak için elimizden geleni yapmaktayız. Hayatına tatlı bir mutluluk kattığımız herkese, bizimle oldukları için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.


Barış Kış

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.