Aile hekimleri iş bırakıyor!

Aile hekimleri iş bırakıyor!
Aile Hekimliği uygulamalarında büyük kaosa neden olacağı düşünülen ve 1 Temmuz 2021’de yürürlüğe giren ‘Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’, Aile Hekimlerine iş bıraktırıyor. 16 ve 27 Ağustos’ta Covid19 aşıları ile ilgili randevu düzenlemesi yaparak iş bırakacaklar

‘Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’, 30 Haziran 2021 tarihinde 31527 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak 01.07.2021 tarihinde yürürlüğe girdi. Konuyla ilgili Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) tarafından yapılan açıklamada, “Aile Hekimliği çalışanları her türlü platformda yönetmeliğe karşı mücadele etmek zorunda kalmıştır. Yürürlüğe giren yönetmeliğin Aile Hekimliği uygulaması açısından büyük bir kaosa neden olacağını, çalışanların özlük haklarında telafi edilemez kayıplar yaşatacağını ve kronik hastalık izlemlerinin uygulanabilir olmadığını dile getiren AHESEN, bugüne kadar girişimlerde bulunulan önermelere yanıt alamayarak, ödeme ve sözleşme yönetmeliğine karşı dava açmak durumunda bırakılmıştır. Dava süreçlerinin uzun olacağı öngörüsü ve idarenin olumsuz tavrı ise çalışanlara sendikal haklarını kullanmaktan başka bir seçenek bırakmamıştır” denildi.


Mücadele edeceğiz

Doktorların mücadele edeceğini anlatan AHESEN Başkanı Dr. Gürsel Özer; “Süreçle ilgili etkinlik planı oluşturmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun bulunduğu çalışma grubunda görüşmeler gerçekleştirdik. Özellikle iş bırakma etkinliğinin uygulanması ve tarihleri konusunda görüş ayrılıklarımız olmasına rağmen, ortak hareket etme duyarlılığımız ve iş bırakma etkinliğine katılacak üyelerimize sendikal koruyuculuklarını sağlamak adına; 16 Ağustos ve 27 Ağustos'ta iş bırakma kararı almış bulunmaktayız. 16 Ağustos 2021 tarihinde Covid19 aşılamaları için randevu düzenlemesi yaparak  iş bırakıyoruz. Taleplerin karşılanmaması halinde ise 27 Ağustos 2021 tarihinde iş bırakarak Ankara’ya yola çıkıyor ve 28 Ağustos Ankara'dan sesimizi duyurmak üzere meydanlarda buluşuyoruz. Aile Hekimliği uygulamasına halkın sağlığı için inanıyor ve uygulamanın onarılmaz yaralar almaması adına mücadeleye devam etme kararlılığımızı ilgili makamlara ve kamuoyuna saygıyla tekrar bildiriyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.