51 milyon lira bağış toplandı

51 milyon lira bağış toplandı
Kızılay’ın düzenlediği 'Teşekkür ve Dayanışma' isimli canlı yayın programında, Mesut Özil 100 bin Euro, 8 yaşındaki Samira Atmaca kumbarasındaki 100 lira, Tülay Kamber isimli emekli vatandaş ise bir aylık emekli maaşını ihtiyaç sahipleri için bağışladı. 6 saat süren programda, toplanan bağışlar 51 milyon 200 bin lirayı geçti.

Kızılay, 'Teşekkür ve Dayanışma Programı' ismiyle 6 saat süren bir canlı yayın programı düzenledi. Sosyal medya hesaplarından ve bir bölümü bazı ulusal televizyon kanallarından canlı yayınlanan programda, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gibi birçok isim de video mesaj veya telefon bağlantısı ile Kızılay’a desteklerini bildirdi. Mesut Özil 100 bin Euro, 8 yaşındaki Samira Atmaca kumbarasındaki 100 lira, Tülay Kamber isimli emekli vatandaş ise bir aylık emekli maaşını ihtiyaç sahipleri için bağışladı. Böylece Ramazandan önce toplanan bağış 51 milyon 200 bin lirayı geçti. Kızılay, Ramazan’da 8 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor.

Özil’den 100 bin euro

Ramazan aylarında Kızılay’a düzenli bağış yapan, evlilik töreni nedeniyle de binlerce kişiye destek için Kızılay’a bağışta bulunan dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil, bu yıl da Ramazan bağışını Kızılay’a yaptı. Özil, 100 bin Euro bağışlayarak bu Ramazan’da da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü. Öte yandan canlı yayına bağlanan Samira Atmaca isimli 8 yaşındaki çocuk da kumbarasında biriktirdiği 100 lirayı Kızılay’a bağışladığını söyleyince duygulu anlar yaşandı.

Yayına bağlanan Tülay Kümber 1 emekli maaşını, Esma Yıldırım ise 2 emekli maaşını Kızılay’a bağışladı. Şanlıurfa Suruç’ta yaşayan ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş da vasiyeti kapsamında bankadaki 1 milyon 720 bin lira tutarındaki hesabını Kızılay’a bağışladığını açıkladı.

Yayına bağlanan isimlerden Eşe Çilo ise 'Hatim' bağışladığını açıkladı. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, bunun da çok önemli bir destek olduğunu ifade ederek “Tüm maddi manevi bağışlar bizim için çok kıymetlidir. Hiçbir şeyimiz yoksa bir gülümseme bile sadakadır” dedi.

Daha güzel bir dünya

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Türk milletinin hem yoklukta hem varlıkta paylaşıma önem verdiğini söyleyerek, “Dünya, yardım ve dayanışma ile daha güzel bir yer oluyor. Milletimizin sessiz, mütevazı ve sakin örnek dayanışma ruhunun insanlığı da kurtaracağına inanıyoruz” diye konuştu. Bu yılı ‘gönüllülük yılı’ ilan ettiklerini dile getiren Kınık, “Kızılayımız dünyanın dört bir yanında temsilcilikleri bulunan, üzerinde güneş batmayan bir iyilik imparatorluğu haline geldi. Her türlü zor şart altında dayanışmanın merkezi olan bir cemiyetiz. Gönüllülüğü teşvik edip yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Gönüllülüğün kalkınma için büyük bir güç olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.