Ruha dokunanlar

TRT’de yeni bir dizi başladı; Masumlar Apartmanı. Yaşanmış bir hayat hikayesi. Yazan bir psikiyatrist. Hastasını anlatıyor. Daha ilk bölümden böyle insanlar olur mu, bu insanlar gerçekten bunları yaşamış mı dedirten cinsten hayret verici olaylar dizisi. Aslında öz ve öz bir insan hikayesi! Dizi hem gerçek bir hayat öyküsü hem içimizden bir hikaye! Adeta devler ligini andıran muhteşem kadrosundan ötürü daha ilk bölümden bir çok kişinin dikkatini çekti, kendinden söz ettirir hale geldi bile. Henüz dizinin başları. Bir insanın çocukluğunda yaşadıklarının ileriki yaşlarda nasıl travmalara sebep olduğunu, ruhunda ne büyük görünmez ve kapanmaz yaralar açtığını en doğal gerçekliğiyle ortaya koyuyor. Özellikle Ezgi Mola’nın muhteşem oyunculuğu da dizinin öne çıkanlarından.

Bu sezonun en iddialı dizilerinden biri.

İzlenmeye değer bir diğer dizi ise Yazar Gülseren Budayıcıoğlu'nun ‘Madalyonun İçi’ adlı eseri olan ‘Kırmızı Oda’.

Bugüne kadar ağırlıklı olarak komedi dizilerinden hafızalarımıza yer etmiş olan Binnur Kaya bu kez bir psikiyatristi canlandırıyor. Canlandırmak değil adeta yaşıyor desek daha doğru olur. Sanki kırk yıllık deneyimli bir psikiyatrist. Dizi ‘Kırmızı Oda’ya’ gelen hastaların yaşadıklarını yansıtıyor ekrana. Bir devler ligi mücadelesi de ‘Kırmızı Oda’da’ yaşanıyor. Bizler tüm koşturmacamız içinde arabalarımızın periyodik bakımlarını kaçırmıyoruz ama sıra bedenimize gelince ancak bir yerimiz ağrıyınca ağrımız dinsin diye doktora gidiyoruz. Bedenimizi bile bu denli ihmal ediyorken ruhumuzda oluşan yaraları, yaşanan travmaları görebilmemiz mümkün mü? Çoğumuz ruhumuzun acıdığını, alarm verdiğini fark etmeden, fark edemeden yaşıyoruz. Bir çoğumuz kendi ruhsal sıkıntılarımızın farkına varabilmenin yanı sıra bir çoğumuz da sevdiklerimizin, komşularımızın, iş arkadaşlarımızın, patronumuzun yani davranışlarına anlam veremediğimiz insanları anlamak adına bu diziyi izleyeceğiz. Kırmızı Oda’da sezonun iddialı başlayan psikoloji türündeki bir diğer dizi olarak ilk sıralardaki yerini alacağa benziyor.

Son olarak geçen sezon başlayan bir öğretmenin öğrencilerine verdiği insanlık dersini anlatan bir dizi ‘Öğretmen’. Hiiragi's Homeroom isimli Japon yapımı bir dizinin uyarlaması olan Öğretmen dizisi ‘kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla’ der gibi hepimize unutmaya yüz tuttuğumuz insanı insan yapan değerlerimizi hatırlatıyor. Geçen sezon koronavirüs salgını nedeniyle erken sezon finali yapmak zorunda kalan dizi, sezona hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Yeni sezonu Ekim’de başlayacak olan ‘Öğretmen’in’ deneyimli oyuncu kadrosunda Ceren Moray, İlker Kaleli, Afra Saraçoğlu, Serkan Keskin gibi isimlerin muhteşem performansı da dikkat çekici.

İlkeli Söz; Değerlerinizin farkında olmayanlar gibi değerlerinizi bilerek yok saymaya çalışıp değersiz hissetmenizi sağlamaya çalışanlardan da uzak durun! Sabahları kalkınca ruhunuza şöyle bir gülümseyip şükrederek selam verin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlke Duyan Arşivi